Ben jij ook iemand die waar ook ter wereld op zoek gaat naar verborgen pareltjes? Geheime plekjes waar nog geen horden toeristen op afkomen en waar je nog echt het lokale gevoel ervaart? Terecht! Willen we daarmee zeggen dat je de typische toeristische trekpleisters links moet laten liggen? Helemaal niet, je doet ze simpelweg beide! Om je alvast op weg te zetten sommen we een paar voordelen van ‘hidden gems’ op en geven je er 4 mee, maar shht niet verder vertellen!

Verborgen plekjes heb je voor jou alleen

Ok, we overdrijven misschien een beetje als we zeggen dat je sommige prachtige plekjes helemaal voor je alleen hebt, zo zijn er niet veel meer ter wereld, maar toch. Niet overtuigd? We zetten een aantal voordelen op een rijtje:

  • Minder drukte, is meer tijd en meer genieten
  • Geweldige foto’s voor je sociale media die niet iedereen heeft
  • Tijd om te keuvelen met de lokale bevolking die nog geen aversie heeft ten opzichte van toeristen
  • De prijzen liggen vaak een stuk lager, terwijl de kwaliteit vaak beter is
  • Je kan over deze verborgen pareltjes heerlijk vertellen en je proeft echt wat er in een land/streek leeft. Anderen inspireren is ontzettend leuk

Wij geven je alvast 4 klassiekers mee en de veel minder bekende alternatieven

IJsland
Blue Lagoon vs. Secret Lagoon

IJsland blijft ontzettend populair, dat merken we bij Connections elke keer opnieuw. De sociale media worden overspoeld door foto’s van de fantastische Blue Lagoon. Die ervaring moet je als je de kans hebt zeker meepikken, maar de kans dat je er nog ongestoord een foto kan nemen is minimaal, meer nog: het is vaak aanschuiven geblazen. Daarom verkiezen we bij Connections de Secret Lagoon. Minder bekend, maar niet minder mooi. Deze natuurlijke warmwaterbron vind je in de Golden Circle bij het dorpje Fludir. Volstrekt ongerept? Nee, dat niet, maar wel een stuk minder toeristisch dan het grotere broertje.

Portugal/Lissabon
Parque Eduardo VII vs. Jardim do Torel

Parken zat in het prachtige Lissabon. De uitzichten zijn verbluffend, de stad is niet voor niets op 7 heuvels gebouwd. Jardim do Torel heeft ook een fantastisch uitzicht, maar het kost net wat meer moeite om er te geraken en is dus een stuk minder druk bevolkt. Vlei je neer in het café, drink een koffie en geniet van het uitzicht over de stad. Er is meer dan genoeg schaduw, dus schuilen voor de brandende zon kan hier perfect.

Miradouro do Jardim do Torel

Japan/Tokyo
Tokyo Skytree vs. Caretta Shiodome observatory

De enorme Tokyo Skytree is een must visit, laat daar geen twijfel over bestaan, maar het is wel vergeven van de toeristen. Bovendien kost het ook een aardige duit. Een blik van bovenaf werpen op deze bruisende stad kan echter perfect gratis. Rep je naar de 46ste en 47ste verdieping van de Caretta Shiodome in Shimbashi en je maakt prachtige foto’s van Tokyo en de baai, zonder dat het je een cent kost!

Verenigde Staten/New York
The Metropolitan Museum of Art vs. The Met Cloisters

Ok, deze twee vergelijken is moeilijk, maar we doen het toch. Pik die kunst zeker mee, maar wil je toch even ontsnappen aan de heksenketel die New York is trek dan naar The Met Cloisters. Dit museum in een oud klooster is volledig gewijd aan Middeleeuwse kunst en architectuur. Bovendien is het een onderdeel van het eerder genoemde museum. Je vindt het museum in Fort Tyron Park, waar je uitkijkt over de Hudson. Een van de populairste werken? The hunt of the unicorn! dus je bent nog helemaal mee met de tijd ook. Het ritje naar 190th Street meer dan waard.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hama Rikyu tuin: een oase van rust midden in Tokyo

Maar liefst 250.000 m² groot, verbonden met de zee, duizenden bomen en planten en ...

Toerist in eigen land met Gerrit and the City

Gerrit reist, maar dat hoeft niet naar het einde van de wereld te zijn. ...

De zijderoute verkennen: 7 handige tips & tricks

RECENT PAKTEN ZE BIJ CONNECTIONS UIT MET DE PARELS VAN DE ZIJDEROUTE. WE NEMEN ...

Waarom je simpelweg naar Panama moet

Wanneer je aan Panama denkt, denk je wellicht alleen maar aan het Panama kanaal. ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.