Ben je op zoek naar een onvergetelijk avontuur waarbij je de winterse kou kan omarmen in plaats van eraan te ontsnappen? Dan is een overnachting in een ijshotel iets voor jou! Sinds het eerste ijshotel dat in 1989 in Zweden opdook, is het concept ervan in verschillende andere winterse bestemmingen gekopieerd. Van intieme boetiekhotels tot volledige sneeuwdorpjes en zelfs kastelen, ijshotels worden elke winter opnieuw opgebouwd en ingericht. Tonnen sneeuw en ijsblokken worden hierbij gemengd met luxe voorzieningen en unieke ontwerpen. De 8 coolste ijs- en sneeuwhotels op deze aardbol vind je hier.

ICEhotel, Jukkasjärvi, Zweeds Lapland

Al in de winter van 1989 opende ICEhotel Jukkasjärvi voor het eerst haar deuren in Zweeds Lapland. Ieder jaar wordt dit hotel van nul opgebouwd uit het prachtig blauwe ijs van de Torne River. De ijssuites zijn stuk voor stuk uniek ingericht, en ieder jaar weer een streling voor het oog. In het ICEhotel 365 kan je zelfs het hele jaar door terecht in kamers van sneeuw en ijs. Samen met de Absolut ICEbar, de ICEchapel en het ICE restaurant maken een overnachting in het ICEhotel een onvergetelijke ervaring!

The Snowcastle of Kemi, Finland

Sinds 1996 wordt in Kemi jaarlijks een sneeuwkasteel gebouwd dat uit sneeuw en ijs van zeewater bestaat. Prachtige sneeuwsculpturen versieren de kasteelmuren. Binnenin vind je glanzende witte paden die je naar sprookjesachtige landschappen zullen leiden. In The Snowcastle of Kemi kan je een overnachting boeken in een rijkelijk versierde sneeuwkamer van het Snow Hotel. Een arctisch avontuur!

Sorrisniva Igloo Hotel, Alta, Noorwegen

In het Noorse Sorrisniva wordt aan de oevers van de Alta rivier ieder jaar een nieuw ijshotel gebouwd. Het Sorrisniva Igloo Hotel is uitgegroeid tot een hotel met 26 slaapkamers, 4 gedecoreerde suites, een ijskapel, ijsbar en prachtige ijssculpturen. Als gast verblijf je in een van de iglo’s of kan je slapen onder de sterrenhemel in een zogenaamde ‘lavvo’, een tipi-achtige tent van het Noorse Sapmi-volk.

Kirkenes Snowhotel, Noorwegen

Elke kamer in het Kirkenes Snowhotel in Noorwegen is uniek ingericht door kunstenaars uit de hele wereld, steeds met een ander thema uit de Arctische cultuur of de natuur. De verlichte ijssculpturen geven het Snowhotel een gezellige en bijzondere sfeer. Het hotel biedt ook de mogelijkheid om te overnachten in een zogenaamde ‘gamme’, een warme traditionele jacht- en vissershut.

Village Igloo Blacksheep, Macot-La-Plagne, Frankrijk

In Village Igloo Blacksheep in La Plagne kan je jezelf op een hoogte van 2000 meter met uitzicht op de Mont Blanc onderdompelen in een natuurlijk universum van sneeuw en ijs. ‘s Avonds kan je genieten van een aperitief rond het kampvuur, terwijl de traditionele Savoyaardse fondue en wijn worden geserveerd in het restaurant Igloo.

Kakslauttanen Arctic Resort, Finland

Dit 4-sterrenresort in Noord-Lapland heeft de bijnaam ‘Iglo Village’ vanwege de vele sneeuw- en glazen iglo’s die dienst doen als hotelkamer. De glazen iglo’s zijn gebouwd van een speciaal thermisch glas, zodat de iglo’s qua temperatuur goed warm te krijgen zijn. Hier slaap je in alle rust onder de sterrenhemel. Wanneer je een beetje geluk hebt, kan je het Noorderlicht vanuit je hotelbed aanschouwen!

Hotel of Ice, Bâlea Lac, Roemenië

Dit Roemeense ijshotel is volledig besneeuwd en gebouwd met ijsblokken uit het grootste gletsjermeer van het Fagaras gebergte, aan het meer van Bâlea. Het Hotel of Ice bestaat uit 14 tweepersoonskamers met een kingsize bed. Daarnaast zijn er 6 iglo’s met bedden opgebouwd uit grote blokken ijs.

Hôtel de Glace, Valcartier, Canada

Op slechts 4 kilometer van Quebec vind je Hôtel de Glace dat sinds de opening in 2001 al meer dan een miljoen mensen over de hele wereld heeft verleid met zijn unieke stijl en betoverende deco. Dit architectonische kunstwerk is volledig gebouwd van sneeuw en ijs, en gemodelleerd naar het oorspronkelijke Zweedse ICEhotel. Gasten kunnen hier genieten van een ijscocktail, ontspannen in de hot tubs of sauna en vervolgens overnachten in een van de 44 themakamers en suites.

Op zoek naar een goedkope vlucht naar één van bovenstaande locaties om je ijsavontuur te vervolledigen? Connections biedt goedkope vliegtickets aan naar o.a. Canada, Finland, Zweden en Noorwegen. Go explore!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

7x de beste nachtclubs van New York

New York City staat bekend als ‘the city that never sleeps’, en dat heeft ...

9 Instagram hotspots in New York

New York is als één van de bekendste steden ter wereld gefotografeerd vanuit elke ...

Zomer in New York! 5 minder voor de hand liggende activiteiten!

Natuurlijk kun je gaan picknicken in Central Park, een tochtje met de fiets ondernemen ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.