Ben je een rasechte foodie? Plan je je trips in functie van je maag? Dan zit je met een bestemming als de Verenigde Staten alvast gebeiteld. Dit land heeft veel meer te bieden dan een vette hap of BBQ-gerechten, dat garanderen we je. Wij geven je al 5 steden mee om duimen en vingers bij af te likken. Meer heb jij toch niet nodig om een bijzonder citytrip te beleven?

Portland

Wie Portland zegt denkt – indien het om een foodie gaat – onmiddellijk aan de heerlijke streetfood die je hier kan nuttigen. Meer keuze uit meer dan 3.000 restaurants en meer dan 600 foodstands kom je hier ruimschoots aan je trekken. De kans is groot dat je wat extra gewicht meezeult wanneer je terugvliegt. Tel daar nog de meer dan 40 boerenmarkten en 60 brouwerijen bij en je weet dat je je hier geen moment zal vervelen. Nog niet voldaan? Enkele wijngaarden bezoeken kan hier ook perfect.

Topadresje
Olympia Provisions

Houd je wel van een industrieel pand, dan voel je je hier onmiddellijk thuis. De vleesliefhebbers bevinden zich hier in een waar walhalla. Heb je tijd om hier de weekend brunch mee te pikken? Doen, je zal het je geen seconde beklagen!

Boek hier je goedkope vliegtuigticket richting Portland.

San Francisco

Bij Connections zijn we kind aan huis in San Francisco en daar hebben we zo onze redenen voor. Boerenmarkten en sterrenrestaurants wisselen hier elkaar af en culinaire innovaties zijn nooit ver weg. Je vindt hier trouwens ook de bekendste food market van de Verenigde Staten. Een bezoekje aan de Ferry Building Markeplace is simpelweg een must.

Voordelig naar San Francisco met Connections.

New Orleans

Deze stad staat natuurlijk bekend om haar levendige muziekscene, maar ook foodies halen hier hun hartje op. Hier vind je Canadese invloeden, maar net zo goed de Creoolse keuken is hier ruimschoots vertegenwoordigd. Verder zal je ongetwijfeld ook de Europese invloeden weten te smaken, kortom de hele wereld komt hier samen in je bord. Eten staat hier centraal en dat merk je onmiddellijk als je door de stad struint.

Onze tip
Harbor Seafood & Oyster Bar

Hét adresje voor zeevruchten. Je kan hier trouwens ook vis kopen, verser vind je niet! Bovendien situeert het adresje zich niet ver van de luchthaven, dus excuses zijn er niet.

Boek hier je ticket naar New Orleans. 

Chicago

Ga je met Leentje De Leeuw op pad, vraag haar dan zeker om haar favoriete adresjes. De Windy City zal je culinair verbluffen. Overheerlijke pizza’s, smakelijke hot dogs, Italian beef, … Je vindt hier een waaier aan bekroonde restaurants en in de zomer schieten de culinaire festivals als paddestoelen uit grond. Zet je neer met zicht op de Chicago river en laat je helemaal gaan.

Voordelig naar Chicago met Connections.

New York

Nee, natuurlijk mag en kan The Big Apple niet ontbreken in dit lijstje. Hier kan je wekenlang rondlopen en nooit slecht eten! Het aantal adressen is verbluffend, maar ook de kwaliteit is hoogstaand.

Wil je weten waar je terecht kan? Ga eens op pad met Patrick van Rosendaal in New York, hij geeft je met plezier zijn favoriete adresjes mee.

Boek hier je goedkope tickets naar New York. 

  • Show Comments

  • Inge

    Oh Chicago. Die lekkere Chicago style pizza’s en sublieme Chicago style cheesecake. Misschien is Chicago wel na New York de food hoofdstad van de USA.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Travel Talks: Kelly’s favoriete plekjes in Londen

Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de ...

4 dingen die je moet doen in Peru

Ok, Machu Picchu is natuurlijk een evidente must see in Peru, maar dit land ...

Op zoek naar warm water!

Met de herfst in het land en de winter in aantocht wordt warmte steeds ...

Minder bekend, maar niet minder dan de Grand Canyon!

De Grand Canyon, die ken je ongetwijfeld? Toeristen weten makkelijk de weg te vinden ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.