De Gay Pride van New York vindt plaats op zondag 30 juni 2019. Deze waanzinnige over the top parade nodigt miljoenen homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en hun bondgenoten uit voor één van de grootste vieringen van liefde en mensenrechten. Dit is zo’n typisch New York evenement dat je minstens één keer in je leven zou moeten meemaken.

De Gay Pride van New York is overigens niet het enige homo liefhebbende event van de stad: meer dan een maand lang vind je in de verschillende stadsdelen van New York talloze feestjes, parades, festivals en andere activiteiten. The Travelling Generation neemt je mee en tipt de 18 leukste events tijdens de Gay Pride van New York 2019.

Staten Island Pride Fest 2019

Vanaf 10 mei 2019 staat Staten Island 10 dagen lang in het teken van ‘One island, one pride’. Er zijn tal van activiteiten zoals een Youth Prom en middagfestivals met live muziek, drag queens en food trucks.
10 t/m 19 mei 2019
www.pridecentersi.org/pridefest-events

Queens Pride

De Pride maand van New York start in het hart van Queens met de jaarlijkse Queens Pride parade, een supergezellig middagstraatfestival dat gekenmerkt wordt door muziek en gerechtjes van over heel de wereld.
Zondag 2 juni 2019
www.queenspride.org

5K Pride Run

Bij deze Pride Run door het schilderachtige Prospect Park staat gendergelijkheid voorop! Deze loopwedstrijd heeft namelijk een geslachtsvriendelijke inschrijvingscategorie voor deelnemers die zich noch als vrouw, noch als man willen inschrijven.
Zaterdag 8 juni 2019
www.nycgo.com/events/brooklyn-pride-lgbt-5k-run

Brooklyn Twilight Pride Parade

In Brooklyn, op Fifth Avenue tussen de 3rd en 9th Street, vind je overdag een straatmarkt met foodtrucks, lokale ambachten en entertainment. Bij het vallen van de avond start in de straten van Park Slope de Brooklyn Twilight Pride Parade waarbij je tot in de vroege uurtjes kan gaan feesten.
Zaterdag 8 juni 2019
www.nycgo.com/events/brooklyn-twilight-pride-parade

OutCinema

In het Chelsea’s SVA Theater vindt van 24 tot en met 28 juni 2019 OutCinema plaats. Tijdens dit minifilmfestival kan je films gaan zien die gericht zijn op de LHBT gemeenschap. Het wordt georganiseerd met de hulp van NewFest, het jaarlijkse gayfilmfestival van NYC. Tickets zijn verkrijgbaar in het voorjaar van 2019.
24 t/m 28 juni 2019
www.nycgo.com/events/outcinema

Pride Family Movie Night

Jong en oud is welkom op Pier 45 van West Village voor de jaarlijkse Pride Family Movie Night. Tijdens deze filmavond kan je in de buitenlucht met je picknickmand met het hele gezin kijken naar een kindvriendelijke film kijken.
Donderdag 20 juni 2019
www.nycgo.com/events/nyc-pride-family-movie-night

Rally: Stonewall 50 Commemoration

Een maand na de Stonewall rellen in juni 1969 kwamen 500 vreedzame demonstranten bijeen in Washington Square Park om hun solidariteit te uiten naar de gay community. Decennia later is de Pride Rally herdenking uitgegroeid tot de officiële aftrap van het Pride Weekend waarbij verschillende sprekers en artiesten komen optreden.
Vrijdag 28 juni 2019
www.nycgo.com/events/nyc-pride-rally1

Fantasy

Zin in een themafeestje? Ga dan zeker naar Fantasy! Het thema moet nog worden bekendgemaakt, maar tijdens deze spectaculaire feestavond kan je dansen tot in de vroege uurtjes en genieten van speciale acts.
Vrijdag 28 juni 2019
www.nycgo.com/events/fantasy

Youth Pride

Speciaal voor de LHBT jeugd vind je in de binnenstad van New York een gezellige straatmarkt met spelletjes, foodtrucks, muziek, interactieve ervaringen en familieplezier. Het is gratis en open voor het publiek, echter is registratie vooraf wel een vereiste.
Zaterdag 29 juni 2019
www.nycgo.com/events/youth-pride

