Voor sommige mensen is de gedachte aan een soloreis alleen al angstaanjagend. Maar geloof ons, alleen reizen kan een unieke ervaring zijn, en op een bepaalde manier zelfs life-changing. Het zal je een ander perspectief geven, je kijkt anders naar de omgeving en naar de mensen om je heen. Je bent immers helemaal op jezelf toegewezen. Dus als de kans zich voordoet, is het een ervaring die je zeker niet mag missen. Daarom een lijstje met 10 bestemmingen die je als solo-reiziger zeker niet wil missen.

Hamburg, Duitsland

Wanneer je aan een citytrip naar Duitsland denkt, zal je wellicht sneller aan Berlijn denken dan aan Hamburg. Toch is deze stad de moeite waard, zeker wanneer je graag tijd doorbrengt in de architectuur- en kunstwereld welke subliem is in Hamburg.

Sevilla, Spanje

Sevilla heeft net zoveel geschiedenis en cultuur als Barcelona en Madrid, maar de stad heeft zijn eigen unieke stijl en is lang niet zo drukbevolkt als de meer bekende Spaanse citytripsteden. Daarnaast is het zonnige klimaat ook een bijkomstig voordeel.

Toronto, Canada

Waarom Toronto zo’n bijzondere stad is om op citytrip te gaan? Dat lees je hier. Genoeg te doen en te beleven, ook wanneer je in je eentje Toronto bezoekt.

Bordeaux, Frankrijk

Bordeaux heeft veel van de sfeer en de cultuur die je in Parijs vindt, maar wel zonder de massa’s toeristen. Daarom is deze havenstad als soloreiziger aan te raden, zeker wanneer je een liefhebber bent van wijn.

Kaapstad, Zuid-Afrika

In deze betaalbare, kosmopolitische stad die bekend staat om zijn prachtige kustlijn, de natuur, de art scene, het uitgaan en een wijnstreek van wereldklasse, zal een soloreis naar Kaapstad je zeker niet tegenvallen.

Taipei, Taiwan

Taipei is een propere, goed georganiseerde stad en heeft een aantal van de beste, betaalbare hostels ter wereld. De inwoners van Taipei zijn zeer vriendelijk en behulpzaam, ga dus zeker op onderzoek uit in de smalle straatjes en maak kennis met Taipeinezen en hun heerlijke streetfood.

Tofo, Mozambique

De badplaats Tofo in het Afrikaanse Mozambique is goedkoop om heen te reizen. Daarnaast is het een mooie stad, met vriendelijke inwoners en (nog) niet overspoeld met toeristen. Ook de keuken die vooral op zeevruchten is gericht, is de max!

Reykjavik, IJsland

Tja, het zal waarschijnlijk koud zijn wanneer je Reykjavik een bezoekje brengt, maar de charmante architectuur, het prachtige landschap en de status als de veiligste bestemming voor solo reizen maken deze Ijslandse stad een must-visit.

Valparaiso, Chili

De kleurrijke, kunstzinnige gemeenschap in Valparaiso is aan het opkomen, en zal de komende jaren zeker gaan uitgroeien tot een hotspot voor creatieve expats en reizigers. Better be there first!

Amsterdam, Nederland

Voor soloreizigers is het geen probleem om Amsterdam te verkennen. Het is een sociale, drukke stad waar je in no time contact zult maken met medereizigers, expats en locals. Design, cultuur, musea, shopping, uitgaan, culinaire hotspots: Amsterdam heeft het allemaal.

Heb je tips voor ons waar jij als soloreiziger wel eens bent geweest, of een plek die je zeker zou aanbevelen? Laat een reactie achter onder dit bericht. Op zoek naar goedkope vluchten voor je volgende solo citytrip? Je vindt ze op Connections. Go explore!

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Beach bars om bij weg te dromen

Ben je niet zo’n culturele meerwaardezoeker? Of misschien houd je wel van afwisselingen en ...

De beroemdste en beste plekjes van L.A.

Dit keer nemen we een kijkje in het altijd zonnige Los Angeles, ook wel ...

7 handige reisapps

Op reis zonder je smartphone? Geen optie! Deconnecteren allemaal goed en wel, maar je ...

5 topbestemmingen voor november

November kan zo’n saaie, nietszeggende maand zijn… Het weer is kouder, dagen zijn korter ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.