De Britse architecte van Iraakse afkomst Zara Hadid vergaarde wereldwijd succes met haar spectaculaire ontwerpen, die in een groot aantal landen te vinden zijn. Van het havenhuis in Antwerpen tot de Bergisel skischans en het cultureel centrum van Bakul, dit zijn 5 van Hadid’s indrukwekkende werken. Wellicht geeft het je inspiratie voor je volgende stedentrip met een flinke dosis architectuur?

Havenhuis – Antwerpen, België

Het Havenhuis in Antwerpen is de hoofdzetel van het nieuwe havenbedrijf. Het gebouw heeft de vorm van een scheepsromp en is gebouwd boven een oude geklasseerde brandweerkazerne. De facetvormige oppervlakstructuur verwijst naar Antwerpen, de diamantstad.

Theater van Guangzhou – Guangzhou, China

Het theater van Guangzhou, voorheen Operahuis van Guangzhou is een theater aan de Parelrivier in de Chinese stad Guangzhou. Hadid liet zich voor het ontwerp inspireren door 2 kiezelstenen die aangespoeld zijn aan de oevers van de Parelrivier.

Bergisel Ski Jump – Innsbruck, Oostenrijk

Op de 746 meter hoge heuvel Bergisel in Tirol worden regelmatig skispring- en snowboardwedstrijden georganiseerd, zo ook de Olympische Spelen van 1964 en 1976. Aangezien de oude skischans na verloop van tijd niet meer aan de veiligheidseisen voldeed, werd in 2003 een nieuwe schans geopend, ontworpen door Zaha Hadid.

Heydar Aliyev Centre – Baku, Azerbaijan

Het Heydar Aliyev Centre in Azerbeidzjan biedt onderdak aan een auditorium, kunstgalerie en het Heydar Aliyev museum. Het golvende gebouw interpreteert de historische Islamitische architectuur uit de regio, en verwijst hierbij naar de continue kalligrafische schriften en patronen.

Messner Mountain Museum – Pieve di Marebbe, Italië

Het Messner Mountain Museum ligt op een hoogte van 2275 meter en is daarmee het hoogstgelegen museum in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol. Het museum staat in het teken van het leven van Reinhold Messner, het klassieke alpinisme en de ontwikkeling daarvan. En het uitzicht: wow!

Geïnspireerd door de briljante architectuur van Zaha Hadid? Ook in New York, Bonn, Qatar en Abu Dhabi kan je haar werk bewonderen. Neem een kijkje op de website zaha-hadid.com en boek je goedkope citytrip vliegticket om Zaha Hadid’s prachtige werken in real life te kunnen aanschouwen tijdens je volgende stedentrip!

Bron: www.zaha-hadid.com

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

5x de mooiste stadsparken voor je volgende citytrip

De herfstperiode is een fijne periode om op citytrip te gaan. Vaak kan je ...

Cuba : helemaal in de ban van de latin vibes!

Cuba is populair. Meer nog de New York Times heeft het land een tijdje ...

RIGA: Een minder voor de hand liggend weekendje weg

Staat Riga op je bucketlist? Waarschijnlijk niet, bij heel weinig mensen doet de hoofdstad ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.