We merken het dagdagelijks: het fantastische IJsland blijft tot de verbeelding spreken. De overweldigende natuur, het hippe Reykjavik, de verbluffende landschappen en het noorderlicht natuurlijk. Stuk voor stuk unieke troeven die reizigers aanspreken. Het toerisme boomt in het land dan ook als nooit tevoren, maar gelukkig zijn er nog meer dan genoeg ongerepte plekjes.

De prachtige Seljalandsfoss

De Seljalandsfoss watervallen prijken op elke kalender en op ontzettend veel foto’s. Logisch, want deze 65 meter hoge watervallen zijn een van de bekendste trekpleisters van IJsland. De in het zuiden gelegen watervallen liggen vlakbij de ringweg en op de route naar Þórsmörk. De watervallen van dichtbij bewonderen? Neem het glibberige achterliggende pad en kom zo achter de watervallen terecht. Een regenjasje is misschien wel verstandig. Overdag is deze waterval al machtig, maar ‘s avonds wordt het pas echt spectaculair. De sfeervolle verlichting maakt het mogelijk om zelfs ‘s nachts deze waterval te ontdekken. Plan die avondwandeling maar al in.

Hidden Gem: Gljúfurárfoss

Op nog geen 10 minuten van Seljalandsfoss, vind je een prachtige verborgen parel: De Gljúfurárfoss waterval. Gljúfurárfoss betekent letterlijk ‘kloofrivierwaterval’ en deze waterval ligt dan ook half verborgen door een diepe kloof. Je kan de waterval van dichtbij bezichtigen door het steile pad omhoog te klimmen, dat zich langs de zijkant van de waterval strekt. De echte thrillseekers kunnen proberen via het water bij de waterval te geraken.

Door de 40 meter hoogte en de kloof waarin de waterval verborgen ligt, krijgt deze plek een mysterieuze sfeer. Als je je toch een weg kan banen doorheen het water, kom je in een prachtige grot achter de waterval, die het mysterieuze plaatje helemaal compleet maakt. 

Met Connections naar IJsland

Wil jij ook naar IJsland? Terecht! De WINTER BREAK IJSLAND vormt de ideale kennismaking. Je bezoekt de Secret Lagoon, gaat op jacht naar het noorderligt en leert Reykjavik kennen. Natuurlijk kan je ook opteren voor een goedkope vlucht naar Reykjavik.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

4 spectaculaire hiking trails die je moet overwinnen

Met te stellen dat hiking populair is trappen we een open deur nog net ...

Abu Dhabi: De hoofdstad van extremen

Abu Dhabi is continu in beweging en ontwikkeling. De hoofdstad van de Verenigde Arabische ...

Het grootste zoutwaterbad ter wereld vind je in Aarhus

Aarhus en zwembaden een bijzondere combinatie? Denemarken is natuurlijk traditionele geen zon & zee ...

Winterzon in het ongerepte emiraat Ras Al Khaimah

Dubai kende de afgelopen jaren een stevige boom, maar er zijn nog heel wat ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.