New England is wellicht een minder bekende, maar wel zeer unieke en veelzijdige streek in de Verenigde Staten. Deze regio in het uiterste noordoosten van de States omvat de staten Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont. Het is de geboorteplaats van Amerika en rijk aan historie, culturele attracties, fascinerende steden, pittoreske dorpjes, een prachtige natuur en talloze outdoor activiteiten. Welke reiziger kan hier nu niet aan weerstaan?

Indian Summer

De herfst is vanwege de Indian Summer de meest geliefde periode voor toeristen om New England te bezoeken. Indian Summer is de herfstperiode van half september tot en met eind oktober wanneer de bomen het mooiste verkleuren. New Hampshire, White Mountains, Vermont, Massachusetts, Rhode Island en Connecticut zijn plaatsen die je zeker moet aankruisen op je routemap wanneer je op rondreis gaat door New England. Je zal zien dat de prachtige kleurenpracht langs deze plaatsjes tijdens de Indian Summer een route is om bij weg te dromen!

Best of both worlds…

Met een autorondreis door New England geniet je van de ideale mix tussen historische steden en dorpjes enerzijds, en een spectaculaire natuur anderzijds. Zo staat voor natuurliefhebbers een rondreis door New England in het teken van de kleurrijke natuur met haar Indian Summer, ruige kusten en glooiende heuvels. Bezoekjes aan de natuurparken Algonquin Provincial Park, de Niagara Falls, Acadia National Park en het schiereiland Cape Cod mogen hierbij niet ontbreken. Van mei tot en met oktober is de beste periode om daar walvissen te gaan spotten.

Na een flinke portie natuurpracht kan je de charmante vissersdorpjes van New England gaan ontdekken. Zo zijn Boston, Newport, Kennebunkport, Lennox, Portsmouth, Brattleboro, Mystic en Martha’s Vineyard zeker aan te raden. Je vindt in deze kustplaatsjes talloze charmehotels, historische gebouwen, bijzondere musea, culturele activiteiten en talloze restaurants met smaakvolle visgerechten.

All year round…

New England is niet alleen tijdens de Indian Summer periode met haar prachtige herfstkleuren de moeite waard om te bezoeken. Zo heeft de kuststrook, met grillige rotsen in Maine tot zanderige stranden in Connecticut, ook heel wat moois te bieden. Zo kan je hier genieten van een zonvakantie op de parelwitte stranden tijdens de zomermaanden. In de winter kunnen skiërs en snowboarders dan weer hun hart ophalen in de gebergtes van Connecticut en Massachusetts, en is de lente de beste periode qua temperatuur om New England en haar natuurschoon en gezellige stadjes te gaan ontdekken.

Wil je zelf deze prachtige en veelzijdige regio in Noord-Oost Amerika ontdekken? Boek dan hier een voordelige rondreis door New England of boek hier een goedkoop vliegticket voor New England.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Travel Talks: Milan’s Trip to Bali!

Milan Pieteraerents werkt als graphic designer bij Connections en heeft al heel wat mooie ...

EDUTRIP: Travel companions op stap in Japan

Het leven van Connections travel companion is hard. Alhoewel … Als fervente reizigers helpen ...

3 perfecte alternatieven voor Barcelona

Ben jij fan van Barcelona? Terecht! Maar ben je er recent een aantal keer ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.