Inge gaat geregeld op reis, alhoewel, dat is eigenlijk nog een understatement. Inge gaat heel veel op reis en dat deelt ze op haar blog. Bij thetravellinggeneration.be lichten we er de komende tijd graag enkele uit. De samenvatting lees je hier, het volledige stuk op Inge haar blog.

Aloha Hawaii

Met je voetjes in het zand en met een cocktail in de hand genietend van de Hawaiiaanse zon, is het moeilijk zich voor te stellen dat deze eilandengroep ontstaan is door de pure oerkrachten van de natuur: vulkanische activiteit. De afgelopen weken moest je maar het nieuws aanzetten of de kranten er openslaan en de beelden van de gewelddadige uitbarsting van  de vulkaan Kilauea op het grootste eiland Hawaii, waarnaar de eilandengroep genoemd is en dus ook de staat, zijn niet te missen.
In 1991, kreeg mijn zus een geniale inval en trokken wij er enkele dagen op uit op een snoepreisje naar Oahu, één van de Hawaiiaanse eilanden. Dat was eigenlijk minder spectaculair dan het klinkt. Wij woonden toen in California, aan de westkust van de Verenigde Staten. De hoofdstad van Hawaii, Honolulu, ligt op een viertal uren vliegen van San Francisco, onze thuisstad. Hawaii is als bestemming voor Californiërs zo een beetje hetzelfde als de Canarische eilanden voor ons Belgen.
Op 4 juli, terwijl de rest van Amerika rond de barbecue zit om de nationale feestdag te vieren, vertrekt onze vlucht richting de eilanden. Op de luchthaven in Honolulu worden we verwelkomd met een lei, de traditionele Hawaiiaanse bloemenkrans en … regen. Hawaii is een Polynesisch tropisch eiland en bij tropen hoort er uiteraard regen. Gelukkig zijn die buien krachtig maar kort.
We hebben een hotel geboekt op Waikiki Beach, het strand van Honolulu en de plaats waar het toerisme zich concentreert met een enorm aanbod aan luxehotels. Na een middagje strand, genieten we in onze bikini, van onze eerste zonsondergang boven de onmetelijke Stille Oceaan.  Ondertussen wordt het eerste vuurwerk voor de nationale feestdag afgeschoten.
Na een eerste rustige dag, bezoeken we Honolulu. Met stip op één op onze lijst van must sees : het Iolani Palace, de residentie van de voormalige koningen van Hawaii. Na de toetreding van Hawaii in 1959 als vijftigste staat, is dit dan ook het enige koninklijke paleis op het grondgebied van de Verenigde Staten. Na eerst rond te struinen in de tuin, krijgen onze schoenen een jasje omgedaan alvorens we in het paleis binnen mogen.

Met Connections naar Hawaii?

In de voetsporen treden van Inge? Met Connections trek je naar Hawaii tegen een super voordelig prijsje.
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Travel Talks: 12 must-visits voor Washington D.C.

Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de ...

Vier je vrijgezellenfeest in Vegas!

Op zoek naar een uniek en onvergetelijk vrijgezellenfeest? Denk er dan eens over om ...

Slaap eens in een drijvende bubbel …

Struin maar eens door de Akihabara wijk in Tokyo en je beseft het meteen: ...

Een avondje fado in Lissabon

Lissabon is niet alleen een trendy en hippe stad, het is ook de thuishaven ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.