Reuzen van onze oceaan spotten

Waar je het beste walvissen kan bekijken? In het stadje Húsavík natuurlijk. Het is zowaar dé hotspot in Ijsland om de grote zeereuzen in actie te zien. Een ideale trip voor in de zomer, want dan vertrekken de meeste boten om deze spectaculaire dieren van nog dichterbij te bewonderen. Dus, nog snel vertrekken of één van de komende zomers meepikken!

Reis je niet in de zomer, maar wel in de winter? Dan heb je de kans om orka’s te spotten in het westen van IJsland. Waar je ze vindt? Niet ver van het standje Snæfellsnes Peninsula.

Even ijsberen

Niet op zee, maar er wel vlakbij kan je met heel veel geluk de (weinige) ijsberen gaan bewonderen die er nog zijn in IJsland. De opwarming van de aarde heeft er voor gezorgd dat de ijsberen zich teruggetrokken hebben in het noorden, waar ze nog voedsel vinden.

Dans van de papegaaiduikers


In de zomer wordt Látrabjarg Peninsula even omgetoverd in ‘Love Island’.Op de kliffen naast de zee poseren miljoenen papegaaiduikers voor de vele toeristen om ze vervolgens te plezieren met een leuke dans. Daarna trekken ze zich terug in de kliffen voor hun eigen pleziertje. Een schouwspel dat je zeker eens moet meemaken. Geweldige beelden en video’s gegarandeerd.

Ontdek de poolvos op het platteland

Even naar het platteland? Neem dan de boot naar Hornstrandir om daar de poolvos te gaan bewonderen. Dit is zowat de enige plaats waar de vos niet meteen wegloopt van mensen. Als je zelfs heel veel geluk hebt, komt de vos misschien wel uit je hand eten.

Ga IJsland verkennen

Helemaal warm geworden van de wilde dieren in IJsland? Bekijk dan de Connections vluchten naar dit geweldige land. Of teken in voor de winter break IJsland. Een perfecte eerste kennismaking!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ontdek het mooie Massachusetts!

Massachusetts is een staat in het Noordoosten van Amerika, in de regio New England. ...

Iraklion: het kloppende hart van Kreta

Een reis naar Kreta is niet compleet zonder de hoofdstad Iraklion aan te doen. ...

Travel Talks: Kelly’s favoriete plekjes in Londen

Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de ...

3 geweldige daguitstappen vanuit Montreal

Eén van de meest levendige steden van Canada is Montreal, gelegen in de provincie ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.