New York is als één van de bekendste steden ter wereld gefotografeerd vanuit elke hoek die er maar te bedenken valt. Naast bekende plekken als Times Square en het Vrijheidsbeeld zijn er echter nog meer fotowaardige spots te vinden. Met de komst van Instagram lijkt fotografie niet enkel meer voor professionals te zijn weggelegd, daarom deze 9 Instagramwaardige hotspots in New York.

Westlight
Deze rooftop bar trekt zowel hippe locals aan uit trendy Williamsburg als toeristen. Westlight is gevestigd op de 22e verdieping van een ultramodern kantoorgebouw, wat maakt dat je een adembenemend uitzicht hebt op de wolkenkrabbers van New York. Dit maakt het dé ultieme rooftopbar van New York voor Instagramwaardige skyline pictures.

Westlight NYC, 111 N 12th St Brooklyn, New York

Cupcake ATM
Cupcake Bakery Sprinkles is een begrip in New York voor iedere zoetekauw. Bij de vestiging aan Lexington Avenue is zelfs een zachtroze cupcake automaat geplaatst waar je 24/7 vers gebakken cupcakes uit de muur kan halen. Inmiddels is deze ATM uitgegroeid tot een Instagramhit onder toeristen. Van over heel de wereld komen ze hier hun cupcake avontuur delen met de hashtag #cupcakeATM

Sprinkles Cupcake ATM, 780 Lexington Avenue, New York

Washington Street
Ook wel DUMBO Street genoemd, wat staat voor Down Under the Manhattan Bridge Overpass. Wellicht heb je nog nooit van deze straat gehoord, het beeld heb je ongetwijfeld wel al vaak voorbij zien komen op Instagram. Aan Washington Street, tussen de roodgekleurde bakstenen gebouwen van Front Street en Water Street, zal je de perfecte spot vinden om de Manhattan Bridge vast te leggen op camera.

Grand Central Terminal
New Yorkers noemen het hoofdtreinstation ook wel Grand Central Station. Groot is het zeker, het heeft zelfs de meeste perrons en sporen ter wereld: 44 perrons en 67 sporen. Naast de grandeur van het station dat volledig gebouwd is in Jugendstil, is vooral de inkomhal een lust voor het oog én cameralens.

Grand Central Terminal, Vanderbilt Avenue, Manhattan New York

Brooklyn Bridge
New York verlaten zonder een moment vast te leggen op de Brooklyn Bridge is zoiets als Parijs bezoeken en de Eiffeltoren niet zien. Deze 1825-meter lange hangbrug verbindt Brooklyn met Lower Manhattan van waar je een mind-blowing uitzicht hebt op de architectuur en skyline van New York. Velen gingen je al voor, zoek maar eens op #BrooklynBridge

L’Appartement Sézane
Midden in Manhattan waan je je even in Parijse sferen bij L’Appartement Sézane. Dit Franse modelabel is gevestigd in een boetiek in de hippe wijk Nolita. Van de tegelvloer met ‘Bonjour New York’ tot de prachtige etalages, alles heeft hier een Instagram wow-factor!

L’Appartement Sézane, 254 Elizabeth Street, New York

Barneys New York
Het luxueuze modewarenhuis Barneys doet menig modehart sneller slaan. Van Chanel en Prada tot Louis Vuitton en Isabel Marant, hier vind je schoenen, handtassen en kledij van de meest exclusieve designers wereldwijd. Mocht je portefeuille dit niet aan kunnen, houd dan zeker je camera gereed. Poseren doe je hier namelijk op de inmiddels beroemde trappen, een architectonisch hoogstandje van ontwerper Steven Harris.

Barneys, 575 Fifth Avenue, New York

Carrie Bradshaw’s home
Nog altijd komen Sex and the City fans dagelijks naar het huis van Carrie Bradshaw. Alhoewel het huis in de Amerikaanse hitserie in de Upper East Side was, is niets minder waar. Carrie’s huis is in West Village, en het toeval wil dat dit ook de buurt is waar actrice Sarah Jessica Parker zelf woont. Wellicht kom je haar tegen en kan je samen met haar op de foto!

Carrie Bradshaw’s home, 64 Perry Street, New York

Streetart
Streetart mag niet ontbreken aan dit lijstje met Instagramwaardige hotspots in New York. Zo vind je via de hashtag #BanksyNewYork verschillende street art kunstwerken van Banksy. Via Instagram accounts als @streetartnyc en @bkstreetart vind je de coolste graffiti, tags en reverse graffiti van New York. Ga zelf op zoek of boek een Street Art Tour om New York’s indrukwekkende street art pieces te ontdekken.

Bij Connections boek je voordelige vliegtickets naar New York. Bovendien zijn er ook heel wat New York super deals. Let’s go!

  • Show Comments

  • Inge

    Allemaal toppertjes. Persoonlijk vind ik dat Central Park in de herfst of winter ook prachtige plaatjes oplevert. Op 11 november werd The Blue Box Café geopend, het restaurant van Tiffany’s. Eindelijk werd ‘Breakfast at Tiffany’s’ werkelijkheid. Het werd op slag de ‘most instagrammable place’ in New York. Toen ik in december in New York was, was ik één van de gelukkige die een plaatsje kon versieren. Mijn Instagram pagina deed overuren 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

5 plaatsen die je moet gezien hebben in 2018

Nog geen concrete reisplannen voor 2018. Geen nood, wij zijn er om je inspiratie ...

Travel Talks: Yasmine’s tips voor Göteburg

Op zoek naar een verrassende citytrip bestemming in Scandinavië met veel groen, een divers ...

WECANDANCE, het meest stijlvolle festival van België

De afgelopen weken konden we enkele tickets weggeven voor WECANDANCE. Nog nooit van dit ...

De ultieme gids voor Ibiza

Ibiza staat vooral bekend om haar ongelooflijke nachtleven, maar het populaire Spaanse eiland is ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.