Harlem Pride Day

De extravagante Harlem Pride Day vindt plaats op 29 juni 2019 in de buurt van de Hudson rivier tussen 125th en 133rd Street. Tijdens dit gratis festival komen gezinnen, volwassenen en jongeren van over heel de wereld genieten van kunst, lekker eten en andere feestelijke activiteiten.
Zaterdag 29 juni 2019
www.nycgo.com/events/harlem-pride-day

The VIP Rooftop Party

Voor de beste rooftop party’s moet je in New York zijn, ook tijdens de Gay Pride 2019. The VIP Rooftop Party is één van de populairste boys party’s tijdens de Pride. Op het dak van Hudson Terrace in Hell’s Kitchen kan je 8 uur lang dansen op de beats van New York’s beste DJ’s.
Zaterdag 29 juni 2019
www.nycgo.com/events/the-vip-rooftop-party1

Teaze HER

Op de zaterdagmiddag van het Pride Weekend, kan je los gaan op dancebeats tijdens een van de grootste vrouwenfeestje van New York! Overigens zijn mannen hier ook welkom.
Zaterdag 29 juni 2019
www.nycgo.com/events/teaze1

Masterbeat

Masterbeat is het officiële Pride Dance feest voor mannen. Samen met 3.000 andere feestvierders kan je gaan dansen tot zondagochtend 9 uur. Tickets zijn erg gewild, dus bestel ze op tijd!
Zaterdag 29 juni 2019
www.nycgo.com/events/masterbeat

Pride Island: Saturday

Op dit grote openluchtdansfeest op de Hudson River draaien diverse internationale DJ’s en kan je genieten van wereldberoemde acts. Vorig jaar stond Pride Island: Saturday in het teken van Drag Race’s Sasha Velour en Tove Lo. Ook dit jaar belooft het een spektakel te worden.
Zaterdag 29 juni 2019
www.nycgo.com/events/pride-island-saturday

The March

Deze parade omvat een mix van extravagante praalwagens, prachtige drag queens, spontane dansfeestjes en politieke componenten die verwijzen naar de burgerrechtenmars die in 1970 plaatsvond. De parade gaat om 12.00 uur van start en is gratis en open voor het publiek.
Zondag 30 juni 2019
www.nycgo.com/events/nyc-pride-march

Femme Fatale

Na The March verzamelen meer dan 1.000 vrouwen op het dak van Hudson Terrace voor Femme Fatale, één van New York’s populairste rooftop feestjes! Gay of niet, elke vrouw is welkom om mee te dansen op vlammende beats!
Zondag 30 juni 2019
www.nycgo.com/events/femme-fatale

PrideFest

Greenwich Village’s University Place zal op zondag 30 juni 2019 omgetoverd worden tot een straatmarkt met een levendige mix van muzikanten, entertainers, food trucks en andere feestelijke activiteiten.
Zondag 30 juni 2019
www.nycgo.com/events/pridefest

Pride Island: Sunday

Pride Week bereikt een hoogtepunt tijdens dit beroemde dansfeest, dat voorheen bekend stond als Dance on the Pier. Terwijl de zon ondergaat op de Hudson rivier houden beroemde DJ’s de beats vloeiend tijdens deze 9 uur durende dansmarathon. Pop queens Kylie Minogue, Ariane Grande en Cher hebben al naam gemaakt met hun optredens tijdens dit epische feest. En ook dit jaar geeft een (inter)nationale topartiest en homo-icoon een spectaculair optreden met vuurwerk als afsluiter.
Zondag 30 juni 2019
www.nycgo.com/events/pride-island-sunday

Wil jij dit once in a lifetime event eens meemaken? Ga dan voor alle informatie naar de officiële website van de Gay Pride van New York: www.2019-worldpride-stonewall50.nycpride.org

Op zoek naar goedkope vliegtickets voor de Gay Pride van New York? Je vindt het bij Connections! Ook kan je bij ons als New York reisspecialist terecht voor de beste hotels en goede promo’s voor je volgende citytrip naar New York.

 

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De beroemdste en beste plekjes van L.A.

Dit keer nemen we een kijkje in het altijd zonnige Los Angeles, ook wel ...

5 topattracties van Universal Studios Hollywood

Van het strandleven op Santa Monica tot de bergen van Hollywood, er is zoveel ...

Toerist in eigen land met Gerrit and the City

Gerrit reist, maar dat hoeft niet naar het einde van de wereld te zijn. ...

Piemonte? Met de Vespa door de beste wijnstreek van Italië

De beste wijnstreek in Italië? Daar bestaat discussie over. Dat neemt niet weg dat ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.