Thailand? Dat is altijd een goed idee! Dit fantastische Aziatische land is voor heel wat reizigers de eerste kennismaking met het continent en daar is natuurlijk een reden voor. Je ontdekt er de prachtige natuur, heel wat culturele pareltjes en de bevolking is er enorm gastvrij. Bovendien vind je er nog meer dan voldoende ‘hidden gems’, die nog niet super toeristisch zijn.

Wat Pho – Bangkok

Een tempel die wel op alle toeristische lijstjes te vinden is, is de Wat Pho tempel. Deze is minstens even bekend onder de naam: tempel van de liggende Boeddha. Dit is de grootste en oudste tempel in Thailand, logisch dus dat deze heel wat reizigers aantrekt; De Boeddha is maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog. Hoewel de tempel ontzettend druk bezocht is, ervaar je er toch nog rust. Klaterende watervalletjes, perfect aangelegde tuintjes en prachtige orchideeën zorgen voor de nodige sfeer.

Naast de liggende Boeddha ontdek je in het tempelcomplex nog meer dan 1.000 andere Boeddhabeelden. Ga gerust aan het tellen, of geloof ons op ons woord. Ga er bovendien gerust van uit dat dit de meest gefotografeerde Boeddha is ter wereld. Weet verder dat dit beeld de snelste weg is om je ticketje naar het nirvana te bemachtigen. De Thai geloven alvast dat het aanbidden van dit beeld geluk en voorspoed met zich meebrengt. Er wordt dan ook gebeden dat het een lieve lust is.

Hidden gem
Wat Doi Saket – Chiang Mai

Niet alleen Bangkok telt prachtige tempels, ook het onderschatte Chiang Mai heeft er meer dan genoeg. De Wat Doi Saket of Wat Phra That Doi Saket bijvoorbeeld. Een stuk minder bekend, maar daarom zeker niet minder authentiek en charmant. Deze tempel zou al dateren van het jaar 1112, ter ere van een bezoek van boeddha aan deze plak.

In 1990 nam de kunstenaar Khun Chaiwat Wannanon de wanden onder handen en zorgde voor prachtige muurtekeningen. Meteen de reden waarom deze tempel toch wel anders is dan alle anderen. Een vleugje moderne kunst in combinatie met boeddhistische tempels, je komt het niet vaak tegen.

Net als in het complex van Wat Pho vind je hier een enorme boeddha. Alleen zit deze in plaats van te liggen. Wil je dit pareltje bekijken dan wacht je wel een stevige klim op steile trappen. Je beloning? Een complex dat dan misschien veel kleinschaliger is, maar ook een stuk minder toeristisch.

Zelf deze hidden gem ontdekken?

Zelf dit prachtige complex ontdekken? Boek hier je goedkope vliegtuigticket richting Thailand. Meer zin in een rondreis? Dan zijn de Puur Natuur Delux, A taste of Thailand of Authentiek Thailand zeker aanraders.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Culturele toppers deze herfst in NY

Een culturele meerwaardezoeker? Gebeten door schilderkunst of fotografie? New York heeft altijd een overweldigend ...

De ultieme gids voor Ibiza

Ibiza staat vooral bekend om haar ongelooflijke nachtleven, maar het populaire Spaanse eiland is ...

Waarom Halong Bay op je bucketlist hoort

Vietnam verkennen zonder met een bootje op Halong bay te hebben gedobberd? Zonde! Halong ...

Win een geweldige citytrip naar New York in samenwerking met Decovry.com

De specialist in reizen richting New York? Zonder twijfel Connections. Logisch dus dat Decovry.com, ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.