Ok, Machu Picchu is natuurlijk een evidente must see in Peru, maar dit land heeft heel wat meer te bieden. Wil je wat anders beleven en zien in dit fantastische land, dan kunnen we je alvast de volgende 4 activiteiten aanraden.

Tip 1 l Proef van de lokale keuken

De Peruaanse keuken heeft een uitstekende reputatie, het zou dan ook zonde zijn er niet van te proeven. De lokale gerechten zijn smaakbommetjes. Ben je wel wat avontuurlijk ingesteld dan moet je zeker de lokale delicatesse eens proeven: een cavia. Vind je dit een beetje te verregaand, dan kan je ook van lokale ceviche of aardappeltje smullen. Er zijn maar liefst 3.800 aardappelvariëteiten dus daar ben je wel even mee zoet … Eet je graag wat minder traditioneel? Heel wat topkoks roeren er tegenwoordig in de potten, dus je vindt vast wel een uitstekend restaurant dat bij je smaak past.

Tip 2 l Verken de Amazone rivier

De Amazone ontspringt in Peru om vervolgens zo’n 6.530 km later in Brazilië in de Atlantische Oceaan uit te monden. Het Peruaanse stuk van het Amazonewoud is zowat het meest diverse stuk om te ontdekken. Wil je de meest beklijvende ervaring, trek dan naar het Manu National Park. De kleurrijke vogels springen onmiddellijk in het oog en let vooral ook op de kaaimannen, als je in een kano een rustig stukje afvaart. Omringd door het groen kijk je hier je ogen uit en geniet je op en top van de pracht. De fauna en flora zijn werkelijk verbluffend.

Tip 3 l Sla Lima niet over

Cuzco en Arequipa mogen dan een enorme aantrekkingskracht hebben op de reiziger, dat wil niet zeggen dat de hoofdstad Lima genegeerd moet worden. Ook rondom de hoofdstad kan je heel wat beleven. Van wijngaarden bezoeken, tot raften, het kan hier allemaal. Of zet koers richting Tarma om daar de jungle in te duiken en op zoek te gaan naar de diepste grot van Zuid-Amerika.

De snelste manier om Lima te ontdekken? Trek naar de Plaza Peru en ga mee op de gratis begeleide tour die dagelijks een aantal keer doorgaat.

Tip 4 l Ontdek een andere kant van Cuzco

Cuzco is vaak het vertrekpunt voor reizigers die de Inca Trail gaan verkennen, maar de pracht van de stad en ruimere regio blijft vaak onderbelicht. Zo is de de San Blas wijk zeker en vast een bezoekje waard. Je ontdekt er hele leuke boetiekjes en galerijtjes. Maar ook de Sacred Valley telt heel wat oude Inca sites die het ontdekken meer dan waard zijn. Ook een bezoekje aan Chinchero Market is een aanrader. Als laatste stippen we graag nog de zoutpannen van Maras aan.

Naar Peru met Connections en Latam

Bij Connections treed je zonder problemen in de voetsporen van de Inca’s. Op 10 dagen tijd trek je van Lima naar Cuzco en pik je onderweg heel wat bezienswaardigheden, waaronder natuurlijk Machu Picchu. Een onvergetelijke reis. Vliegen kan natuurlijk met Latam, de specialist in Zuid-Amerika.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

EDUTRIP: travel companions op stap in Hong Kong

Het leven van een Connections travel companion is hard. Alhoewel … Als fervente reizigers ...

Cuba : helemaal in de ban van de latin vibes!

Cuba is populair. Meer nog de New York Times heeft het land een tijdje ...

Piemonte? Met de Vespa door de beste wijnstreek van Italië

De beste wijnstreek in Italië? Daar bestaat discussie over. Dat neemt niet weg dat ...

In het spoor van de Masai

Bij het horen van het woord Masai dromen heel wat mensen spontaan weg. Logisch, ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.