Parken bij de vleet in The Big Apple. Alleen al met het bezoeken van parken zou je een citytrip kunnen vullen. Nu, de meeste toeristen komen meestal niet verder dan Central Park. Daar is niets mis mee, maar er valt nog veel meer groen te ontdekken. Een recente hidden gem die we van Patrick Van Rosendaal doorkregen? Domino Park, misschien wel the next big thing!

Het bekende Central Park

Iedereen die een beetje thuis is in New York kent waarschijnlijk Central Park. Het park, dat gelegen is tussen de drukke straten van Manhattan, trekt ieder jaar miljoenen toeristen en bewoners. Niet alleen is Central Park het bekendste park van New York, het is ook het meest bezochte park van de Verenigde Staten. 

Met zijn 4 km uitgestrekte lengte is Central Park een ideale rustplaats om even te ontsnappen aan het luide en drukke New York. Dat was dan ook de reden waarom het park in 1859 werd gebouwd. De bevolking van New York nam in die periode viervoudig toe en de mensen hadden steeds meer nood aan natuur en groen. Een toevluchtsoord voor wie vandaag de dag even genoeg heeft van het gehaaste New York. In Central Park valt altijd wat te beleven en het park leent zich uitstekend voor een fietstocht en/of een picknick. Wie weet word je wel voorbijgesneld door een celebrity die plichtbewust zijn/haar rondjes maalt.

Hidden Gem: Domino Park

Recent opende in Brooklyn het minder bekende Domino Park. Het park is gelegen langs de East River en biedt plaats aan een speeltuin, een hondenpark, een volleybalveld en nog veel meer leuks. Ideaal als je met de familie in New York bent. Je vindt er een mengelmoes aan culturen, maar het volleybalveld werd er bijvoorbeeld speciaal geplaatst voor de latino’s, die gek zijn van deze sport. Het park werd gebouwd op de plaats waar vroeger de Domino suikerfabriek stond, de grootste suikerfabriek ter wereld. De fabriek werd een aantal jaar geleden gesloten, maar er kwam een prachtige plek om te verpozen voor in de plaats.

Het park biedt ook plaats voor een wandelpad op hoogte langs het water van East River en binnenkort opent er een gezellig eettentje dat taco’s en cocktails zal serveren. Ideaal voor je het sfeervolle nachtleven in Brooklyn induikt.

In dit filmpje van Patrick krijg je alvast een perfecte eerste indruk!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De coolste yogaplekjes op deze aardbol

Yoga is al lang geen hype meer. Heel wat vrouwen en mannen wringen zich ...

Abu Dhabi in 1 dag

Ga je binnenkort op verre reis en maak je een tussenstop in Abu Dhabi? ...

Beach bars om bij weg te dromen

Ben je niet zo’n culturele meerwaardezoeker? Of misschien houd je wel van afwisselingen en ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.