Al 6 jaar op rij brengt het Sustainable Development Solutions Network van de Verenigde Naties het World Happiness Report uit. De afgelopen 2 jaar is deze top 10 van gelukkigste landen ter wereld hetzelfde gebleven, maar zijn de posities onderling enigszins veranderd. Zo bleek er in 2018 een nieuwe nummer 1 te zijn: Finland.

De 10 gelukkigste landen ter wereld scoren hoog op variabelen als een gezonde levensverwachting, sociale steun, vrijheid en vertrouwen. Zijn deze parameters ook de basis voor de perfecte reisbestemming? Geen idee, maar we vatten kort even samen welke landen de lijst compleet maken en waarom ze als reisbestemming ook zeker niet mogen onderdoen!

 1. Finland

Waarom zou je kiezen voor een vakantie in Finland? Om eens buiten de gebaande paden te treden, om te genieten van rust, te wandelen in de prachtige bossen, slalommen op ski’s rondom een kudde rendieren in Fins Lapland en uiteraard het fenomenale Noorderlicht te kunnen aanschouwen!

 1. Noorwegen

Van indrukwekkende, diepblauwe fjorden tot enorme hoogvlaktes en gebergtes en prachtige nationale parken. Op vlak van natuurschoon heeft Noorwegen zoveel moois te bieden. Hier kan je leven op de ritme van de natuur maar ook steden als Bergen, Oslo en Risør zijn de moeite meer dan waard om te bezoeken.

 1. Denemarken

Legoland, Kopenhagen, Bornholm, prachtige stranden, een uniek waddengebied, perfect onderhouden fietsroutes… Denemarken heeft eigenlijk te veel redenen om op te noemen waarom het zo populair is bij de bevolking én toeristen. Oh, en ben je een zoetekauw? Dan kan je gaan smullen tijdens een traditioneel Deens taartenbuffet.

 1. IJsland

IJsland is wellicht geen traditionele reisbestemming om heen te gaan, toch is het serieuze bucketlist material. Het magische Noorderlicht, de natuurlijke waterbronnen en de adembenemende natuur zijn slechts enkele van de redenen waarom IJsland je volgende reisbestemming zou moeten zijn!

 1. Zwitserland

Zwitserland is het land van chocolade, uurwerken, kaas en messen, maar ook het land met een schitterende natuur, historische steden, charmante bergdorpjes, fantastische skiresorts en de gezondste lucht ter wereld. Redenen te over om dit Alpenland te bezoeken.

 1. Nederland

Voor een gemiddelde Amerikaan staat Nederland gelijk aan Amsterdam. Dat de hoofdstad van onze Noorderburen een geweldige stad is om op citytrip, dat hoeven we je misschien niet te vertellen. Dat er in Nederland nog meer bijzondere plekken zijn, misschien wel? Spendeer eens een weekendje in Friesland, je zal een heel ander stukje Holland ontdekken. Of ga naar de Hunebedden, het oudste monument van Nederland dat stamt uit 3350 v. Chr.

 1. Canada

Bij Connections zijn we het er al langer over eens: Canada heeft voor elk type reiziger wel iets te bieden. Wanneer je graag nieuwe steden ontdekt, dan zijn Toronto en Montreal echt aanraders. Avonturiers en sportliefhebber kunnen terecht in de Canadese Rocky Mountains. Is de natuur meer iets voor jou? Bezoek dan één van de vele natuurparken of de Niagara Falls.

 1. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een reisbestemming die bij velen op de Bucketlist staat. En dat begrijpen we maar al te goed. Dit eiland in het zuidwesten van de Grote Oceaan is één van de mooiste landen ter wereld. De bijzondere en indrukwekkende landschappen ga je nergens anders ter wereld vinden.

 1. Zweden

Zweden is het grootste land van Scandinavië, en heeft maar liefst 96.000 meren en ontelbare beken en rivieren. Tel daarbij de prachtige natuur op en je snapt dat een vakantie in Zweden gelijk staat aan wandelen, fietsen, varen of rondreizen in een overvloed aan ruimte, wildernis en water.

 1. Australië

Australië is een supergroot en adembenemend mooi continent. Het kent veel verschillende landschappen waardoor het overal in Australië weer anders is. Ook de cultuur in het land verschilt – van multiculturele steden tot de outback met de Aborginals. En de natuur: fenomenaal!

Op zoek naar goedkope vluchten, topdeals en volledig verzorgde reizen naar de gelukkigste landen ter wereld? Connections maakt het mogelijk. Go Explore!

 • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

You May Also Like

Verlaten en prachtig …

Je alleen op de wereld voelen? Genieten van prachtige bouwwerken zonder een massa anderen? ...

RIGA: Een minder voor de hand liggend weekendje weg

Staat Riga op je bucketlist? Waarschijnlijk niet, bij heel weinig mensen doet de hoofdstad ...

4 kleurrijke wijken in Europa

Laat die regenboog maar komen, letterlijk dan. Want met deze vier prachtige wijken in ...

Uber al meer dan enkel wagens

Taxi’s, campers, huurwagens, alle vervoersmiddelen zijn goed om ons op reis te verplaatsen. Maar ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.