New York, waar koffiebarretjes thuis zijn

Het eerste waar je aan denkt bij het horen van de naam New York? Er zijn heel wat antwoorden mogelijk, maar vast staat dat je er niet om coffee bars omheen kan. Eerder schreven we al over Sweet Moments NY, maar er zijn er ook nog heel wat andere. Een echte New Yorker begint niet aan zijn/haar dag zonder een flinke beker koffie!

STARBUCKS

Wie kent Starbucks en de karakteristieke groene kleuren niet? Ondertussen heeft deze Amerikaanse keten ook ons landje veroverd, maar het begon allemaal over de grote plas. Niet in New York, maar wel in Seattle overigens. De keten heeft meer dan 27.000 vestigingen wereldwijd in meer dan 79 landen, ronduit indrukwekkend.

Maar over naar New York. Eén of andere snoodaard heeft een tijdje terug berekend dat je zowat om de 5.6 blokken een Starbucks kan vinden. In Manhattan is de dichtheid van Starbucks vestigingen nog indrukwekkender. Daar moet je nooit meer dan 2 blokjes omlopen om het zwarte goud te bemachtigen. Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot koffie, je vindt er een hele waaier aan warme en koude dranken!

PATRICK’S HIDDEN GEM

Of Patrick Van Rosendaal af en toe een fikse beker van Starbucks in de handen houdt zijn we vergeten te vragen, maar vast staat dat hij zijn hart aan een andere koffiezaak is verloren. Patrick, de bezieler van BE NY, de Belgische gidsen in New York, exclusief verbonden aan Connections is immers wild van de DEVOCION COFFEE BAR. De 3 vestigingen kunnen qua aantal natuurlijk niet op tegen een mastodont als Starbucks, maar de Colombiaanse koffie, rechtstreeks van bij de boeren, moet in kwaliteit zeker niet onderdoen.

Alle bonen van deze bescheiden keten worden gedroogd in Colombia en vervolgens razendsnel met FedEx naar de New York getransporteerd waar ze gebrand worden. Het volledige verhaal achter de keten lees je overigens hier.

In New York vind je een vestiging in downtown Brooklyn en Williamsburg. Pik een wandeling met BE NY mee en het zal je geen moeite kosten om Patrick te overtuigen om hier een tussenstop te houden! Maar net zo goed kan je dit koffieparadijsje natuurlijk op eigen kracht ontdekken.

Met Connections vlieg je alvast super voordelig naar New York. Bovendien zijn er ook heel wat super deals. Een aanrader!

  • Show Comments

  • Inge

    Ik ben al een paar keer met Patrick op stap geweest in New York en ik kan me hem niet voorstellen zonder een beker koffie in de hand 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Insider hotspots in Lissabon

Dat Lissabon steeds populairder wordt, daar kunnen we niet omheen. Logisch ook, de stad ...

Connections goes UNESCO!

Je bent vast al weleens geconfronteerd geweest met UNESCO Werelderfgoed. Denk maar aan de ...

Van Montreal naar Quebec

Ben je op zoek naar een epische roadtrip boordevol wilde natuur, walvissen én geweldige ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.