Dat Zuid-Afrika een tot de verbeelding sprekend en fantastisch land is, daar hoeven we waarschijnlijk niemand van te overtuigen. Bruisende steden, heerlijke wijnen en prachtige landschappen, het zijn maar enkel van de vaak genoemde troeven. Maar ook voor een safari zit je er gebeiteld en dan is er alvast een geweldig alternatief voor het bekende Kruger Park: Addo Elephant Park.

Kruger Park

Dit nationale park is super populair en dat is volkomen terecht. Natuurlijk is de ongereptheid verdwenen en zijn er een heleboel andere reizigers ter plaatse, maar dat kan de pret amper drukken. Kruger Park is bijna half zo groot als heel Nederland en biedt een geweldige variatie aan wild. De big 5 kan je er spotten, maar ook heel wat andere dieren zullen aan je oog voorbij trekken. Je vindt er lodges in alle prijsklassen, er is dus voor ieder wat wils. Er zijn 9 ingangen en in het park zijn er zo’n 25 ‘camps’.

Wil je dit park verkennen dan zijn er heel wat tours van Connections die dit nationale park doorkruisen.

Het perfecte alternatief: Addo Elephant Park

Neem je de prachtige Garden Route in Zuid-Afrika dan is een tussenstop in het Addo Elephant Park een aanrader. Dit natuur- en wildpark ligt op een dikke 80 km van Port Elisabeth en staat op nummer drie van de lijst van grote natuurparken in Zuid-Afrika. Onbekend is dit park dus zeker niet, maar het is wel een stuk rustiger in dit uiterst kindvriendelijke en malariavrije park. Ongeveer 450 olifanten bevolken dit park, maar ook de big five tref je er.

In de meeste lodges zijn kinderen toegelaten dus wil je je koters laten kennismaken met wilde dieren, dan is Addo Elephant Park een zekere keuze. De kids zullen helemaal weg zijn van de Afrikaanse pinguïns.  

Overnachten
Kuzuko Lodge

Kies je voor deze uitbreiding op je tour door Zuid-Afrika bij Connections, dan overnacht je in de Kuzuko Lodge. Van bovenop de heuvel heb je een prachtig zicht over het park. Deze kindvriendelijke lodge telt 24 luxe lodges die van alle comfort voorzien zijn.


Dit prachtige nationale park ontdekken? Boek vandaag nog bij Connections!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Een avondje fado in Lissabon

Lissabon is niet alleen een trendy en hippe stad, het is ook de thuishaven ...

48 uur in het duizelingwekkende Tokyo

TOKYO IS MISSCHIEN WEL DE MEEST ZINDERENDE STAD TER WERELD. EEN METROPOOL DIE NOOIT ...

Back to the future: Singapore

Singapore – het kleinste land van Zuidoost-Azië – geniet niet de bekendheid van Thailand, ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.