Heerlijk luieren aan het zwembad, shoppen in het grootste winkelcentrum van de wereld of skiën op een indoor skipiste, in Dubai hoef je je niet te vervelen. Staat er een citytrip Dubai op de planning, en ben je op zoek naar leuke attracties en activiteiten? We gingen voor je op zoek en ontdekten  hoogtepunten zoals de Burj Khalifa, de Dubai Mall, Palm Jumeirah en meer. Have fun in Dubai!

Dubai Mall

Met ruim 1200 winkels verdeeld over 4 verdiepingen en een totale oppervlakte van ruim 500.000 m² is Dubai Mall het grootste winkelcentrum van de wereld. En alsof dat nog niet genoeg is, vind je in de Dubai Mall ook nog eens de grootste schoenenwinkel en het grootste aquarium van de wereld!

Sky Dive Dubai

Genoeg van het relaxen aan het zwembad en op zoek naar een spannende activiteit in Dubai? Met Sky Dive Dubai spring je uit een vliegtuig springen boven het Palm Island van Dubai. Absoluut een bucketlist experience voor waaghalzen!

Road + Boat Trip naar Oman

Ben je in Dubai, dan is een road trip een geweldige uitstap om te maken. Huur een auto, neem veel eten en water mee en rij door de woestijnen naar Oman. Eenmaal in Oman aangekomen, kan je hier aan de kust een bootje huren die je het water op vaart. Geniet van het mooie landschap van Oman, de prachtige zonsondergang en als je geluk hebt, spot je zelfs dolfijnen!

Historisch Dubai

Een bezoekje brengen aan historisch Dubai hoort ook absoluut bij een citytrip naar Dubai. Hier leer je een stukje van de geschiedenis kennen, en maak je kennis met de lokale cultuur. Historisch Dubai is te vinden in 2 wijken: Deira aan de noordzijde van de Dubai Creek en Bur Dubai ten zuiden van de Dubai Creek. Boek een wandeling met een gids, struin over de Souks markt en lunch in Oosterse sferen!

Palm Jumeirah

Het kunstmatig aangelegde schiereiland Palm Jumeirah dat aangelegd is voor de kust van Dubai heeft de vorm van een palmboom. Naast de 2000 appartementen en 1500 villa’s vind je op het schiereiland ook verschillende restaurants en hotels die je kan bereiken door de monorail. Het 5-sterrenhotel Atlantis The Palm kan je (ook als niet-hotelgast) gratis bezoeken om de schitterende aquariums in het hotel of het prachtige interieur te bewonderen.

Sheikh Zayed Moskee

Abu Dhabi is een van de 7 lidstaten van de Verenigde Arabische Emiraten, en is ongeveer een uurtje rijden van Dubai. Je vindt er de De Sheikh Zayed Mosque, ook wel The Great White Mosque genoemd, en de grootste moskee van de Emiraten. Deze prachtige moskee biedt plaats aan maar liefst 40.000 mensen en is meer dan een bezoekje waard.

Burj Khalifa

De Burj Khalifa is 828 meter lang en heeft 163 verdiepingen, en is daarmee het hoogste gebouw ter wereld. Het observation deck bevindt zich op de 148ste verdieping (555 meter hoog!) alwaar je kan genieten van een prachtig uitzicht op Dubai en daarbuiten.

Kite Beach & Jumeirah Beach

Een dagje naar het strand mag niet ontbreken tijdens je Dubai citytrip. Bij Kite Beach komen alle kitesurfers samen, en kan je gezellig iets drinken. Jumeirah beach ligt aan een prachtige boulevard met leuke winkeltjes en restaurants. Geen strandliefhebber? Bezoek dan een van de prachtige hotelzwembaden die Dubai rijk is. Bijvoorbeeld het infinity pool in het Dubai Sofitel Hotel Downtown met uitzicht op de Burj Khalifa.

High Tea bij Burj Al Arab 

Aangezien Dubai een Islamitische staat is en de mensen er geen alcohol mogen drinken, is high tea in Dubai een big deal. Geniet van heerlijk Arabische thee met diverse zoetigheden en hartige bites. Een echte aanrader is een high tea in het 7-sterren restaurant van Burj Al Arab. Wow!

Schaatsen, skiën en snowboarden in Dubai Mall

Genoeg van de woestijnhitte? Boek dan tickets voor de ijsbaan of indoor skipiste van Dubai om te schaatsen, skién of snowboarden. Ook leuk: kleine kindjes krijgen hier de kans om pinguïns van heel dichtbij te bewonderen en te knuffelen.

Op zoek naar een ggoedkoop vliegticket naar Dubai of een betaalbare citytrip naar Dubai? Connections heeft het! Go Explore Dubai!

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ecologie boven bij deze hotels in de Verenigde Staten

Een rasechte eco-warrior? Of misschien ben je iets minder fanatiek maar ga je wel ...

Uber al meer dan enkel wagens

Taxi’s, campers, huurwagens, alle vervoersmiddelen zijn goed om ons op reis te verplaatsen. Maar ...

ARKET SUMMER 2018 TRAVEL BAGS

Nog op zoek naar een handige tas voor de komende zomervakantie? Dan moet je ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.