Laat die regenboog maar komen, letterlijk dan. Want met deze vier prachtige wijken in Europa zie jij de kleuren van de regenboog niet in de lucht, maar wel op de huizen. Van een citytripje naar deze bestemmingen word je instant vrolijk en daar hoef je helemaal niet ver voor te reizen.

Burano

Boek je een vakantie naar Venetië? Trek dan zeker ook een dagje uit om Burano te bezoeken. Je kan er geraken met de boot en het is de ideale plek om je ogen wat plezier te gunnen. Felgekleurde huizen die uitkijken op het water. Kan je je een mooiere hotspot voorstellen? Aan dit betoverende vissersdorpje verlies jij ongetwijfeld ook je hart. De oorzaak van de gekleurde huisjes ligt trouwens bij de vissers. Zo konden ze vanop afstand immers hun huizen zien en tijdens dichte mist veilig thuis geraken. 

Zelf in zo een huisje logeren? Dat kan via Airbnb! Als je er dan toch logeert, probeer dan ook zeker de lokale specialiteit de Buranoello eens. Het befaamde koekje in de vorm van een ring.

Boek hier alvast je vlucht naar Venetië. 

Cinque Terre

Italië doet het goed, want hier komt nummer twee in de lijst: Cinque Terre. De vijf dorpjes gelegen op een machtige klif in dit nationale park vormen de trekpleister, maar ook het park zelf heeft heel wat te bieden. Honderden wandelpaden, prachtige kastelen en natuurlijk de verrukkelijke keuken van Ligurië. La Spezia en Santa Margherita Ligure horen op je te bezoeken lijstje te staan. 

Notting Hill

Ja je hoort het goed, de Londense wijk bekend van de gelijknamige film heeft prachtig gekleurde huizen die de moeite waard zijn. Stap je van de metro? Dan kom je meteen op Portobello road market, een leuke markt waar je uren kan verliezen door te slenteren langs verschillende kraampjes. Sla je dan een zijstraatje in? Dan vind je rijhuizen in alle pastelkleuren die gekend zijn. In het toeristenseizoen zie je dan ook iedereen leuke Instagramfoto’s maken op de trapjes die eigen zijn aan de huizen in Notting Hill. Hugh Grant zal je er waarschijnlijk niet tegenkomen, maar de bekende boekenwinkel kan je wel van je bucketlist afstrepen.

Vlieg voordelig naar Londen. 

Nyhavn

Zoek je het liever wat hogerop? Dan is Kopenhagen met zijn prachtige Nyhavn misschien wel iets voor jou. De haven is een van de trekpleisters van Kopenhagen. Niet verwonderlijk aangezien de huisjes zeker en vast een ideale setting zijn om te genieten van het typische Smørrebrød. Bovendien woonde ooit de befaamde schrijver Hans Christian Andersen hier, we geven het je maar even mee. 

Vlieg naar Kopenhagen. 

 

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

EDUTRIP: Travel companions op stap in Japan

Het leven van Connections travel companion is hard. Alhoewel … Als fervente reizigers helpen ...

Culturele toppers deze herfst in NY

Een culturele meerwaardezoeker? Gebeten door schilderkunst of fotografie? New York heeft altijd een overweldigend ...

Waarom Vietnam steeds opnieuw overtuigt…

Naast de pracht van de natuur en de overweldigende steden zijn het vooral de ...

Gay Pride 2019, the most colourful time in New York!

De Gay Pride van New York vindt plaats op zondag 30 juni 2019. Deze ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.