Glamping, oftewel glamorous camping. Voor mensen die graag willen kamperen maar ook het comfort van een goed bed, eigen badkamer en stromend water willen hebben. Glamping is aan het begin van de vorige eeuw ontstaan in Zuid-Afrika. Rijke ontdekkingsreizigers reisden destijds vanuit Amerika en Europa naar Afrika om onderzoek te doen naar bijzondere diersoorten. Vaak waren zij maandenlang van huis en logeerden daarom in luxe safaritenten om het comfort van thuis niet te hoeven missen. Ondertussen is glamping uitgegroeid tot een nieuwe stijl van kamperen waarbij vaak een hoge mate van luxe aanwezig is bij de accommodaties en op de campings zelf.

Glamping is de laatste jaren ontzettend populair geworden, zowel in Afrika, Europa als de Verenigde Staten. Speciaal voor de kieskeurige avonturiers gingen we op zoek naar Amerikaanse glampings, variërend van luxe safaritenten en zilvergekleurde mobilhomes tot Hobbit-geïnspireerde huisjes. Which one is your favorite?

Under Canvas – Yellowstone National Park

Comfortabel slapen onder de sterrenhemel terwijl de grizzly beren om je tent heen lopen…. Het kan bij Under Canvas! Deze glamping bevindt zich midden in Yellowstone Park en biedt luxe safaritenten aan op een rustige, schilderachtige locatie met heerlijk bedden en een privé badkamer. In het park kan je gaan wandelen, kajakken en paardrijden. Kijk wel uit voor grizzly beren en rondzwervende elanden!
Tip: bekijk ook zeker de andere kampen van Under Canvas, o.a. in Grand Canyon en Mount Rushmore.
Yellowstone Under Canvas, Yellowstone National Park, Wyoming

Treebones Resort Big Sur – Californië

Dit resort ligt aan een van de mooiste kustlijnen ter wereld. Het gebied is omgeven door zowel het Los Padres bos als de Stille Oceaan, en daarmee uitermate geschikt voor natuurliefhebbers. Er zijn 16 comfortabel ingerichte yurts, een luxe boomhut, een verwarmd zwembad met zeezicht, een hot tub en een gemeenschappelijke lodge met restaurant. Bij het Treebones Resort zal het je aan niks ontbreken!
Treebones Resort Big Sur, Californië

The Shire of Montana – Montana

Fan van Lord of the Rings of gewoon zin in iets ongewoons? Boek dan een verblijf in je eigen Hobbit Huis! Boer Steve Michaels creëerde op zijn landgoed een op de Lord of the Rings geïnspireerd gastenverblijf. ‘The Shire’ is een op maat gemaakt ondergronds huisje dat in de uitlopers van de Cabinet Mountains in de Shire of Whitepine Valley ligt. Zowel het huisje zelf als de omgeving en het interieur zijn luxueus en sprookjesachtig ingericht. Daarnaast is de bosrijke omgeving prachtig om te wandelen, en kom je wellicht nog een kabouter tegen…
The Shire of Montana, Montana

Alpenglow Luxury Camping – Alaska

Ervaar Alaska als nooit tevoren! Bij Alpenglow Luxury Camping breng je de nacht door in een comfortabele canvastent en een ruime veranda met spectaculair uitzicht op de gletsjer. Hier geniet je van de rust, kan je ontspannen in de handgemaakte cederhouten hot tub, en met een beetje geluk slaap je onder het Noorderlicht!
Op zoek naar nog meer bezienswaardigheden van Alaska? Check it out!
Alpenglow Luxury Camping, Glacier View, Alaska

AutoCamp – Californië

Op roadtrip of reis door Californië? Stop dan zeker bij één van de 4 glampings van AutoCamp, een officieel erkende partner van Airstream. Wellicht zegt de naam Airstream je niks? Wanneer je de zilvergekleurde mobilhomes ziet, dan herken je het direct! Bij AutoCamp logeer je in deze typisch Amerikaanse caravans, die van alle gemakken zijn voorzien. Net als de accommodaties zijn ook de AutoCamp locaties prachtig en ideaal voor actieve koppels en gezinnen.
AutoCamp – Santa Barbara, Yosemite, Russion River & Sonoma’s Wine Country, Californië

Op zoek naar een goedkope vlucht naar Amerika? Je vindt het bij Connections! Ook bieden we rondreizen en selfdrives aan waarbij je zelf de States en bovenstaande glampings kan gaan ontdekken.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

3 geweldige daguitstappen vanuit Montreal

Eén van de meest levendige steden van Canada is Montreal, gelegen in de provincie ...

Ontdek het Wilde Westen in Wyoming

Met net iets meer dan een half miljoen inwoners en een oppervlakte van 253.000 ...

5x de mooiste stadsparken voor je volgende citytrip

De herfstperiode is een fijne periode om op citytrip te gaan. Vaak kan je ...

Takeshita Street: het kleurrijkste buurtje van Tokyo

Altijd bruisend, altijd vernieuwend: de wijk Harajuka mag je zeker niet overslaan tijdens je ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.