Al plannen aan het smeden voor een citytrip in de herfst? Dat begrijpen we volkomen. Weet alvast dat Belgrado meer dan het overwegen waard is. Het is niet alleen een prachtige stad, het is er ook spotgoedkoop. Zo haal je nog meer uit je welverdiende reis!

Voordelig en boeiend

Een recent onderzoek toonde aan dat de Servische hoofdstad Belgrado, de goedkoopste hoofdstad is in Europa voor een weekendje weg. Hiervoor werden de prijzen vergeleken in driesterren hotels in meer dan 46 Europese steden. Bovenop de hotelprijs werd ook nog rekening gehouden met de prijzen van bijvoorbeeld een kopje koffie, een glas wijn, de toegangstickets tot musea en andere zaken die belangrijk zijn voor een reiziger.

Belgrado mag dan wel helemaal bovenaan prijken, ook Krakau in Polen en Vilnius in Litouwen scoren bijzonder goed. Verder in de top 10 vinden we nog Boekarest, Warschau, Riga, Porto, Athene, Bratislava en Moskou. Stuk voor stuk bestemmingen waar je een goedkope vlucht naar kan boeken via Connections. Dus ook voor de prijs van je vliegtuigticket hoef je het alvast niet te laten.

Zijn er dan ook peperdure steden? Vast en zeker. Bij de duurste steden staat Amsterdam helemaal bovenaan te blinken. Terwijl ook Oslo en Reykjavik een gat in je budget slaan.

Het volledige rapport lees je hier.

3 must visits in Belgrado

Skadarlija

Helemaal gek van Montmartre in Parijs? Dan zal Skadarlija je niet teleurstellen. Autovrij, oude kasseien en een ‘Bohemian vibe’, dat is wat je hier mag verwachten. Rond 1900 was Skadarlija de hotspot voor de rich and famous en dat merk je nog steeds aan alles. Prachtige terrassen, gaslichten en architectuur zorgen hier voor de nodige sfeer.

Zemunski Kej

Vanop deze wandeldijk heb je een prachtig zicht over de Donau, net op het plekje waar deze kruist met de Sava. De ideale spot om tot rust te komen, een hapje te eten of een aperitiefje te drinken. Bovendien kan je hier een boottripje op de Donau boeken. Al dan niet in combinatie met een lekkere maaltijd.

Kathedraal van de Heilige Sava

De grootste Orthodoxe kerk in de Balkanregio vind je in Belgrado. Het is trouwens de 2de grootste ter wereld. Het witte graniet en de fenomenale koepels vallen al van ver op en dagelijks worden de 50 klokken geluid. Een must visit tijdens je citytrip.

Voordelig naar Belgrado vliegen? Boek je voordelig vliegtuigticket via Connections!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

In het spoor van Zaha Hadid: 5 van haar mooiste ontwerpen wereldwijd

De Britse architecte van Iraakse afkomst Zara Hadid vergaarde wereldwijd succes met haar spectaculaire ...

3 perfecte alternatieven voor Barcelona

Ben jij fan van Barcelona? Terecht! Maar ben je er recent een aantal keer ...

Laat je betoveren door New Mexico

De bijnaam van New Mexico is ‘Land van Betovering’, en dat is niet voor ...

5 x Sri Lanka

SIGIRIYA ROTS Deze leeuwenrots is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van Sri Lanka. Volkomen ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.