De bijnaam van New Mexico is ‘Land van Betovering’, en dat is niet voor niets. Deze staat in het zuiden van Amerika staat vooral bekend om haar rijke culturele erfgoed. Daarnaast vind je er een breed scala aan landschappen, traditionele dorpjes en een prachtige natuur. New Mexico kent een mix van Spaanse, Indiaanse en Anglo-Amerikaanse invloeden wat niet alleen in de cultuur en erfgoed haar sporen heeft achtergelaten, maar ook in de keuken. Kortom, New Mexico heeft veel te bieden, we geven je dan ook graag enkele tips ter inspiratie voor je volgende reis naar het betoverende New Mexico.

Albuquerque

Albuquerque is de grootste stad van New Mexico, en heeft een sfeervol en karakteristiek historisch centrum. Ontdek de historische adobe gebouwen die gemaakt zijn van zand, water, klei en stro en geniet van de marktjes, de bedrijvigheid en de vele terrasjes waar je terecht kan voor heerlijke Mexicaanse gerechtjes. Ook kan je een ballonvaart maken boven Albuquerque, of neem de Sandia Peak Tramway, een kabelbaan de bergen in. Je zal zien, het uitzicht is spectaculair!

Sleeën op zandduinen!

Het White Sands National Monument is een natuurpark in New Mexico dat uit bergen en woestijn bestaat. De zandduinen in de woestijn zijn wit van kleur, te danken aan natuurlijke gipskorrels. Het maakt dit landschap (letterlijk) oogverblindend mooi! Je kan de White Sands zelf gaan verkennen per auto of camper, ook zijn er wandelroutes en een museum. Op de zandduinen van White Sand is sleeën een zeer populaire activiteit. Zorg ervoor dat je voldoende water meeneemt en jezelf goed beschermt tegen de zon.

Indianen, kunst en lekker eten in Taos

Het stadje Taos koestert eeuwen aan Spaans en indiaans erfgoed. De artistieke sfeer, het culinaire aanbod en de bergachtige omgeving trekken veel toeristen. In het bruisende stadscentrum Taos Plaza vind je authentieke gebouwen met restaurants, kunstgalerijen en winkels. In Taos vind je een sterke kunstgemeenschap waar je lokale en hedendaagse kunst vindt. Wil je proeven van de Indianencultuur, dan kan je terecht in Taos Pueblo. Deze indianengemeenschap heeft adobehuisjes die al meer dan 1000 jaar bewoond worden.

UFO’s spotten in Roswell

Het vermeende neerstorten van een UFO vlakbij Roswell op 8 juli 1974 staat bij ufologen bekend als het belangrijkste UFO-incident ooit. Het stadje speelt hier goed op in, en trekt met hun lantaarnpalen in de vorm van aliens, het UFO museum en UFO tours veel bezoekers. Roswell is dus de plek op aarde om UFO’s te spotten…..

Moonwalking op de Bisti Badlands

De Bisti Badlands is een verborgen gebied in Noordwest New Mexico met heuvels, kloven en vreemde hoodoos (aardpiramides). Het is een soort maanlandschap waar geen vegetatie voorkomt, maar wel veel fossielen en versteend hout. Het woord Bisti is afkomstig van het Navajo woord Bis-ta-hie, wat ‘slecht land’ betekent. De Bisti Badlands kan je per auto of camper gaan ontdekken. Hiken doe je hier ook helemaal op eigen houtje, je zal geen mens tegenkomen maar wel vreemde rotsformaties, diepe kloven en een ongekende stilte.

Ontdek het Spaanse verleden van Santa Fe

Santa Fe is de hoofdstad van New Mexico en rijk aan culturele hoogtepunten en sporen uit het Spaanse koloniale verleden. Zo vind je hier vele mooie historische gebouwen zoals het Palacio de los Gobernadores, en prachtige musea als het New Mexico History Museum en het Georgia O’Keeffe Museum. Canyon Road is het creatieve hart van de stad, maak hier een wandeling en je zal talloze  ontwerpstudio’s, kunstgalerieën en restaurants tegenkomen.

Sinds kort heeft Connections New Mexico toegevoegd als een van haar vaste reisbestemmingen. Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets of reizen naar New Mexico? Je vindt het nu ook bij Connections. Go Explore New Mexico!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

In alle luxe varen op de Japanse binnenwateren

Natuurlijk kan je je wentelen in de luxe van een fenomenaal hotel, maar waarom ...

De onderwaterwereld van Lake Tahoe

Lake Tahoe is een gigantisch zoetwatermeer op de grens tussen Californië en Nevada, met ...

In het spoor van de Masai

Bij het horen van het woord Masai dromen heel wat mensen spontaan weg. Logisch, ...

De beste Hawker Stalls in Singapore

Ga je naar Singapore? Dan zal je alvast je maag kunnen vullen met goed ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.