Het zal je maar overkomen: je vertrekt eindelijk op die reis waar je zo lang naar hebt uitgekeken om vervolgens vruchteloos te staan wachten bij de bagageband. Zuur! 

De kans dat je je bagage verliest is kleiner dan je denkt

Wereldwijd verliezen gemiddeld  twee of drie mensen op duizend reizigers hun bagage. Dat is minder dan ooit in de laatste 30 jaar. Toch nog steeds angst om je bagage kwijt te raken? Boeken in kalmere periodes verkleint de kans op het verliezen van je bagages, zo voorkom je alvast dat je bagage misplaatst wordt tijdens de zomerdrukte? 

Wat als het wel voorvalt?

Maar wat als jij dus één van die twee of drie op duizend bent? Dan staan hieronder enkele tips voor de pechvogels die toch hun bagage zijn kwijtgeraakt.

Geen paniek

Bagage kan soms wat vertraging oplopen. Pas na 21 dagen kan je met zekerheid zeggen dat de bagage echt verdwenen is. Als je aankomt op je bestemming, kun je best aangifte doen.

Bij de aangifte van je verdwenen bagage moet je een formulier invullen dat ze daarna gebruiken om de bagage te lokaliseren. Meestal wordt de bagage op deze manier binnen de twee dagen teruggevonden.

Kledij en toiletartikelen

Als je je bagage kwijtraakt op de heenweg, kan de vliegtuigmaatschappij je een budget geven voor kledij en toiletartikelen. Soms geven ze voor de eerste nacht een zakje met belangrijke producten zoals shampoo en tandpasta.

Schadevergoeding

21 dagen verstreken en je bagage nog steeds niet teruggekregen? Dan is het tijd om een schadevergoeding aan te vragen. Deze kan oplopen tot 1100 euro per verloren stuk bagage.

Toch nog steeds niet helemaal gerust gesteld? Voor korte reizen kan je altijd gebruik maken van een handbagage die je gewoon mee in het vliegtuig neemt. Zo vertrek je zonder zorgen op de reis die je ongetwijfeld hebt verdiend.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Detroit, een grauw industrieel verleden, een stralende toekomst

The Lonely Planet, de reisbijbel voor avonturiers, maakte recent zijn jaarlijkse lijstje van 10 ...

Beleef La Dolce Vita in Italië!

Italië liefhebber Ginette trok dit najaar 10 dagen door Umbrië, Toscane en Emilia-Romagna. De ...

9 Instagram hotspots in New York

New York is als één van de bekendste steden ter wereld gefotografeerd vanuit elke ...

De beroemdste en beste plekjes van L.A.

Dit keer nemen we een kijkje in het altijd zonnige Los Angeles, ook wel ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.