Het leven van Connections travel companion is hard. Alhoewel … Als fervente reizigers helpen ze niet alleen andere reizigers op weg naar hun droombestemming, ze mogen ook zelf hun kennis op peil houden. Af en toe een studietrip hoort hier dus ook bij. Wij bezorgen jullie alvast op heel geregelde basis hun input over de reizen die ze ondernemen.

OSAKA – KYOTO – TOKYO

Valerie vertelt enthousiast: Japan is groot maar wees niet bang voor het overbruggen van afstanden. ’t Loopt gesmeerd. Wat je hier echt overweldigd is de discipline, de stiptheid en netheid van … gewoon alles. Mensen, diensten, hotels en restaurants. Best een aangenaam schokkende ervaring. En ja, ze slurpen hun noedels en snuiven daar neusjes op, wat voor onze normen onbeleefd is. Maar goed, als het gaat om gezond verstand en respect voor anderen … wint Japan ruimschoots.

OSAKA

Om je makkelijk te oriënteren is niets leuker dan naar een uitkijkpunt te klimmen. Vertaald in Osaka termen is dat de sensatierit naar het Floating Garden Observatory, 173 m hoog, in het Umeda-gebouw. De lift naar de 39e verdieping is snel – dit is tenslotte het land van de bulletrain toch? – en het uitzicht op de stad is leuk maar niet adembenemend. Verwacht dus Osaka, niet New York.

Allicht de best gekende hotspot is het 16e eeuwse kasteel Osaka-Jo; een Instagramshot avant-la-lettre. Maar, het ging dit machtig fort gebouwd als baken voor een verenigd Japan niet voor de wind: 2x vernietigd, dan afgebrand na blikseminslag. Deze laatste versie uit 1932 keerde eindelijk het noodlot en doorstond de zware WOII-luchtaanvallen met glans en glorie. Toch, helemaal zeker zijn de Japanners niet want het interieur werd nooit in ere hersteld. Verkwist dan ook geen tijd en geld om het te zien.

Genoeg sightseeing voor één dag? Tijd voor een stukje culinair Japans? Het Sinsekai District & Tsutenkaku biedt heel wat kleurrijke en intrigerende plekken om te eten. De gevelborden zijn je indicatie wat je mag verwachten binnen en dat is heel wat…
vb.1 een grote kogelvis = de chef-kok aan dit fornuis is zeer bekwaam en fileert die vis perfect.
Vb.2 een boot en hengels = Binnen IS er een boot op water en hengel je naar je eigen vis die de chef dan voor je klaarmaakt.
vb.3. Sumo = de porties die hier worden geserveerd zijn groot, sumo groot 😉

KYOTO

40 km van Osaka vind je Kyoto, een UNESCO Werelderfgoedsite d.w.z. locals en toeristen in overvloed. En ja, de Fushimi Inari Shrine is Toeristisch (met hoofdletter), maar wel tof en een absolute must. We zagen nog een Tori Shrine in Tokyo, zegt Valerie, maar die stelt weinig voor vergeleken met deze. Gouden tip: als je de tijd hebt, loop dan helemaal naar boven; een ferme tocht maar zeker de moeite waard. Hoe verder je gaat, hoe minder volk. Bovendien zijn er leuke eetkraampjes onderweg.

De Kiyomizu-Dera of Puur Water Tempel is een 8e eeuwse houten tempelstructuur te midden van een natuurlijke omgeving met een prachtig uitzicht. De drukte kan hier overweldigend zijn, dus ga als het kan vroeg of laat. Kan dat niet en is het druk kies dan voor het rustige zijpad evenwijdig aan de hoofdweg.

Het iconische terras wordt gerestaureerd en dus konden wij er niet op. Vraag even na. Zin in matcha thee? Er is een klein gedeelte waar je thee en lokaal gebak kan eten (rijstkoek met zoete rode bonencoating); gaaf!

Het Gion district met haar smalle steegjes, traditioneel Japanse huizen en gezellige sfeer is wereldberoemd. Onze gids vertelde ons dat dit de enige plek is waar je nog echte geisha tegen het lijf kan lopen. Wel zeer figuurlijk dan en met wat geluk.

Loop zeker binnen in de Kennin-Ji, de oudste Zen tempel in Kyoto. Dus als je een momentje voor jezelf wil temidden de drukte, dan is dit dé plaats om helemaal zen te worden.

TOKYO

Tokyo is big, bright, busy and brilliant. Het is historisch en futuristisch, gonzend en groen. Een stad die je makkelijk kan overweldigen. En dat is de reden waarom Connections stadsverkenningen aanbiedt met de Belgische Tokyoïte Nicolas Wauters; een knappe optie voor wie in zijn eigen taal efficiënt wil navigeren door Tokyo én veel bijleren want passie en Japan zijn één voor Nicolas. Hij heeft inzicht, kennis, een goed gevoel voor humor en is dan ook nog eens een prima fotograaf!

Het keizerlijk paleis kan je binnenin niet bezoeken maar het is wel een Instagramshot die je niet mag missen. Het Akihabara District is electrifying, game-over maar echt zinsbegoochelend is de Shibuya Crossing, de wereldberoemde voetgangersoversteekplaats. Een tip? Ga iets drinken in een bar in een van de wolkenkrabbers nabij en houd het spektakel in het oog. Vaak moet je toegang betalen maar krijg je in ruil een waardebon voor je drankje.

Tsukiyi Fish market & Asakusa

Tskukiji is een aanrader. Wil je echt zien hoe de megagrote tonijnen geveild wordt dan moet je er zeer vroeg ‘s ochtends zijn. Wij genoten op de middag van de drukte en het ongelooflijk aanbod uit de zee. Als je denkt aan alle (sushi) restaurants in Tokyo die van deze markt afhankelijk zijn… Man, man, man.

De boottocht vanuit de Hamarikyu-tuinen is de manier om naar de Asakusa-tempel te gaan. Het is de oudste tempel van Tokyo. En wie dacht dat geisha alleen in Kyoto thuishoren, hier in Asakusa ligt ook het oudste geishadistrict van Tokyo. Er zouden nog zo’n 45 geisha’s werkzaam zijn.

Nog goed om weten:Koop een 24u of 48u metropas. Het is de makkelijkste manier van punt A naar B. Je kan hem bijladen naarmate je hem gebruikt en hij doet ook dienst als betaalmiddel voor een krant of flesje water aan de stationskiosk.

Nu dat je dit alles weet, wil je het misschien uitzingen van vreugde (een karaoke? Geen probleem) en wil je er NU meteen heen met een rondreis van Connections?  LOL. Boek je vlucht online op Connections.be en ga aan de slag en zoek welke excursie je rondreis nog boeiender maakt of laat ons je een handje helpen. Yorokonde yatta. Succes!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Tanzania: de grote trek door de Serengeti

Wie Afrika op zijn verlanglijstje heeft staan kan Tanzania natuurlijk niet over het hoofd ...

Vier je vrijgezellenfeest in Vegas!

Op zoek naar een uniek en onvergetelijk vrijgezellenfeest? Denk er dan eens over om ...

Beleef La Dolce Vita in Italië!

Italië liefhebber Ginette trok dit najaar 10 dagen door Umbrië, Toscane en Emilia-Romagna. De ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.