Maar liefst 250.000 m² groot, verbonden met de zee, duizenden bomen en planten en een oase van rust midden in de kosmopolitische drukte. Welkom in Hama Rikyu in Tokyo.

De Hama Rikyu Gardens in Tokyo is een openbaar park aan de baai van Tokyo, naast de moderne wijk Shiodome. Gedurende lange tijd was het park eigendom van een landheer, sinds 1946 is het echter toegankelijk voor het grote publiek. Het park heeft diverse zoutwatervijvers die door de verbinding met de zee, onder invloed staan van de getijden. Dit geeft een speciale atmosfeer aan het park.

Hama Rikyu is een fraai aangelegen en goed onderhouden park. Doorheen het jaar zijn er altijd wel bloeiende (en boeiende) planten te vinden. Maar de mooiste jaargetijden zijn toch wel de lente en herfst. Tegen eind februari, begin maart vind je de mooiste bloesems, met de Japanse kersenbloesem als topattractie. Ook in het naseizoen is het park prachtig om doorheen te wandelen, van eind oktober tot midden november beleef je een Indian Summer midden in Tokyo stad.

Huur een gids die je door het park neemt en je laat kennismaken met de grote verscheidenheid in flora en fauna. Zo vind je in Hama Rikyu een aantal bijzondere en oude bomen, zoals een 300 jaar oude pijnboom. Daarnaast zijn er verschillende bloemenvelden en tuinen met pioenrozen en pruimenbomen aangelegd. Ook leeft er een heuse kolonie katten!

Liever geen gids? Maak dan gebruik van de gratis audioguide die je kan beluisteren via je smartphone. Hama Rikyu is geen dagvullende attractie, maar wandel er een paar uur rond en het park zal je de nodige rust geven in het drukke, overweldigende Tokyo. Na een wandeling door dit bijzondere park kan je in het theehuis genieten van een matcha tea en zoete Japanse gebakjes. Absoluut een aanrader!

Hama Rikyu is elke dag geopend van 9 tot 17uur. Een toegangsticket voor een volwassene kost 300 Yen. Kijk voor meer informatie over Hama Rikyu Gardens op de website van Go Tokyo, de toeristische dienst van Tokyo. Op citytrip naar Tokyo en dus zoek naar een goedkope vlucht naar Tokyo? Bij Connections vind je het!

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Toerist in eigen land met Gerrit and the City

Gerrit reist, maar dat hoeft niet naar het einde van de wereld te zijn. ...

Voorbij Angkor Wat in Cambodja

De kans is groot dat je spontaan Angkor te horen krijgt als je naar ...

Slaap eens in een drijvende bubbel …

Struin maar eens door de Akihabara wijk in Tokyo en je beseft het meteen: ...

EDUTRIP: Travel companions op stap in Japan

Het leven van Connections travel companion is hard. Alhoewel … Als fervente reizigers helpen ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.