Abu Dhabi is continu in beweging en ontwikkeling. De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten bulkt van het kapitaal en dat merk je aan alles. De snelste rollercoaster ter wereld, de meest scheve toren en shoppingcentra waar je mond van openvalt, het zijn maar enkele facetten van Abu Dhabi. Net zo goed pik je er een flinke portie cultuur mee, onderhandel je er op lokale marktjes of maak je een wandeling door de haven. Abu Dhabi imponeert, elke keer opnieuw.

Het Louvre in Abu Dhabi

Het Louvre in Parijs is natuurlijk een evidentie, maar sinds november 2017 vind je het zusje van dit museum in Abu Dhabi. Met een prijskaartje van 1 miljard dollar hoeven we je er waarschijnlijk niet van te overtuigen dat hier kosten noch moeite zijn gespaard om de bezoekers te verwennen. Het indrukwekkende complex bestaat uit maar liefst 55 kleine gebouwen en een koepel met metalen sterren. Het bouwwerk huisvest 23 tentoonstellingsruimtes en lijkt te zweven boven het water. Je ontdekt er een ruime kunstcollectie, waaronder het duurste werk ter wereld: de Salvator Mundi van Leonardo Da Vinci. Een werk dat alleen al 450 miljoen dollar waard is. Zeker en vast mee te pikken dus dit pareltje.

Duik wat dieper in de lokale cultuur

Een andere must visit in de Golfstaat is ongetwijfeld de Sheikh Zayed Grand Mosque. Deze op 7 na grootste moskee ter wereld dankt zijn naam aan de grondlegger van de Verenigde Arabische Emiraten. 82 koepels, 1.000 pilaren en 4 minaretten, het zijn indrukwekkende cijfers. Zeker als je weet dat maar liefst 40.000 moslims hier tegelijkertijd hun geloof kunnen belijden. De grootste kroonluchter ter wereld, het grootste handgeweven tapijt, … Alleen extreem is hier goed genoeg. Je kijkt dan ook je ogen uit in de duurste moskee op aarde.

Dit heiligdom bezoeken is gratis en behalve op vrijdagochtend quasi doorlopend open. Natuurlijk moet je wel enkele regels in acht nemen. Breng je de moskee een bezoekje, doe dit dan bij voorkeur ‘s avonds. Zo geniet je extra van de prachtige verlichting!

Hotel tip!

Crowne Plaza Yas Island!

Ben je wel te vinden voor luxueus, dan zit je goed in dit hotel. Het strand is op loopafstand en ook Ferrari World is kortbij. 3 exquise restaurants, ruime kamers en een privaat strand zorgen ervoor dat je hier van een zorgeloze vakantie geniet. Ook Yas Marina is helemaal niet veraf.

Pret voor de hele familie

Zowel de actieveling als de meer bezadigde reizigers die het liefst genieten van de zon en de zee, komen ruimschoots aan hun trekken in Abu Dhabi. Een bestemming om met de kinderen te bezoeken? Wees maar zeker! Ferrari World zal vast en zeker in de smaak vallen. Hier vind je immers ‘s werelds snelste rollercoaster en nog heel wat andere attracties, die de kids uren zoet houden. Meer te vinden voor waterpret? Yas Waterworld biedt waterratten alles wat hun hartje begeerd. Glijbanen, stroomversnellingen, bodyboarden en ga zo maar door. Vervelen doe je je geen moment!

Rechtstreeks naar Abu Dhabi

Met Etihad vlieg je rechtstreeks naar Abu Dhabi op iets minder of meer dan 7 uur. Boek vandaag nog je goedkope vliegtuigticket bij Connections.

 

 • Show Comments

 • Inge

  Abu Dhabi is inderdaad de moeite waard. Veel relaxter ook dan grote broer Dubai. Het Louvre en de moskee zijn toppertjes.

 • Kevin Stickens

  Hoi Inge, nog andere tips?

 • Anoniem

  Een wandeling langs de Corniche. De gebouwen zijn niet zo indrukwekkend als Dubai maar hier hebben ze toch ook een paar architecturale pareltjes.
  En dan is het nog het Emirates Palace hotel, het meest luxueuze hotel ter wereld.
  Dubai en Abu Dhabi zijn perfect als dubbele citytrip te combineren.

 • Inge

  Een wandeling langs de Corniche. De gebouwen in Dubai zijn indrukwekkender maar Abu Dhabi heeft ook een aantal architecturale pareltjes.
  En waarom niet het Emirates Palace hotel, het duurste hotel ter wereld uitproberen ;-).
  Dubai en Abu Dhabi zijn een perfect te combineren als dubbele citytrip.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

You May Also Like

8x waanzinnige roadtrips door Canada

Canada is een van de mooiste landen ter wereld en ideaal om te doorkruisen ...

EDUTRIP: travel companions op stap in Hong Kong

Het leven van een Connections travel companion is hard. Alhoewel … Als fervente reizigers ...

De parel van de emiraten: Ras Al Khaimah

Dubai en Abu Dhabi die ken je al. Maar de emiraten hebben nog veel ...

10x de beste tips en bezienswaardigheden in Dubai

Heerlijk luieren aan het zwembad, shoppen in het grootste winkelcentrum van de wereld of ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.