Lake Tahoe is een gigantisch zoetwatermeer op de grens tussen Californië en Nevada, met prachtige baaien en relaxte strandjes, grote naaldbossen en sfeervolle campingsites. Op The Travelling Generation lieten we je al kennismaken met de wereld op en rond Lake Tahoe, dit keer nemen we een duikje in het water om de onderwaterwereld van dit bijzondere meer te ontdekken.

Duikje naar het verleden met de Emerald Bay Maritime Heritage Trail

Langs de kustlijn van Emerald Bay State Park in Lake Tahoe vind je California State Park waarbij je kan deelnemen aan een bijzondere duik- en snorkelattractie. Het is een onderwaterparcours waarbij je meer dan een dozijn gezonken schepen kan bewonderen. Het gaat hier vooral om recreatieve boten en binnenvaartschepen welke door het koude water zeer goed bewaard zijn gebleven, sommige schepen dateren uit het begin van de 20e eeuw. Op verschillende plaatsen van het onderwaterparcours vind je interactieve panelen om duikers en snorkelaars te informeren, ook zijn er waterdichte interactieve kaarten beschikbaar. De Emerald Bay Maritime Heritage Trail geeft bijzondere geheimen prijs uit het verleden… ga je mee terug in de tijd? Voor meer info surf je best even naar deze website.

Foto: Emerald Bay Maritime Heritage Trail

Ontdek de onderwaterlegendes van Lake Tahoe

Zoals Loch Ness in Schotland een monster heeft, zo heeft Lake Tahoe ook een legendarisch monster. Tahoe Tessie wordt al sinds het midden van de 19e eeuw gespot, en staat bekend als allerlei wezens: van een zwart serpentachtig dier tot een vriendelijke groene dinosauriër. Naast Tahoe Tessie is er ook nog The Lady of the Lake, een aantrekkelijke zeemeermin die naar verluidt wellustige vissers naar haar donkere onderwatergrot sleept…. Durf jij het nog aan om op Lake Tahoe te gaan vissen?

Scuba diving in Lake Tahoe

Duiken in Lake Tahoe is niet zoals duiken in de oceaan. Er is geen koraal, geen zeewier, en er zijn nauwelijks dieren. Op Tahoe Tessie en een verdwaalde forel na dan. Waarom duiken in Lake Tahoe dan wel de moeite is? Om de helderheid, de immense diepte, en een fantasierijke onderwaterwereld. Van scheepswrakken en onderwaterbossen tot doolhoven van metershoge granieten rotsblokken, Lake Tahoe heeft onder water veel moois om te ontdekken. Wie het aandurft, moet wel de koude temperaturen en de complicaties door de diepteverschillen trotseren. Rond Lake Tahoe vind je dan ook verschillende duikscholen waarbij je een duiktrip kan boeken, of het juiste materiaal kan huren.

Rubicon Wall, de onderwaterafgrond

Duiken vanaf de Rubicon Wall, een rechte verticale wand die 335 meter diep het meer in gaat, is zeer geliefd bij duikers. Wanneer je hier over de rand zwemt, is het behoorlijk verbazingwekkend en spectaculair om deze onderwaterafgrond met gigantische diepte onder je te ervaren. Een sprong wagen kan je hier heel letterlijk nemen.

Snorkelen in het helderblauwe water

Snorkelen in het koude, heldere water van Lake Tahoe kan een geweldige ervaring zijn. Het water is zo helder, dat je de bodem op 50 meter diepte nog kan zien. De beste plekjes om te gaan snorkelen in Lake Tahoe zijn onder andere de familiestrandjes en de baaitjes met ruige rotsblokken. Het wordt aangeraden te gaan snorkelen in de zomer, maar zelfs dan kan het water heel koud zijn. Wees dus goed voorbereid wanneer je op eigen houtje gaat snorkelen. Of ga op snorkelavontuur in groepsverband, je kan hiervoor terecht bij één van de vele duikscholen.

Breng een bezoekje aan de website van de officiële toeristische dienst van Lake Tahoe, www.visitinglaketahoe.com om te zien wat deze Californische onderwaterwereld nog meer te bieden heeft. Voor je volgende roadtrip door de USA of goedkope vliegtickets naar de dichtstbijzijnde luchthavens Sacramento International Airport, Salt Lake City of San Francisco.

 

 

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dé leukste wijken die je moet gezien hebben in New York

The Big Apple vibreert, leeft en alles gaat er razendsnel.  Het is dan ook ...

Back to the future: Singapore

Singapore – het kleinste land van Zuidoost-Azië – geniet niet de bekendheid van Thailand, ...

5x de mooiste stadsparken voor je volgende citytrip

De herfstperiode is een fijne periode om op citytrip te gaan. Vaak kan je ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.