Neem je camera alvast klaar en trek naar het mooiste plekje dat je je kan inbeelden. De World Photography Day mag dan wel net voorbij zijn, we willen jullie toch nog enkele tips van Ricoh meegeven.

Tip 1
Het moment

De leukste herinneringen? Die maak je op vakantie. En wat is er beter dan deze te kunnen vastleggen op camera en vervolgens opnieuw te beleven? Wacht het juiste moment af, want het komt op momentum aan. Voor landschappen kom je maar beter vroeg je bed uit of ga je laat slapen, want dan fotografeer je deze op zijn mooist. Je hebt dan een sfeervol, zacht licht dat je foto meteen een leuk gevoel geeft. Maak als beginner ook zeker veel foto’s, dan zitten er vast wel enkele goede tussen.

Tip 2
Investeer in het juiste materiaal

Oké, voor een beginner is duizenden euro’s investeren in een goede camera misschien wat overdreven, maar je gaat toch het best op zoek naar goed materiaal. Zorg ervoor dat je je camera flexibel kan bewegen en ga bijvoorbeeld voor eentje die zowel portretfoto’s als landschappen kan nemen. Op deze manier vermijd je onnodige kosten, wanneer je interesses plots veranderen of je eens wat anders wil.

Tip 3
Kies de juiste invalshoeken

Lijnen zijn een essentieel punt in fotografie. Gebruik je lijnen in een foto, dan zorgt dit voor balans. Zorg er wel voor dat deze lijnen evenwijdig lopen of dat de horizon toch zeker horizontaal loopt. Daarnaast kan de gouden regel van drie het verschil maken tussen een amateuristische of een geslaagde foto. Probeer 1/3 lucht, 1/3 landschap en 1/3 grond te fotograferen. Probeer ten slotte ook steeds te zoeken naar hoe jij je foto’s eigen kan maken. Deze zorgen dan voor leuke verhalen en brengen je meteen terug naar die sfeervolle herinneringen.

Tip 4
Foto’s bewerken

Bewerken mag, maar houd het zo neutraal mogelijk. Je hoeft ook geen grote investeringen te doen in programma’s om je foto’s te bewerken. Bijvoorbeeld Snapseed is vaak veel makkelijker onder de knie te krijgen en werkt minstens even goed. Er zijn momenteel heel wat (gratis) apps voor beeldbewerking. 

Tip 5
Kijk en leer

Beter goed stelen, dan slecht bedenken. En bij fotografie is dat ook echt zo. Haal je mosterd bij andere fotografen en gebruik dat als basis om je eigen stijl te ontwikkelen.

Wil jij jouw persoonlijke creaties graag delen? Dat kan je op Connections pics.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Best of Bali: 5x ontbijt hotspots

Bali is de laatste jaren uitgegroeid tot één van ‘s werelds meest favoriete vakantiebestemmingen. ...

4 onvergetelijke city spa’s!

Klaterend water, ervaren handen die je rug kneden, felblauwe tinten en een geest die ...

6 essentiële tips voor reizen door India

India is een land met een ongekende drukte, overal zie je mensen, geuren, geluiden ...

Travel Talks: Kelly’s favoriete plekjes in Londen

Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.