Bali is de laatste jaren uitgegroeid tot één van ‘s werelds meest favoriete vakantiebestemmingen. En dat is niet voor niets. Het Indonesische eiland heeft parelwitte stranden, een prachtige natuur, mooie cultuur en bijzondere tempels. Naast de drukke toeristische badplaatsen kan je op Bali nog steeds de rust en ruimte opzoeken, zeker in het binnenland.

Op Bali vind je talloze toffe adresjes als trendy beachbars, bijzondere yogaplekjes, leuke winkeltjes en unieke hotels en B&B’s. Rust en ruimte is niet zozeer het geval bij onderstaande ontbijtadresjes, maar wel hip qua interieur, en gezond en lekker van smaak. Daarom 5x trendy ontbijt hotspots op Bali die je zeker niet mag missen wanneer je naar ‘het eiland van de Goden’ reist.

Nalu Bowls
Gezonde breakfast bowls vind je momenteel bij elk ontbijt- en lunchadresje op Bali, maar bij Nalu Bowls hebben ze er hun specialiteit van gemaakt, en dat zal je merken. Of je nu gaat voor de Maverick, de originele acaï bowl met verschillende toppings, of een van de andere frozen smoothie bowls van de kaart, het vriendelijke personeel maakt van elke breakfast bowl een tropische verrassing in een kokosnootpotje! Naast de 4 (!) locaties op het eiland zelf vind je ook 2 Nalu Bowls vestigingen in Jakarta en zelfs eentje dichter bij huis, in Portugal.
www.nalubowls.com

Crate Bali
Crate Bali is een concept store waar je naast de shop en gallery in het cafégedeelte kan genieten van koffie, sapjes, ontbijt en lunch. De gerechtjes hebben er grappige namen, zoals de Hipstar, Why so cereal en Eggxlent ontbijtjes. Er staan naast gewone lunchgerechten ook glutenvrije en veganistische gerechtjes op de kaart en de koffie is er zalig. Need we say more?
www.cratebali.com

Gypsy Kitchen & Bar
’s Ochtends kan je bij Gypsy in de schaduw genieten van een goede latte en heerlijke ontbijtjes. Onze favorieten zijn de baba ganoush (auberginespread) op toast en sesambagel met roerei en zalm. Ook zeker een aanrader om Gypsy een bezoekje te brengen voor de lunch en diner, chef Robin Filteau-Boucher laat je zintuigen prikkelen en het boho Bali chic interieur is een lust voor het oog.
www.wearegypsy.com

Mad Pops Bali
When life gives you coconuts…. make ice cream! Dit lijkt het motto te zijn van Mad Pops, veganistische kokosijsjes gemaakt van lokale en biologische ingrediënten van het eiland. De waterijsjes zijn op basis van fruit en kokosmelk, het schepijs op basis van plantaardige zuivel. En mocht je nu denken dat ijsjes niet echt smaken als ontbijt… think again!
www.madpopsbali.com

Betelnut Cafe
Betelnut Cafe was één van de eerste eettentjes in Canggu. Sindsdien is dit healthy en heerlijke ontbijt- en lunchadresje een begrip op Bali. Kijk er dus ook niet van op wanneer het Betelnut Cafe volledig volzet is, je zal niet de enige zijn die hier graag komt ontbijten. Betelnut Cafe heeft een uitgebreide menukaart: van breakfast bowls tot salad bowls, heerlijke smoothies en de lekkerste cheesecakes!
Betelnut Café op Instagram

Bij Connections boek je voordelige vliegtickets naar Bali. Bovendien zijn er ook heel wat rondreizen door Indonesië, en Bali in het bijzonder. Go explore Bali!

 • Show Comments

 • Ingrid

  Ik woon nu net iets meer dan een jaar in Bali, meebepaald in Canggu. Deze adressen zijn zeker “trendy”, maar zeker geen hotspots hoor. Misschien volgende maal het artikel laten schrijven door iemand die effectief de moeite gedaan heeft om wat plekken te ontdekken die niet zo voor de hand liggen zijn? Bovendien bevinden deze plekken bevinden zich ALLEMAAL in Canggu, op max 3 km van elkaar.

  Ik stuur jullie met alle plezier de echte pareltjes door, wll zelfs je artikel herschrijven ;o)

 • Merel

  hi Ingrid, goed dat je ons benadert, we zouden het heel tof vinden als je ons enkele insider tips zou willen geven! Stuur je ons anders een mailtje naar redactie@thetravellinggeneration.be? En tja, het zijn weliswaar ‘hotspots’ die vrij populair zijn, maar zeker ook de moeite waard voor mensen die nog nooit op Bali zijn geweest, nietwaar? Hopelijk kan jij onze lijst aanvullen met nóg leukere tips!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

You May Also Like

5x de mooiste stadsparken voor je volgende citytrip

De herfstperiode is een fijne periode om op citytrip te gaan. Vaak kan je ...

Detroit, een grauw industrieel verleden, een stralende toekomst

The Lonely Planet, de reisbijbel voor avonturiers, maakte recent zijn jaarlijkse lijstje van 10 ...

Calcio Storico Fiorentino: Voetbal, maar dan niet voor watjes

Voetbal, ja, dat kennen we allemaal. Maar laat ons eerlijk zijn, de gemiddelde voetballer ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.