Toronto is één van de meest multiculturele steden ter wereld. De grote verscheidenheid aan culturen zorgt voor een mix van internationale keukens en unieke wijken als Little Italy, Koreatown, Chinatown en Greektown. Toronto is de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. Het is een kleurrijke, levendige stad waar je fantastische architectuur zult vinden, zoals het Casa Loma, het Rogers Centre en de Toronto City Hall. Tel daarbij de bijzondere musea op, een fantastisch uitgaansleven, divers winkelaanbod en de nabijheid van het prachtige Niagara Falls. Kortom, Toronto is een topper van een stad om op citytrip naartoe te gaan. Wij geven je daarom 8 must-do’s mee die zeker niet aan je Toronto bucket list mogen ontbreken.

Kijk je ogen uit bij de Niagara Falls!

Op nog geen 2 uur rijden van Toronto vind je een wonderbaarlijk natuurfenomeen: de Niagara Falls. Deze wereldberoemde watervallen liggen op de grens van de Verenigde Staten en Canada, en zijn absoluut een bezoekje waard wanneer je op citytrip naar Toronto gaat. Het beste kan je het spektakel bewonderen vanaf een van de boten, die erg dichtbij de watervallen kunnen komen.

Ontdek mens en natuur in het Royal Ontario Museum

In hartje Toronto vind je het Royal Ontario Museum (ROM) dat zich voornamelijk richt op natuurlijke historie en wereldculturen en de verbondenheid tussen mens en natuur. Het museum trekt niet alleen blikken vanwege de bijzondere architectuur van het gebouw, maar vooral ook vanwege de immens grote collectie die er te bewonderen is. Voor jong en oud is dit museum een bezoekje meer dan waard.

CN Tower: view from the top!

Er is geen beter plekje in Toronto om de stad eens goed in je te laten opnemen dan de CN Tower, Canadian National Tower. Deze zendmast domineert de skyline van Toronto en heeft verschillende observatiedekken om van een prachtig uitzicht te genieten. Bij The Glass Floor bungel je boven de stad terwijl je op een glazen plaat staat, in het 360 Restaurant kan je dineren met een 360 graden uitzicht op Toronto. Ben je een echte daredevil? Probeer dan The Edge Walk waarbij je langs het randje van de toren loopt!

Art Gallery of Ontario: mooi van binnen én van buiten

Nog een museum dat je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Toronto, is de Art Gallery of Ontario oftewel AGO. Het gebouw werd in 2008 getransformeerd en herontworpen door architectuur Frank Gehry en is al een kunstwerk op zichzelf. Ben je klaar met het bewonderen van het museum aan de buitenkant, dan is het tijd om je te gaan vergapen aan de kunstcollecties binnen. Het AGO heeft talloze indrukwekkende kunstcollecties op een oppervlakte van maar liefst 45.000 m², dus je mag hier best een dagje voor inplannen.

Plan een koninklijk bezoekje aan het Casa Loma

Ook een must-do tijdens je citytrip Toronto: het middeleeuwse kasteel Casa Loma. De letterlijke vertaling van dit immense kasteel is ‘heuvelhuis’ en behoorde toe aan Sir Henry Pallet. Casa Loma kent een mix van verschillende bouwstijlen, de grote zaal en de serre met de glas-in-loodkoepel zijn bijzonder. Ook de bijbehorende Franse tuin met een oppervlakte van 20 km² is zalig om doorheen te wandelen. Casa Loma is één van de populairste bezienswaardigheden van Toronto. Plan een bezoekje en voel je de koning te rijk in Toronto!

Shop ‘till you drop bij Eaton Centre

Eaton Centre is het grootste winkelcentrum van Toronto en een waar shoppingparadijs voor menig shopaholic. Eaton Centre zit in het hart van de stad, strekt zich uit over een aantal huizenblokken en bestaat uit maar liefst 230 winkels en restaurants.

Op café in het Distillery District

Het Distillery District is een van de oudste en gezelligste wijken van Toronto. Auto’s zijn hier verboden waardoor je in alle rust in deze wijk kan rondwandelen. Slenter langs de prachtige industriële en Victoriaanse panden, de pittoreske winkeltjes en gezellige cafeetjes. In deze artistieke buurt vind je de leukste theaters, barretjes en galeries van Toronto, daarmee is Distillery District perfect voor een avondje uit!

Proef de wereld bij Kensington Market

Kensington Market is een karakteristieke, kleurrijke hippie wijk in Downtown Toronto dat vooral bekend staat om de veelzijdige en overheerlijke foodscene. Het is het centrum van het culturele leven van Toronto, waar kunstenaars, schrijvers en straatartiesten het straatbeeld bepalen. Talloze terrasjes, de openluchtmarkt en vele restaurantjes maken het gebied tot een heerlijke bestemming voor de zomeravond. Hier kan je culinair genieten van bijna iedere keuken ter wereld.

Goedkoop naar Toronto? Connections biedt goedkope vliegtickets naar Toronto aan en voordelige hotels. Of wat dacht je van een rondreis door Canada waarbij je o.a. Toronto en de Niagara Falls bezoekt? Check it out!

 

 

 

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

48 uur in het duizelingwekkende Tokyo

TOKYO IS MISSCHIEN WEL DE MEEST ZINDERENDE STAD TER WERELD. EEN METROPOOL DIE NOOIT ...

Van strand tot steden: ontdek het veelzijdige Thailand!

Thailand, ook wel het land van de glimlach genoemd, is een zonnige, exotische vakantiebestemming ...

Hama Rikyu tuin: een oase van rust midden in Tokyo

Maar liefst 250.000 m² groot, verbonden met de zee, duizenden bomen en planten en ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.