Niet mis mee om met een cabrio de kustlijn van de Verenigde Staten te verkennen, integendeel. En ook pakweg het Spaanse binnenland heeft heel wat te bieden. Mag het echter een keertje wat epischer? Dan schotelen wij je alvast een paar alternatieven voor. Maak je borst maar al nat, deze roadtrips zijn niet voor watjes.

Leh-Manali Highway, India

In India met de wagen rijden, gekkenwerk? Bwaahhhh … Op deze weg die zich door het Himalaya gebergte slingert valt de drukte alvast mee. Je moet er wel snel bij zijn en in het juiste seizoen, want deze weg is enkel tussen mei en oktober open. De rest van het jaar ligt deze immers bedolven onder de sneeuw. Dit – al bij al veredelde grindpad – leidt je naar de hoogste bergpas die je met een wagen kan oversteken. Logisch dat je daar een verbluffend uitzicht hebt.

Je roadtrip start in het waanzinnig hectische Delhi, waar je je leven op het spel zet in de wagen om dan over te gaan in verlaten wegen, waar je je alleen op de wereld voelt. Veel grotere contrasten zijn er niet denkbaar.

Vliegen op Delhi, doe je met Connections.

Pan American Highway, Colombia

‘s Werelds langste motorweg loopt van Argentinië tot Alaska en die ga jij overwinnen, of op zijn minst toch een stukje. Het enige wat deze weg onderbreekt is Darién Gap, dik regenwoud in Panama, waar geen doorkomen aan is. Vooral ook omdat de jaguars, drugssmokkelaars en guerrillastrijders het gebied controleren.

 

Herbeginnen kan je in Turbo in het noordwesten van Colombia om zo over Bogota en Medellin verder te trekken. Ervaar de geur van koffie in je neusgaten, proef van ontelbare kopjes en ontdek het gastvrije Colombia. Verder trekken is uiteraard mogelijk.

Vliegen op Bogota? Boek hier!

Great Ocean Road — Australia

Australië? Een geweldig land om met de camper of wagen te ontdekken. Onze trip brengt je van Port Fairy naar Melbourne, goed voor 234 km. Die haspel je bij voorkeur op 2 of 3 dagen af, zo heb je onderweg nog tijd om te genieten.

Vanop de torenhoge kliffen heb je een fantastisch zicht over de Grote Oceaan. Een paradijs voor surfers. Die zal je dan ook veelvuldig spotten. Breng zeker een bezoekje aan de Split Point vuurtoren en zie de zon ondergaan bij Twelve Apostles. Langs de hele kustlijn kan je uitstappen en naar het strand lopen. Regelmatig zal je ook kangoeroes en wallaby’s spotten. Heerlijk!

In Melbourne starten? Connnections vliegt je er supervoordelig naartoe.

Route 1 – Reykjavik

Vertrekkend vanuit de hoofdstad Reykjavik ontdek je Ijsland, er zijn minder magische bestemmingen. Deze weg die ook bekend staat als de Ring Road voert je langs de Ijslandse kust. Vulkanen, geisers en watervallen vergezellen je op je weg.

Deze roadtrip onderneem je het best in de zomer. De weersomstandigheden zijn dan een stuk beter, maar houd wel rekening met de populariteit van het land. Er is véél volk! De vroege herfst is een verstandig alternatief.

Boek vandaag nog je vlucht naar IJsland of kies voor de IJsland Winterbreak!

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

5 topbestemmingen voor november

November kan zo’n saaie, nietszeggende maand zijn… Het weer is kouder, dagen zijn korter ...

GET INSPIRED: GORILLA TREKKING IN BWINDI NATIONAL PARK

Oog in oog staan met een gorilla, het blijft voor heel wat mensen een ...

De ultieme gids voor Ibiza

Ibiza staat vooral bekend om haar ongelooflijke nachtleven, maar het populaire Spaanse eiland is ...

Travel Talks: Kelly’s favoriete plekjes in Londen

Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.