Met te stellen dat hiking populair is trappen we een open deur nog net iets verder open. Heel wat mensen kicken erop om vaak ruw terrein te overwinnen, te genieten van de prachtige landschappen en ondertussen nog hun conditie te onderhouden ook. Bovendien kom je op je tochten vaak hele authentieke plekjes en mensen tegen, ongetwijfeld nog een pluspunt. Nu kan je zowat overal ter wereld een stevige trektocht ondernemen, maar deze 4 trails willen we er toch even uitlichten. Daar hebben we telkens een goede reden voor …

Camanito Del Rey – Spanje

Soms hoef je het niet al te ver te gaan zoeken. Dit wandelpad in Andalusië werd in 2015 volledig gerestaureerd en is de moeite meer dan waard. Het gevaarlijke pad, dat vroeger verboden was, werd enkel gebruikt door avonturiers en die overleefden het niet allemaal. Ondertussen werd het pad beveiligd, gemoderniseerd en is er geen gevaar meer. Wat wel is gebleven zijn de prachtige uitzichten. Dit pad is voor iedereen perfect doenbaar, kinderen kunnen mee en échte wandelschoenen zijn zelfs niet nodig. De diehard hiker zal hier misschien zijn neus voor ophalen, maar die mist dan wel wat.

Je duikt de kloof boven de El Chorro rivier in en je start in Ardales om te eindigen in Alora. Een tochtje van een kleine 8 km. Je bevindt je hier niet gek ver van Malaga, dus perfect te combineren met een bezoekje aan de stad. Tickets voor deze tocht reserveer je op voorhand.

Boek vandaag nog je goedkope vlucht naar Malaga.

The Lake Walk – Enchantment Lakes (Washington) – Verenigde Staten

Deze tocht raden we af aan beginners, dat geven we alvast even mee. Maar liefst 32,3 km lang overwin je granieten rotsen, heel wat pieken en dalen. Klimmen is de boodschap. Het Snow Lake Trail vereist doorzettingsvermogen en een goede conditie. Gelukkig heb je voldoende afleiding door het heldere water van het Upper Snow Lake en komt de waaghals in je maar beter naar boven als je over een omgevallen boom een waterval moet oversteken. Dit pas is enkel toegankelijk van juli tot en met oktober en een permit is nodig.

Fitz Roy Trail – Argentinië

Misschien wel de bekendste hiking route in Patagonië is het Fitz Roy Trail. Je legt een stuk weg af richting de 3.359 meter hoge Fitz Roy bergtop. Onderweg overwin je een heel aantal gletsers terwijl je meestal een goede 4 dagen onderweg bent door het Parque Nacional Los Glaciares. Je overwint dan zo’n goede 1.200 meter. Terwijl het ene moment de hemel felblauw kleurt en minuten later een ijskoude wind je om de oren blaast, ervaar je misschien wel één van de mooiste landschappen ter wereld. Minder ervaren hikers nemen best een gids mee, maar het kan ook zonder, het pad staat immers duidelijk aangegeven.

Kilimanjaro – Tanzania

Hoeven we je deze tocht nog voor te stellen? Misschien wel de bekendste en meest besproken hikingroute ter wereld, maar daarom niet minder impressionant. De 5.895 hoge Kilimanjaro, al is het maar een stukje overwinnen, blijft een uitdaging. Er lopen vijf routes naar de top en daar zit voor ieder wat wils tussen. Je bent tussen de 7 en 10 dagen onderweg en tochten zijn enkel mogelijk met gids. Terwijl dragers je bagage mee naar boven zeulen, heb jij tijd om van het prachtige landschap te genieten en te wennen aan het enorme hoogteverschil. Een must is een zonsopgang meepikken. Uniek? Nee, dat niet, per jaar ondernemen maar liefst 16.000 anderen de tocht naar de top. Maar laat je dat vooral niet tegenhouden. Bij Connections maak je voordelig kennis met Tanzania, tijdens een spectaculaire rondreis, waarin heel wat safari’s zijn voorzien.


Nog andere suggesties? Laat het ons zeker weten. We brengen er met plezier een verslag over!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Bewonder wilde dieren in IJsland

Reuzen van onze oceaan spotten Waar je het beste walvissen kan bekijken? In het ...

Met een rotvaart door de poedersneeuw van Jasper, Canada

Natuurlijk kan je naar Frankrijk, Italië of Oostenrijk trekken om te skiën of snowboarden, ...

Hotspots om spiritueel Bali te beleven?

Azië en spiritualiteit zijn nauw met elkaar verbonden. We worden collectief zen, kijken op ...

In alle luxe varen op de Japanse binnenwateren

Natuurlijk kan je je wentelen in de luxe van een fenomenaal hotel, maar waarom ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.