Houd je van zon, lekker eten, verwend worden in spa’s, shoppen en fotografie? Dan is Marrakech the place to be! Deze stad in het Zuiden van Marokko ligt op minder dan 4 uurtjes vliegen vanaf Brussel. Met een prachtig stadscentrum, een kleurrijke uitstraling en een indrukwekkende geschiedenis is Marrakech een betoverende stad te noemen. Daarnaast lijkt deze Koningsstad op alle vlakken te boomen door de komst van talloze hippe hotspots. Hieronder vind je enkele van deze trendy adresjes, maar ook gevestigde waarden en toffe to do’s voor je volgende citytrip naar Marrakech!

La Mamounia
Voor een bijzondere (spa) belevenis moet je bij La Mamounia zijn, één van de grootste 5-sterren hotels van Marrakech. Het hotel is gevestigd in een imposant gebouw met prachtige tuinen en een grote hotelspa. Met een dagticket kan je hier ook zonder hotelovernachting terecht. Laat je verwennen in deze smaakvol ingerichte hotelspa met verschillende baden, nagelstudio’s, massagesalons, hammamzalen en kappers.

Hotel La Mamounia, Avenue Bab Jdid, 40 040 Marrakech

Studio LRNCE
De Belgische Laurence Leenaert verruilde Gent voor het zonovergoten Marrakech. Onder de naam Studio LRNCE ontwerpt ze tapijten, serviezen en andere (woon)accessoires. Haar visie op de schoonheid van Marokko en traditionele, lokale ambachten levert een collectie eigentijdse en bijzondere producten op. Je kan al dat moois bekijken en shoppen in de Studio LRNCE shop in Marrakech, geopend van maandag tot en met vrijdag van 14u tot 18u.

Studio LRNCE, 59 Sidi Ghanem, Marrakech

In de sporen van Yves Saint Laurent
Vanaf 1980 was de botanische tuin in Marrakech eigendom van modeontwerper Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé. De tuin herbergt planten van alle continenten en is een paradijselijke oase van rust. Een nadeel van Jardin Majorelle is echter dat het er soms zeer druk is en dat rust ver te zoeken is. Ga in dat geval naar Le Jardin Secret, een mooi alternatief.

Vlak aan de Jardin Majorelle is het Yves Saint Laurent Museum gevestigd, met een vaste YSL collectie en wisselende exposities gewijd aan het leven en werk van de beroemde Franse modeontwerper. Ook wanneer je niet geïnteresseerd bent in fashion, is dit museum een aanrader, al is het maar om meer te weten te komen van het bijzondere leven van Yves Saint Laurent.

Yves Saint Laurent Museum, Rue Yves St Laurent, 40000 Marrakech

Max & Jan

Naast de drukke, vaak eeuwenoude marktjes waar je urenlang kan ronddwalen, zijn er ook moderne shopping experiences in Marrakech. Zoals Max & Jan, een ultramoderne conceptstore midden in de oude medina gerund door het Zwitsers-Belgische koppel Max en Jan. Op het felgekleurde dakterras geniet je hier van een koffie of gezond slaatje terwijl je in de conceptstore bijzondere en unieke kledij, accessoires en lifestyle producten kan kopen.

Max et Jan, 14 Rue Amsefah, Marrakech

Rust in een Riad

Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met binnentuin in het oude, ommuurde deel van Marrakech. Vroeger waren het de huizen van de rijken, tegenwoordig zijn de riads omgebouwd tot hotels met prachtige binnentuinen en zwembaden erin. Eén van de meest gefotografeerde riads van Marrakech is ongetwijfeld El Riad Yasmine. Zoek op de hashtag #LeRiadYasmine en duizenden foto’s van de bijna idyllische binnentuin met het zwembad zullen verschijnen op je feed. Andere prachtige riads in Marrakech zijn Riad Idra, Palais Riad Lamrani en Riad Dixneuf la Ksour.

Restaurant Le Jardin

Midden in de hectiek van de Medina van Marrakech vind je Restaurant Le Jardin, de ideale plek om neer te strijken voor een verfrissend drankje, lunch of diner. In deze groene oase vind je alle rust om even te ontsnappen aan de drukte van Marrakech. Zowel op de menukaart als in het interieur vind je een mix van Marokkaanse en Europese invloeden. Een must-visit adresje voor iedereen die van lekker eten houdt in een mooie, trendy omgeving.

Restaurant Le Jardin, 32 Souk Sidi Abdelaziz, Marrakech Medina

Marrakech Photo Experience

De eeuwenoude medina ontdekken door de lens van een camera kan tijdens de Marrakech Photo Experience. De Britse fotografe Suzanne Porter woont en werkt al jaren vanuit Marrakech, en neemt je op deze 1-daagse trip mee naar de mooiste plekjes van Marrakech. Ze vertelt je over de stad, de geschiedenis en geeft uitleg en tips rond fotografie. Met tussenstops voor een verfrissend fruitsapje en heerlijke muntthee maakt dit een ideale daguitstap in Marrakech. En aan het einde van de dag ga je terug naar je hotel met prachtige herinneringen… vastgelegd op je eigen camera!

www.suzanneporter.com

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Een weekendje weg? Belgrado!

Zin in een weekendje weg? Mogen we je Belgrado suggereren? Misschien niet de eerste ...

10 must-visits van New York!

New York in 1 woord? Overweldigend! Daarom delen we op The Travellling Generation en ...

Pillows Hotels zet voet aan wal in België

Nadat Pillows Hotels voet aan wal zette in Nederland, is nu ook België aan ...

Toerist in eigen land met Gerrit and the City

Gerrit reist, maar dat hoeft niet naar het einde van de wereld te zijn. ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.