Canada is een immens land en je kan er heel wat beleven. Maar hoe begin je eraan? Ontario is alvast een veilige keuze om een goede eerste indruk te krijgen van het land. Zeker avonturiers komen hier ruimschoots aan hun trekken. Uitgestrekte meren en bossen, het zijn maar twee van de trekpleisters die bij heel wat reizigers in de smaak vallen. Wij lichten er alvast enkele hoogtepunten uit. Ga het vooral zelf ontdekken!

Niagara Falls

Een evidente om mee te open, maar dat maakt deze regelrechte attractie niet minder spectaculair. De opties om deze watervallen te verkennen zijn talrijk. Spring op de catamaran en krijg een douche door het klaterende water of ga voor een zeilboot als alternatief. Je bloed wat sneller laten stromen? Haak je vast aan een zipline en zoef 670 meter naar beneden. Zoek je het liever wat hoger? Een helikoptertochtje boven de watervallen zorgt voor onvergetelijke beelden.

Nog wat tijd over? Breng dan ook zeker een bezoekje aan het leuke stadje Niagara-on-the-Lake. Ook hier kan je trouwens het avontuur opzoeken. Met een jet boat haal je maar liefst snelheden tot 80 kilometer per uur. Bekomen? Dat doe je met een goed glas wijn. De regio staat bekend als één van de beste wijnstreken van Canada en dat proef je in je glas.

Muskoka Lakes

Aan meren hebben ze in deze streek geen gebrek. Heel wat stadsbewoners kiezen voor een buitenverblijf in deze regio om aan de drukte te ontsnappen. Haast kennen ze hier niet. Kanoën, kajakken en paddleboarden vormen hier de favoriete bezigheden. in de herfst zal de kleurenpracht je hier betoveren en in de winter bind je de schaatsen onder.

The Bruce Trail

Houd je van hiken? Dan is het 890 km The Bruce Trail ongetwijfeld je natte droom. Het hoogste punt is The Blue Mountain en die staat garant voor avontuur. In de winter dender je hier op je latten naar beneden, duik je in één van de vele hot pools en ga je voor de après-ski, terwijl je de rest van het jaar hier kan wandelen, vissen, rotsklimmen en nog veel meer. Misschien ben je wel meer te vinden voor speleologie? Wals je liever met een 4WD Hummer door het fantastische decor of duik je in het water van Wasaga Beach met zijn fenomenale strand.

Alonquin Provincial Park

Heerlijk peddelen door de ruige natuur? Hier moet je zijn. Sparren, de Canadese wildernis en dat allemaal op 3 uurtjes rijden van Toronto. Spring in je kano, begin te peddelen en bewonder de elanden. Niet minder dan 2.100 km kan je hier overwinnen in je bootje. Avonturiers trekken er alleen op uit, koken ‘s avonds hun potje op het vuur en slapen in hun tentje. Er zijn wolven dus kijk wel een beetje uit.

Meer weten?

Kom op 7 oktober naar de Connections Ameri-Can Day en kom heel wat te weten over Canada. Natuurlijk zitten er bij Connections ook heel wat tours in het aanbod.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

8x de coolste ijshotels ter wereld

Ben je op zoek naar een onvergetelijk avontuur waarbij je de winterse kou kan ...

Waarom Tblisi, ‘the next big thing’ is!

 DE KANS BESTAAT DAT JE MISSCHIEN NOG NOOIT VAN TBILISI – DE HOOFDSTAD VAN ...

Waarom Vietnam steeds opnieuw overtuigt…

Naast de pracht van de natuur en de overweldigende steden zijn het vooral de ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.