Het zal je maar overkomen: je vertrekt eindelijk op die reis waar je zo lang naar hebt uitgekeken om vervolgens vruchteloos te staan wachten bij de bagageband. Zuur! 

De kans dat je je bagage verliest is kleiner dan je denkt

Wereldwijd verliezen gemiddeld  twee of drie mensen op duizend reizigers hun bagage. Dat is minder dan ooit in de laatste 30 jaar. Toch nog steeds angst om je bagage kwijt te raken? Boeken in kalmere periodes verkleint de kans op het verliezen van je bagages, zo voorkom je alvast dat je bagage misplaatst wordt tijdens de zomerdrukte? 

Wat als het wel voorvalt?

Maar wat als jij dus één van die twee of drie op duizend bent? Dan staan hieronder enkele tips voor de pechvogels die toch hun bagage zijn kwijtgeraakt.

Geen paniek

Bagage kan soms wat vertraging oplopen. Pas na 21 dagen kan je met zekerheid zeggen dat de bagage echt verdwenen is. Als je aankomt op je bestemming, kun je best aangifte doen.

Bij de aangifte van je verdwenen bagage moet je een formulier invullen dat ze daarna gebruiken om de bagage te lokaliseren. Meestal wordt de bagage op deze manier binnen de twee dagen teruggevonden.

Kledij en toiletartikelen

Als je je bagage kwijtraakt op de heenweg, kan de vliegtuigmaatschappij je een budget geven voor kledij en toiletartikelen. Soms geven ze voor de eerste nacht een zakje met belangrijke producten zoals shampoo en tandpasta.

Schadevergoeding

21 dagen verstreken en je bagage nog steeds niet teruggekregen? Dan is het tijd om een schadevergoeding aan te vragen. Deze kan oplopen tot 1100 euro per verloren stuk bagage.

Toch nog steeds niet helemaal gerust gesteld? Voor korte reizen kan je altijd gebruik maken van een handbagage die je gewoon mee in het vliegtuig neemt. Zo vertrek je zonder zorgen op de reis die je ongetwijfeld hebt verdiend.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

5 topattracties van Universal Studios Hollywood

Van het strandleven op Santa Monica tot de bergen van Hollywood, er is zoveel ...

5 topbestemmingen voor november

November kan zo’n saaie, nietszeggende maand zijn… Het weer is kouder, dagen zijn korter ...

Football Breaks: Bundesliga, bitte!

Bundesliga – Revierderby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04… Borussia Dortmund tegen Schalke 04 ...

7 super Instagram-worthy bestemmingen

Is reizen zonder je Instagram on point te houden ondenkbaar voor je? Ben je ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.