Staat een unieke roadtrip met een camper door de USA nog op je bucketlist? Plan dan nu deze once in a lifetime ervaring! De overweldigende natuur, fantastische steden, bijzondere pretparken en ontmoetingen met de locals zullen tot je verbeelding spreken. Om je gedroomde roadtrip zelf uit te stippelen en je budget enigszins onder controle te houden, bieden wij je alvast deze Big Deals aan. Boek een goedkope vlucht naar de USA, laat je inspireren door deze tips en jouw droom van een avontuurlijke roadtrip wordt werkelijkheid!

1. Route uitstippelen

Het mooie aan reizen met een camper of motorhome is dat je veel vrijheid hebt. Toch is het belangrijk om je route op voorhand (gedeeltelijk) uit te stippelen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk, zeker om overvolle kampeerparkings te vermijden en onverwachte weersomstandigheden de baas te kunnen zijn. Daarnaast is een camper een log voertuig, hierdoor zijn bepaalde wegen niet goed toegankelijk, op de site van Via Michelin kan je controleren welke wegen geschikt zijn voor een camper.

Wist je dat?

In de States spreken ze van een motorhome, dit is de camper zoals wij die kennen: met slaapplaatsen, een mini-keuken en sanitaire voorzieningen. Een campervan is een kleinere uitvoering van de motorhome, vaak heeft deze slechts een zeer compacte keuken en geen badkamer.

2. Travel light…

Met een te zware camper op roadtrip gaan, is een recipe for disaster! Zelfs als je voertuig tijdens de roadtrip geen technische defecten ondervindt, zal de camper meer benzine verbruiken en zullen de banden sneller slijten. Houd je dus aan het geadviseerde maximale gewicht van de camper. De watertank vul je bij op motor home spots en campings, en je spullen neem je best mee in een lichtgewicht weekendtas – laat je valies maar thuis!

3. Apps voor onderweg

Op voorhand goede roadtrip apps downloaden op je smartphone is geen overbodige luxe. Here WeGo is een aanrader om je dataverbruik te minimaliseren, je kan hier gratis wegenkaarten downloaden waarmee je vervolgens onderweg kan navigeren. Op de community apps Roadtrippers en Waze vind je handige tips van roadtrippers die jou(w route) zijn voorgegaan.

4. Richt je voertuig strategisch in

Verkeerd geplaatste spullen kunnen tot veel problemen leiden in een motorhome. Enkele simpele, maar bruikbare tips zijn om het gewicht zoveel mogelijk voor of rond de as te plaatsen, de kastdeurtjes te sluiten en alle spullen in de camper goed vast te zetten.

5. Doe een laatste check

Ook al mag je er vanuit gaan dat een gehuurde camper van goede kwaliteit is en helemaal in orde is, toch weet je het maar nooit… Check daarom altijd de bandenspanning, de verlichting en neem (of creëer) een extra paar remblokken en een EHBO-kit mee. Just in case.

6. Drive safe!

Houd er wat rijsnelheid betreft rekening mee dat een camper gevoelig is aan luchtstromen door wind of inhalende voertuigen. Hoe harder je rijdt, hoe groter de invloed van die luchtstromen zal zijn. Een relatief lage, maar constante snelheid is daarom aan te raden.

7. Bagage checklist

Als afsluiter geven we je nog graag een handige checklist mee met spullen die niet mogen ontbreken in je bagage wanneer je op roadtrip gaat. Sommige spullen zullen al standaard aanwezig zijn in de gehuurde camper (controleer dit!), andere spullen kan je van huis uit meenemen:

 • lichtgewicht bagage: zowel de inhoud als de reistas zelf
 • een navigatiesysteem of smartphone met Google Maps of andere (navigatie)apps
 • EHBO-set en benodigde medische documenten
 • kluisje om waardevolle spullen in op te bergen
 • gas-/rookmelder en brandblusser
 • gevarendriehoek en fluo vestjes
 • extra stel remblokken

Wist je dat?

Connections ook roadtrips naar de USA aanbiedt in hippie campervans? Voel je vrij als een vogel en ontdek de West-Coast of Florida in een kleurrijk beschilderde campervan!

 • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

You May Also Like

In het spoor van de Masai

Bij het horen van het woord Masai dromen heel wat mensen spontaan weg. Logisch, ...

5x de mooiste stadsparken voor je volgende citytrip

De herfstperiode is een fijne periode om op citytrip te gaan. Vaak kan je ...

5x romantische citytrips voor Valentijn

Wil je jouw geliefde dit jaar verrassen op Valentijnsdag? Wat dacht je van een ...

Waar komt jouw koffie vandaan?

Begint jouw ochtend ook met een vers kopje koffie? Moet kunnen, maar heb je ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.