Natuurlijk kan je naar Frankrijk, Italië of Oostenrijk trekken om te skiën of snowboarden, maar mag het eens wat anders zijn? Kies dan eens voor Jasper. Zegt dit geweldige plaatsje in Canada je niets? Misschien doen Edmonton of Marmot Bassin een belletje rinkelen? Indien niet, zonde! Jasper is immers het perfecte plekje voor iedereen die gek is van wintersport en bijzondere poedersneeuw!

Het onderschatte Edmonton

Vliegen doe je op Edmonton, de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta. De stad mag dan niet de weerklank hebben van Montreal, Vancouver of Quebec, maar dat wil niet zeggen dat er niet meer dan voldoende te beleven valt. Het is de 5de grootste stad van Canada en telt maar liefst 20 grote parken. Voer voor de natuurliefhebbers dus. Samen vormen ze de River Valley Parks, het grootste stadspark van Noord-Amerika.

Het hele jaar door pik je in Edmonton tal van festivals mee, ook buiten! Wil je na een bezoek aan de ijskastelen of het Silver Skate Festival opwarmen, warm je dan op in West Edmonton Mall. Meer dan 800 winkels zullen je hart sneller doen slaan. Je shopt hier in het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika! Maar je vindt er ook een attractiepark, nachtclubs, bioscopen en ga zo maar door! Andere must visits die niet mogen ontbreken? Pik een ijshockeywedstrijd mee van de lokale helden de Edmonton Oilers, een typisch Canadese activiteit die je niet mag missen. Of bezoek Elk Island National Park, op 30 minuten van het centrum begeef je je tussen de bizons en ander wildlife. Voor een volledig overzicht verwijzen we je graag naar de stadswebsite. Edmonton, eens wat anders als citytrip.

Skiën in een nationaal park

Tijd om de poedersneeuw op te zoeken! Jasper, is een plaatsje in Alberta en ligt midden in het Jasper National Park. Geloof ons als we zeggen dat je hier skiet in een uniek decor. Skiën doe je hier het best in Marmot Basin, een skigebied te midden van de Rocky Mountains.

Door de hoge ligging ben je hier zeker van fijne poedersneeuw en er zijn skipistes bij de vleet. Iedereen komt hier aan zijn/haar trekken. Terwijl je je vergaapt aan de fenomenale natuur, zoef je naar beneden. Het skigebied is maar liefst 696 hectare groot, telt 7 skiliften en 91 pistes. Daar ben je wel een tijdje zoet mee. Van november tot en met mei kan je hier naar hartenlust wintersport beleven.

Shot by Don @ Cold Fire Creek Dogsledding

Ongekende sneeuwkwaliteit

Waar de sneeuw bij ons wel eens te wensen wil overlaten, beschikken ze in Jasper misschien wel over de beste sneeuwkwaliteit ter wereld. De beroemde powder snow blijft dagen nadat deze is gevallen nog droog. Papperige sneeuw is er onbestaande!

Fijne accommodaties en meer dan enkel skiën

Topsneeuw is één ding, ook van de piste valt er heel wat te beleven. Zowel de luxueuze meerwaardezoeker als de familie met kids voor wie het allemaal niet te chique hoeft te zijn, vindt hier zijn verblijf. Ook de inwendige mens wordt hier verwend, daar hoef je niet bang voor te zijn. Tel daar nog heel wat andere activiteiten zoals tochtjes met de sledehonden, de Maligne Canyon Icewalk en het ijsklimmen bij op en je weet dat je je hier geen moment zal vervelen.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

5 must visit bestemmingen in 2018 volgens TripAdvisor

TripAdvisor is natuurlijk een gekende naam in de reiswereld en een kei als het ...

3 geweldige daguitstappen vanuit Montreal

Eén van de meest levendige steden van Canada is Montreal, gelegen in de provincie ...

10 praktische tips voor Londen

Londen is een bruisende stad die continu in beweging is en waar van alles ...

5 plaatsen die je moet gezien hebben in 2018

Nog geen concrete reisplannen voor 2018. Geen nood, wij zijn er om je inspiratie ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.