Griekenland heeft charme, dat staat buiten kijf. Van het wereldse Athene tot liefelijke eilandjes die erom vragen verkend te worden, dit prachtige land heeft het allemaal. Logisch dus dat heel wat Belgen gek zijn van de Griekse eilanden. The usual suspects en traditionele bezienswaardigheden die ken je waarschijnlijk wel, maar wij gingen op zoek naar die must visits met net dat tikkeltje extra. Lees zelf maar even of het ons gelukt is.

Het autovrije Hydra

Bij Hydra kom je aan in een prachtige authentieke haven, waar het volgende vervoersmiddel je al op staat te wachten: een paard of een ezel. Auto’s zijn hier namelijk absoluut verboden. Dit zorgt er natuurlijk voor dat dit de perfecte plek is om volledig tot rust te kunnen komen. Genieten van de heerlijke gerechten uit de zee op één van de vele terrasjes, zonder het geluid van auto’s op de achtergrond, is pas echt een vakantiegevoel. Dit eilandje dat bij ons toch net iets minder bekend is situeert zich niet ver van de kust van de Peloponnesos en er wonen amper een 2.000 inwoners. Je zal hier trouwens heel wat Atheners treffen die hier komen uitblazen.

Het scheepswrak op Navagio

Eén van de mooiste stranden van Griekenland is vast en zeker Navagio. Al is het misschien beker bekend onder de naam: Shipwreck Beach.De rust is wel een beetje verloren gegaan want het strand is ontzettend populair voor fotoshoots en ook op Instagram wordt de bestemming vaak in de kijker gezet. Het oude scheepswrak dat hier is aangespoeld pakt dan ook ontzettend goed op beeld. Ga het vooral zelf eens proberen.

Het prachtige landschap van Zagori

De bergen van Epirus zijn één van de adembenemendste plekken op aarde. Struin door de bossen of spring in de kano en peddel de rivieren af. De Vikos vallei is  dan weer éénn van de diepste van de wereld. Hier vind je tal van bedreigde dier- en plantensoorten die je maar liefst zeven uur doorheen de vallei kan blijven volgen. Een daguitstap om ‘U’ tegen te zeggen!

De kloosters van Meteora

Het mooiste natuurgebied van Griekenland? Dat zou wel eens Meteora kunnen zijn. Met de machtige kloven en de diepe valleien is dit een van de meest unieke gebieden van Griekenland. Tel daar nog eens de vele kloosters, die zich hier bevinden, bovenop en je hebt een reis om nooit te vergeten.De liefhebbers van natuur en cultuur halen hier zonder twijfel hun hartje op.

Het mooiste van Santorini: Oia

Typisch voor Santorini? De witte huisjes, de blauwe daken en de vele huwelijksparen die hier naartoe trekken voor hun huwelijksreis natuurlijk. Een prachtige plek waar je heerlijk kan wegdromen. Met het unieke uitzicht over de blauwe zee en een prachtig roze zonsondergang op de achtergrond zit je hier perfect op je gemak.

Met Connections naar Griekenland

Wil ook jij Griekenland ontdekken? Connections heeft tal van goedkope vluchten naar verschillende bestemmingen in Griekenland. Daarnaast vind je ook tal van leuke bestemmingen en hotels in het ‘Charming Greece‘ aanbod!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

5 steden voor foodies in de VS

Ben je een rasechte foodie? Plan je je trips in functie van je maag? ...

Cool Capetown!

Kaapstad is een fijne stad met een fantastische ligging. Een stad waar ontzettend veel ...

5x bijzondere wijnhuizen in Zuid-Afrika

Ook onze redactie laat zich graag inspireren door reizigers en blogs wereldwijd. Zo ontdekten ...

Beleef La Dolce Vita in Italië!

Italië liefhebber Ginette trok dit najaar 10 dagen door Umbrië, Toscane en Emilia-Romagna. De ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.