Altijd bruisend, altijd vernieuwend: de wijk Harajuka mag je zeker niet overslaan tijdens je volgende bezoek aan Tokyo. Net als de Harajuku fashion is de wijk zelf ook kleurrijk en creatief te noemen. Aan de ene zijde vind je Omotesando met luxe en vintage shops van grote en kleine designers. Aan de andere kant van Harajuku vind je Takeshita Street met kleurrijke winkeltjes, restaurants en barretjes. Vooral een bezoekje aan deze winkelstraat zal kleur geven aan je citytrip naar Tokyo.

Takeshita Street: altijd in beweging
Direct tegenover Harajuku Station vind je de hoofdstraat van Harajuku, Takeshita Street. Met een totale lengte van 400 meter vind je in deze smalle straat tientallen winkeltjes, restaurants, cafés en barretjes op en achter elkaar. Er wordt hier voortdurend bijgebouwd wat maakt dat niet alleen het aanbod in de winkels maar ook de straat zelf continu aan het vernieuwen is.

Harajuku fashion
Harajuku fashion is een kleurrijke modestijl waarbij het individu centraal staat. In Takeshita Street vind je de tieners, gekleed in Harajuku stijl, in overvloed. Dankzij de videoclip van Gwen Stefani zijn deze zogenaamde Harajuku girls & boys wereldberoemd geworden. Van bizarre glitterkostuums en plateauschoenen tot knalroze pruiken en beeldige lolita kleedjes, niets is te gek voor de Harajuku girls & boys. Als toerist kijk je je ogen uit!

Van kleurrijke kimono tot kawaii
In Takeshita Street vind je drukke winkeltjes met grappige souvenirs, vintage en Harajuku fashion en andere kleurrijke accessoires waarvan je het bestaan niet eens afwist. Daarnaast zijn er tal van trendy en artistieke conceptstores te vinden. Ook internationale modeketens als Forever 21 en H&M hebben inmiddels hun weg gevonden naar Tokyo’s epicentrum van de jeugd en creatieve zielen.

Take me to the candy shop!
In Takeshita Street kan je niet alleen kleurrijk en creatief shoppen, ook eten en drinken doe je volledig in Harajuku stijl. Zo mag je een bezoekje aan een van de vele crêpe shops niet overslaan. Met keuze uit tientallen toppings – van zoet tot hartig – is elke fijnproever hier op zijn plek. Vooral de crêpes van Angel’s Heart, Marion Crêpes en Santa Monica Crêpes zijn het proeven waard. Daarnaast lijkt Takeshita Street de thuisbasis te zijn voor veel snoepwinkeltjes, de een nog kleurrijker dan de ander. Bij Totti Candy Factory vind je kleurrijke suikerspinnen, regenboosijsjes eet je bij Rainbow Sweets en snoepscheppen doe je bij Candy à Go Go!

Met het aanbod van enerzijds de vele creatieve en kleurrijke shops en cafés, en anderzijds straatoptredens van muzikanten en dansers, lijkt Takeshita Street een wereld op zich. Ook al ben je geen fan van shoppen en mode, trotseer de drukte en je zal snel overtuigd zijn van de beroemdheid van Takeshita Street!

Bij Connections boek je een goedkope vlucht naar Tokyo. Bovendien zijn er ook tal van superdeals naar de hoofdstad van Japan te vinden op onze site!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Gay Pride 2019, the most colourful time in New York!

De Gay Pride van New York vindt plaats op zondag 30 juni 2019. Deze ...

Ecologie boven bij deze hotels in de Verenigde Staten

Een rasechte eco-warrior? Of misschien ben je iets minder fanatiek maar ga je wel ...

Tokyo heeft de beste reputatie ter wereld

Nu zijn we bij Connections al langer thuis in Tokyo. Heel wat jaren hebben ...

Citytrip Toronto: 8 must-do’s!

Toronto is één van de meest multiculturele steden ter wereld. De grote verscheidenheid aan ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.