Ook onze redactie laat zich graag inspireren door reizigers en blogs wereldwijd. Zo ontdekten we The Winery, een online gids die je meeneemt naar alle wijnhuizen van Zuid-Afrika. In een handig overzicht laat dit platform je kennismaken met bijzondere en unieke wijnhuizen in bekende en minder bekende wijnstreken van Zuid-Afrika.

Dat wijnhuizen tegenwoordig veel meer te bieden dan alleen een winetasting, dat blijkt wel uit de tips die we mogen lezen op The Winery. Zo bieden veel Zuid-Afrikaanse wijnhuizen tal van andere activiteiten en faciliteiten aan. Denk hierbij aan picknicks, hiking tracks, paardrijritjes en spa belevenissen. Tijd dus om onze top 5 van favoriete wijnhuizen in Zuid-Afrika aan je voor te stellen. Gesondheid!

Delaire Graff Estate

Ontstressen en ontspannen in stijl doe je bij Delaire Graff Estate, een luxe wijnhuis en (kuur)oord in Stellenbosch. Wanneer je budget het toelaat, raden we je aan hier een overnachting te boeken. Zo kan je niet alleen genieten van een winetasting en diner, maar staat de dag nadien in het teken van ontspanning. Maak een wandeling door de prachtig aangelegde tuinen, beleef een ontspannend spadagje of ga zonnen op het privé zonnedek, zalig…
Helshoogte Rd, Stellenbosch, Zuid-Afrika

Beau Constantia

Dit wijnhuis gelegen in het plaatsje Constantia is een nog vrij onontdekt pareltje. De wijngaard ligt op een hoogte van 350 meter boven de zeespiegel, op een van de steilste landbouwhellingen van de Kaap. Het restaurant mag zich het 4de beste restaurant van Zuid-Afrika noemen, hier word je culinair verwend met een panoramisch uitzicht op de Stellenbosch en Helderberg bergketens tot aan Hangklip.
1043 Constantia Main Rd, Glen Alpine, Constantia, Zuid-Afrika

La Motte Wine Estate

Naast een winetasting kan je in het restaurant van La Motte overheerlijk eten in een gezellige omgeving met luxe zetels, een knisperend haardvuur en prachtig uitzicht. Naast een farm shop en een klein museum heeft La Motte ook speciale hiking trails voor de actieve bezoekers. De huidige eigenaresse van La Motte, Hanneli Rupert-Koegelenberg, is een bekende mezzosopraan in Zuid-Afrika wat maakt dat je hier onder het genot van een goed glas wijn kan genieten van klassieke concerten.
R45, Franschhoek, Zuid-Afrika

Tokara Wine Estate

In de heuvels bij Stellenbosch vind je wijnhuis Tokara. Hun motto? Good wine, good food and good art make a good lifestyle… En of dat samengaat! Hier kan je een wijnproeverij meemaken, maar ook neerploffen in de zetel op het terras voor koffie en cake, dineren in het restaurant of kunstexposities bewonderen in de galerie. Vergeet ook niet te genieten van het prachtige uitzicht op de wijngaarden.
R310 Helshoogte Road, Stellenbosch, Zuid-Afrika

Waterkloof Wine Estate

Waterkloof Wine Taste is zeker aan te raden wanneer je een gastronomische topervaring wilt beleven. Dit restaurant behoort tot de top 10 beste restaurants van Zuid-Afrika, en net als de kaart is ook het uitzicht waanzinnig te noemen. Waterkloof Wine Estate ligt op 30 minuutjes rijden vanaf Kaapstad, en is the place to be voor een avondje fine dining. Het moderne restaurantgebouw is overigens ook de moeite waard voor elke liefhebber van architectuur.
Sir Lowry’s Pass Road, Somerset West, Zuid-Afrika

Van Bloemfontein tot Kaapstad en Stellenbosch, bij Connections boek je voordelig en snel een rondreis door Zuid-Afrika. Ook ben je bij ons aan het juiste webadres voor goedkope vliegtickets naar Kaapstad.

Neem snel een kijkje op The Winery om nog meer bijzondere wijnhuizen te ontdekken!

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De beste Hawker Stalls in Singapore

Ga je naar Singapore? Dan zal je alvast je maag kunnen vullen met goed ...

Tanzania: de grote trek door de Serengeti

Wie Afrika op zijn verlanglijstje heeft staan kan Tanzania natuurlijk niet over het hoofd ...

5 topbestemmingen voor november

November kan zo’n saaie, nietszeggende maand zijn… Het weer is kouder, dagen zijn korter ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.