Azië is een waar paradijs, logisch dat heel wat reizigers keer op keer weer naar het continent trekken. Er valt elke keer wel iets nieuws te ontdekken. Een korte vakantie is vaak veel te beperkt. Kan je nog wat inspiratie gebruiken voor je volgende reis en koppel je er graag een evenement of belangrijke bezienswaardigheid aan, dan hebben we alvast deze 4 tips voor je in petto. Speel er ons gerust nog andere door!

Laos
Kuang Si watervallen

We schreven eerder al een artikel over Laos, dat je reislust aanwakkert. Wat op je volgende trip naar dit fantastische land zeker niet mag ontbreken zijn de Kuang Si watervallen. Niet alleen het water, dat helder turquoise blauw is, maar ook het feit dat je er heerlijk in kan baden, maakt dit plekje de moeite waard. Heb je nog wat tijd over bezoek dan het vlinderpark. De echte waaghalzen gaan op zoek naar de verborgen pool in de watervallen. Je zal wel door wat over, rond of onder wat prikkeldraad moeten, maar dat schrikt jou toch niet af, wel? Een prachtig natuurlijk zwembad is je beloning.

Interesse in Laos? Hier vind je alvast 2 prachtige rondreizen.

Myanmar
Tuanggyi Tazaungdaing

Probeer dat maar eens uit te spreken. Plan je een reis naar Myanmar, zorg dat dat je november nog haalt en in Bagan het lichtfestival Tuanggyi Tazaungdaing meepikt. Ontelbare heteluchtballonnen en vuurwerk zorgen voor een prachtig schouwspel. Tel daar nog de tempels op de achtergrond bij op en je weet dat je je smartphone bij de hand moet houden. Hier wordt geweldig beeldmateriaal geschoten! Dit festival kondigt ook het einde van het regenseizoen aan en vindt zijn oorsprong in het boeddhisme. Zeker en vast de moeite waard.

Myanmar ontdekken? Boek een rondreis!

Thailand
Loi Krahtong Festival

Ben je toch onderweg in november, dan is een tussenstop in Chiang Mai in Thailand aangewezen. Chiang Mai is sowieso al een redelijk ondergewaardeerd pareltje, maar op 21, 22 en 23 november vindt er het Loi Krahtong Festival plaats. Tijdens dit lichtfestival kiezen duizenden lampionnen het ruime sop, wat voor een adembenemend schouwspel zorgt.

Een ‘Krathong’ is trouwens een bootje, meestal in de vorm van een lotusbloem, gemaakt van bananenbladeren en simpele materialen,met daarop een kaars, wierookstokjes en wat Thais muntgeld. Verder zijn de ‘Krathongs’ vaak versierd met bloemen en figuren uitgesneden in fruit en groenten.

Filipijnen
Banaue rijstterrassen

Misschien wel het meeste verbluffende landschap van de Filipijnen vind je in de buurt van Ifugao. Hier vind je immer de Banaue rijstterrassen. Kan je wel wat modder en water verdragen dan moet je zeker deze UNESCO Werelderfgoedsite meepikken. Een bezoekje in oktober valt aan te bevelen, dan zijn de terrassen op hun mooist.

Boek hier je goedkope vlucht naar Manila. 

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

4 kleurrijke wijken in Europa

Laat die regenboog maar komen, letterlijk dan. Want met deze vier prachtige wijken in ...

SuperShe Island: een paradijsje exclusief voor vrouwen

Geen behoefte aan mannen? Zin om je een weekendje (of langer) met de vriendinnen ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.