Wanneer je aan Panama denkt, denk je wellicht alleen maar aan het Panama kanaal. Toch heeft dit land in Centraal-Amerika zoveel meer te bieden dan enkel dit staaltje van techniek. Een prachtige natuur, helderblauwe wateren, tropische eilandjes, nevelwouden, vulkanen en een modern stadsleven. Het land is uitermate geschikt om een rondreis door te maken. Het heeft een moderne infrastructuur, goede wegen, proper water, het hele jaar door een aangename, warme temperatuur en een zeer rijke historie. Kortom, Panama is your next top travel destination! We geven je hieronder enkele tips die zeker niet mogen ontbreken aan je to do lijst wanneer je Panama bezoekt.

Met je hoofd in de wolken in Boquete

Het noordwestelijk gelegen dorpje Boquete wordt omringd door jungles en vulkanen. Je kan hier prachtige wandelingen maken door de natuur of een cloud forest bezoeken; een nevelwoud dat zich bijna altijd in de wolken bevindt. Hier ziet de jungle er ruig en ongerept uit, vol met mos en slingerplanten, het is alsof je terug gaat naar de tijd van de dinosaurussen.

Bezoek het indrukwekkende Panamakanaal

Als je dan toch in Panama bent, bezoek je natuurlijk ook het wereldberoemde Panamakanaal. Deze bijzondere constructie is niet alleen van grote economische waarde is, maar heeft ook invloed gehad op het verloop van de geschiedenis van Panama. Het kanaal is in totaal 80 kilometer lang, en heeft verschillende sluizen. In het Miraflores Visitor Center kan je een bezoek brengen aan deze indrukwekkende sluizen. Daarnaast is er een uitkijkplatform, een museum en een theater waarbij je alles leert over de geschiedenis van het kanaal. Wanneer je een reis maakt door Panama, mag een bezoekje aan het Panama kanaal niet ontbreken.

Zwemmen met zeeschildpadden bij Bocas del Toro

Naast het vasteland beschikt Panama ook over verschillende eilanden. Hier kan je naast relaxen op het strand ook tal van avontuurlijke sporten beoefenen als (wind)surfen, kajakken, kanoën, jetskiën en vissen. In het nationale park Isla Bastimentos, op het eiland Bocas del Toro, zijn er vele mogelijkheden om te gaan duiken. Of om snorkelend de mooie riffen te gaan verkennen, de kans groot dat je hier zeeschildpadden spot.

Luieren in het paradijs op de San Blas eilanden

De San Blas eilandengroep is een tropisch paradijs op aarde, bewoond door de Kuna indianen. De in totaal 365 eilandjes worden gekenmerkt door palmbomen, zandstranden en een azuurblauwe zee. Need we say more? San Blas is een beschermd gebied, duiken is hier niet toegestaan. Dankzij dit verbod behoren de kleurrijke koraalriffen wel tot een van de mooiste ter wereld.

Panama City, een stad met sterke contrasten

Naast de verschillende nationale parken, de vele meren, schitterende stranden en blauwe wateren kan je in Panama ook het moderne stadsleven opzoeken, en wel in de hoofdstad. Panama City heeft een indrukwekkende skyline en kent sterke contrasten. Zo vind je er wolkenkrabbers en hippe winkels, maar ook een heuse jungle middenin de stad: Parque Natural Metropolitano. In de historische wijk Casco Viejo met smalle straatjes en pittoreske pleintjes, vind je een goede mix van trendy cafés en gezellige barretjes.

Panama heeft heel wat moois te bieden, wat hierboven beschreven staat is slechts een korte impressie. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe reisbestemming, dan is Panama absoluut een aanrader. Hebben we je weten te inspireren? Boek dan vandaag nog een voordelige vlucht naar Panama City of neem eens een kijkje op Connections.be voor een rondreis door Panama.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Met Halloween naar de States

De zomervakantie is nog maar net achter de rug of we kunnen alweer uitkijken ...

4 minder evidente zomerbestemmingen

Koortsachtig op zoek naar een last minute zomerbestemming en vind je Griekenland te klef, ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.