De zomervakantie is nog maar net achter de rug of we kunnen alweer uitkijken naar de herfstvakantie. Wist je dat Halloween in deze vakantie valt? Het ideale moment om de grote plas over te steken en de sfeer in de Verenigde Staten te gaan opsnuiven. Wij geven jullie alvast een aantal tips mee, ons doorgespeeld door de specialisten van Via Americana.

Detroit
Behekste huizen

Detroit mag dan aan een stevige revival bezig zijn, er zijn nog meer dan voldoende verlaten ‘haunted’ (pak)huizen om heerlijk te griezelen. Tijdens Halloween pik je hier een heus pompoenfestival mee, tal van Halloween feestjes en de kinderen kunnen van deur tot deur gaan.

Geloof je wel in paranormale gebeurtenissen, dan mag je het Annual Halloween Paranormal Event in de Whitney Mansion niet missen. In dit prachtige mansion, dat dateert uit de 19e eeuw krijg je een 5-gangen menu voorgeschoteld, een musical en een ‘creepy’ guest entertainer. En ja, je mag in Halloween outfit gaan.

Boek hier je ticket richting Detroit.

Chicago
Dia de los Muertos

In de Mexicaanse wijk Pilsen in Chicago wordt de Dia de los Muertos uitgebreid gevierd in en rond het National Museum of Mexican Art. In het museum zelf loopt vanaf 21 september een thematentoonstelling waar de ‘ofrendas’ (de typische altaren van de Dia de los Muertos) centraal staan. Op zondag 28 oktober wordt het park rond het museum omgetoverd tot het soort van verzamelplaats dat je ook in Mexico ziet op de Dia de los Muertos.  Er wordt Pan de Muerto (speciaal brood) verkocht, er zijn live optredens en uiteraard kan iedereen er een ‘ofrenda’ installeren voor zijn of haar dierbaren. De toegang tot zowel het museum als het evenement zijn gratis. Om de feestelijke week af te sluiten is er op zaterdag 3 november een bal waar de ene outfit nog indrukwekkender is dan de andere. Tickets voor het bal kosten tussen de $75 en $150.

Chicago volledig ontdekken? Boek dan zeker eens een wandeling met onze stadsgids Leentje De Leeuw. Zij komt trouwens ook spreken op onze Ameri-Can Day!

Boek hier je ticket richting Chicago.

Georgetown (Washington DC)
Koloniale panden als perfecte decor

De hoofdstad van de Verenigde Staten wordt helemaal gek tijdens Halloween. De koloniale architectuur in Georgetown leent zich perfect tot griezelige decoratie. Welstellende inwoners huren professionele decorators in om hun voortuinen te draperen met spinnenwebben, skeletten kunstig op te hangen en uitgeholde pompoenen met ingewikkelde designs op de perfecte plaats te zetten. De moeite voor jong en oud! (Tip : bezoek de wijk vooral ‘s avonds).

Op de avond van Halloween zelf (31 oktober) bruist dit deel van de stad. Vanaf 18u trekken de kinderen de straat op om van huis tot huis te gaan ‘trick-or-treaten’. Om 20u worden zij onverbiddelijk naar huis gestuurd om hun snoep te tellen. Verklede tieners en volwassenen nemen het dan van hen over en trekken met veel lawaai en veel (verborgen) alcohol rond.

Boek hier je goedkope vliegtuigticket naar Washington DC.

Philadelphia
De nor in

Wil je meer spanning dan de uitgebreide versiering van gevels en voortuinen, dan kan je naar de ‘Eastern State Penitentiary’ trekken voor het jaarlijkse ‘Terror Behind the Walls’. De setting van het vervallen gebouw, waar Al Capone jaren gedwongen verbleef, leent zich uitstekend voor het angstaanjagende spektakel. Kijk voor meer informatie op: https://www.easternstate.org/halloween/

Boek hier je goedkope ticket naar Philadelphia.

Met dank aan Leentje De Leeuw van Via Americana om ons deze tips door te spelen.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Beach bars om bij weg te dromen

Ben je niet zo’n culturele meerwaardezoeker? Of misschien houd je wel van afwisselingen en ...

3 Noord-Amerikaanse plekjes op de UNESCO Werelderfgoedlijst in de kijker

Wereldwijd zorgt UNESCO voor de bescherming van heel wat unieke plekjes. In elk continent ...

Hidden Gem Thailand: Wat Doi Saket

Thailand? Dat is altijd een goed idee! Dit fantastische Aziatische land is voor heel ...

10 praktische tips voor Londen

Londen is een bruisende stad die continu in beweging is en waar van alles ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.