Je zou het misschien niet zeggen als je in je t-shirt op een terrasje zit, maar de zomer is achter de rug. Wil dat zeggen dat je niet meer kan citytrippen? Natuurlijk wel, meer nog er zijn steden die wel gemaakt lijken voor de herfst. Cultuur kan je immers altijd opsnuiven. Wij zetten er 5 op een rijtje en we gokken dat je ze nog niet allemaal hebt bezocht!

Kroatië – Sibenik

Split, Dubrovnik, ja die ken je wel, maar had je ook al van Sibenik gehoord? Toch is deze eeuwenoude stad perfect geschikt voor een citytrip en je bent nog vlakbij de Dalmatische kust ook. In november zijn de prijzen alvast tot 80% goedkoper dan in de zomer, hier snuif je cultuur op voor een prikje.

Het paradepaardje is hier de prachtige St. Jakobkathedraal uit de 15de eeuw. Gebouwd zonder spijkers, hout of ander bevestigingsmateriaal. Vrij uniek dus!

Italië – Bergamo

Ook hier trekken Rome en Firenze meer bezoekers, maar dat wil niet zeggen dat je Bergamo links moet laten liggen. De Venetiaanse muren gaan al terug tot de 16de eeuw en behoren niet voor niets tot het UNESCO Werelderfgoed. Bovendien boek je hier in de herfst ook met kortingen tot 20%.

Spring hier zeker eens in de funicolare di città, een kabelbaantje uit 1887, die naar de top van de Città Alta brengt.

Spanje – Caceres

Altijd al gedroomd om mee te spelen in de serie “Game of Throne”? Wel, dat zal misschien een illusie blijven, maar het decor kan je wel verkennen. In het Spaanse Caceres zijn heel wat scènes opgenomen, dus het vormt een feest van herkenning. In de zomer kan het hier bloedheet zijn, maar in de herfst zijn de temperaturen aangenaam en het is ook nog eens een stuk voordeliger.

Wat je hier verder kan doen? Vogels spotten! Er zijn 8 speciale beschermingszones voor vogels, waarvan enkele zelfs in de stad.

Montenegro – Kotor

De cruiseschepen zijn verdwenen, de rust keer weer en de prijzen zakken spectaculair. Kotor, een stad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkt, moet je nu bezoeken. Hier ontdek je één van de best bewaarde middeleeuwse citadellen, pal aan de Adriatische kust. Genieten.

De baai van Kotor is fenomenaal en dwalen door de smalle straatjes een must.

Tallinn – Estland

Terwijl je je in het centrum van Tallinn in de middeleeuwen waant, herken je buiten het centrum nog wat oude Sovjet-blokken, als is de nieuwbouw stevig in opmars. Verken bijvoorbeeld zeker het Rotermanni kwartier, waar oude fabrieksgebouwen door het mengen met moderne stadsarchitectuur omgetoverd zijn tot een hippe stadswijk.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De beste Hawker Stalls in Singapore

Ga je naar Singapore? Dan zal je alvast je maag kunnen vullen met goed ...

Hotspots om spiritueel Bali te beleven?

Azië en spiritualiteit zijn nauw met elkaar verbonden. We worden collectief zen, kijken op ...

Gay Pride 2019, the most colourful time in New York!

De Gay Pride van New York vindt plaats op zondag 30 juni 2019. Deze ...

Must visit in New York: Sweet Moment NYC

Geef het maar toe, je bent verslaafd aan de sociale media. Niet, dan nog ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.