Combineer een Italiaans icoon de Vespa met een geweldige streek, Piemonte, en je hebt de perfecte ingrediënten voor een fijne vakantie in de laars. Niet alleen geniet je met een Vespa van heel wat bewegingsvrijheid, het zorgt ook voor meer beleving dan met een wagen. Bij Connections kan je trouwens nog heel wat andere Vespa tours boeken.

4 spetterende tours in Piemonte

Bij Connections kies je uit maar liefst 4 tours in Piemonte, het noordwesten van Italië. Of je nu voor de Barolo, Alta Langa, Barbaresco of Rouro tour kiest, vertrekken doe je in Alba. De kortste tour houd je 47 km in het zadel, de langste 105 km, maar afwijken en/of inkorten is natuurlijk altijd mogelijk.

Alba is het hart van deze culinaire streek, waar de smulpapen ruimschoots aan hun trekken komen. In de hoofdstad van de truffel is haast verplicht van deze lekkernij te proeven. De zeldzame witte truffel vind je in heel wat delicatessenwinkeltjes waar je onmogelijk voorbij kan lopen. Alba is niet groot, maar dompelt je wel gelijk onder in de sfeer van Piemonte.

Het dorpje Barolo ken je misschien van de wijn? De wijngaarden zijn wereldberoemd en het kasteel van de familie Faletti werd omgetoverd tot een wijnmuseum dat een bezoekje meer dan waard is. Vespa parkeren en ontdekken maar! Een fijne ervaring voor het hele gezin. Wie Barolo zegt, zegt in één adem vaak ook Barbaresco, een andere topwijn uit de regio. Doorkruis de wijngaarden en maak af en toe eens een tussenstop bij een lokale wijnboer. Een goed glas wijn, wat stokbrood en eventueel een olijfje, is er meer nodig om van het leven te genieten?

Culinair nog niet voldaan? Houd halt in Bra, het epicentrum van de slow foodbeweging. Zuiver, lekker en eerlijk voedsel staat hier centraal. Je vindt hier de universiteit voor Gastronomische Wetenschap in de buurt en het centrum zelf leent zich tot heerlijk flaneren in de autovrije straten. Bewonder vooral ook de prachtige kerken en palazzo’s.

Meer dan enkel goed eten

Piemonte is veel meer dan het culinaire alleen. Het historische Monforte bijvoorbeeld is een geweldige stad. Je gaat er op in het Italiaanse leven, kijkt uit over de wijngaarden en ziet de Alpen in de verte. Neive is een andere topper uit de streek. Eens je de stadspoort door bent lijkt het wel of je terug gaat in de tijd. Heerlijk om op een terrasje te gaan zitten en het dagelijkse leven aan je te zien voorbijtrekken.

 

Alles netjes geregeld

Heb je de smaak te pakken? Dan kan je bij Connections terecht voor je Vespa tour. Zo ben je zeker dat alles piekfijn geregeld is. Er worden rechtstreeks vluchten voorzien, je overnacht in charmante hotels en uiteraard is er een Vespa voorzien. Met een handige roadbook is verloren rijden geen optie, maar natuurlijk ga je je eigen weg als je wil. Volledig verzekerd ga je op pad en één van de mooiste streken van Italië verkennen.

 

Hotel in de kijker

Hotel Relais Villa D’Amelia ****

Een oude boerderij werd omgetoverd tot een pareltje van een hotel. ‘s Avonds duik je het wellnesscentrum in en slapen doe je in stijlvolle kamers. Hoewel de streek heel wat uitmuntende restaurants telt, kan je ook in het met een Michelinster bekroonde restaurant van het hotel eten.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De zijderoute verkennen: 7 handige tips & tricks

RECENT PAKTEN ZE BIJ CONNECTIONS UIT MET DE PARELS VAN DE ZIJDEROUTE. WE NEMEN ...

De onderwaterwereld van Lake Tahoe

Lake Tahoe is een gigantisch zoetwatermeer op de grens tussen Californië en Nevada, met ...

Uzebekistan: Zijdezacht van Tashkent over Samarkand naar Buchara

ZIN IN EEN SPROOKJE DAT DAN MISSCHIEN WEL GEEN 1001 NACHTEN ZAL DUREN, MAAR ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.