Eén van de meest levendige steden van Canada is Montreal, gelegen in de provincie Quebec. In deze grote metropool hangt een sfeertje dat doet denken aan het Franse savoir-vivre, gemixt met New York fever en Italiaanse nonchalance. De levenskwaliteit van Montreal is ontzettend hoog en er valt altijd wat te beleven, ook in de directe omgeving van de stad. Daarom deze 3 geweldige daguitstappen die goed te bereiken zijn vanuit Montreal, en ideaal zijn om even te ontsnappen aan de stadsdrukte.

Ga op ontdekkingstocht in The Laurentians

Eén van de best bewaarde geheimen van Montreal zijn The Laurentian Mountains, ook wel The Laurentians of in het Frans Laurentides genoemd. Dit berggebied ligt op slechts een uurtje rijden van de stad en vereist niet noodzakelijkerwijs een overnachting. Ideaal dus als daguitstap!

In het gebied van The Laurentians vind je glooiende bergketens, dichtbegroeide bossen, kristalheldere meren en een netwerk van schattige bergdorpjes die je doen denken aan de Zwitserse Alpen. Het gebied strekt zich uit in noord-zuidrichting over een afstand van 430 km, en in oost-west richting ruim 730 km. Het hoogste punt van The Laurentian Mountains is de Mont Raoul-Blanchard met een top van 1.166 meter hoogte.

In de winter kan je The Laurentians gaan verkennen met ski’s of een sneeuwscooter, in de zomer kan je uiteraard nog veel meer beleven. Neem deel aan hiking, quad of cycling tours op kronkelende routes door de bossen en bergen, dit kan onder begeleiding of op eigen initiatief. Op het Lac Des Sables kan je zelfs een cruise maken waarbij je geniet van het prachtige uitzicht vanaf het water.

Hotels, restaurants, campings, B&B’s, cottages…. In The Laurentians vind je alle accommodaties en faciliteiten om je dagtrip vanuit Montreal onvergetelijk te maken. Check zeker de website: www.laurentides.com

Actief en culinair dagje uit in de Eastern Townships

Op ongeveer twee uur rijden van Montreal vind je de Eastern Townships, een populaire plek voor de inwoners van Montreal om aan de stadsdrukte te ontsnappen. Met 5 regionale natuurparken, 25 schilderachtige bergen, honderden kilometers lange fietspaden en talloze meren zijn de Eastern Townships een topbestemming voor buitensporters!

Wanneer je echter op zoek bent naar lokale smaken, dan ben je hier ook op de juiste plek. De Eastern Townships staan immers bekend om hun bierbrouwerijen en wijnhuizen, bekroonde kaas- en zuivelproducenten, maar ook om de vele gastronomische winkels, restaurants en boerenmarkten in het gebied. Wijnliefhebber? Neem dan deel aan één van de 2 wijnroutes waar je op bezoek gaat bij de verschillende wijnhuizen, of bezoek het jaarlijkse wijnfestival.

Of je nu graag verblijft in een vijfsterrenhotel, een camping, boomhut, yurt of B&B, in de Eastern Townships is er wel een accommodatie volledig naar je budget en goesting. Na een actieve of culinaire dag zal je hier te midden van de natuur en de rust zeker en vast goed slapen.

Walvissen spotten in Rivière-du-Loup

Ok. Op die ene aangespoelde walvis na, zal je aan de kust van België toch niet snel een walvis tegenkomen. Vandaar dat wij maar geen genoeg krijgen van plekken op deze aardbol waar je dat wél kan. Zo ook ik Zuid-Afrika en Alaska. Maar wat dacht je ervan om walvissen te gaan spotten wanneer je Montreal bezoekt? Ook dat is mogelijk!

Op enkele uurtjes rijden vanaf Montreal ligt het kleine plaatsje Rivière-du-Loup, in de Canadese provincie Quebec. Hier vertrekt dagelijks een 3-uur durende cruise om 10 uur ’s ochtends welke je een onvergetelijke ervaring zal geven.

Je komt op deze cruise niet enkel oog in oog te staan met walvissen, groot en klein, maar ook met zeehonden en ander natuurschoon. Daarnaast ontdek je op deze guided cruise alles over de geschiedenis van de regio, de eilanden en de vuurtorens.

Meer info? www.croisieresaml.com

Op zoek naar een goedkope vlucht naar Montreal of een rondreis door Canada? Zoek niet verder en boek de goedkoopste Canada tickets bij Connections!

  • Show Comments

  • Inge

    The Laurentians zijn ook bijzonder mooi tijdens de Indian Summer. Ook top om te doen is een vlucht met een watervliegtuig boven de uitgestrekte meren en prachtig gekleurde bossen.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hidden Gem New York: Domino Park

Parken bij de vleet in The Big Apple. Alleen al met het bezoeken van ...

Hidden Gem Zuid-Afrika: Addo Elephant Park

Dat Zuid-Afrika een tot de verbeelding sprekend en fantastisch land is, daar hoeven we ...

Must visit in New York: Sweet Moment NYC

Geef het maar toe, je bent verslaafd aan de sociale media. Niet, dan nog ...

Liefdevol Laos

Terwijl Vietnam bij zowat iedereen wel een belletje doet rinkelen is dit veel minder ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.