Bij veel Europese wintersporters staan skigebieden in de States hoog op hun bucket list. Wie droomt er nu niet van om te gaan skiën of boarden op de pistes van Aspen of Vail? Of wat dacht je van een helikopter dropping om offpiste los te gaan in de poedersneeuw? De skigebieden in Amerika zijn net zo veelzijdig en kleurrijk als het land zelf. En het gaat er net een beetje anders aan toe dan in de Europa. Op de Amerikaanse pistes zijn doorgaans veel minder mensen aanwezig, je kan soms wel uren op de pistes skiën zonder dat je iemand tegenkomt! Ook de sneeuwcondities zijn over het algemeen beter dan in de Alpen. Je hebt zelden last van ijzige pistes in de ochtend of ‘sneeuwpap’ in de namiddag. De sneeuw is droger en lichter, en je kan er eenvoudiger in draaien. Hebben we je weten te overtuigen? Lees dan naar welke plekken je moet gaan voor een onvergetelijke skitrip in de States!

Aspen, Colorado

Aspen is een van de bekendste skiresorts van Amerika. Een plek waar niet alleen the rich & famous uit Hollywood komt om te genieten van perfecte sneeuw en de vele zonuren in de winter. Dit is gelijk ook de reden waarom fervente offpiste skiërs en boarders graag naar Aspen komen: de legendarische poedersneeuw in de Rocky Mountains dat niet papperig of ijzig wordt. Wat betreft de hotels, restaurants en après-ski, in Aspen kan je het zelf zo duur maken als je wilt. Van eten in de saloon met de locals tot dineren in een 5-sterren restaurant, Aspen has it all.

Beaver Creek Village, Colorado

Het skiresort Beaver Creek Village wordt ook wel het St. Moritz van de States genoemd. Hier vind je een ongekende luxe, elegantie en service, veel meer dan in de luxueuze skigebieden van Europa. Deze luxe is gelukkig ook terug te vinden in het skigebied van Beaver Creek. Het biedt ruim 150 kilometer aan pistes voor skiërs van alle niveaus, alle liften en pistes zijn gemakkelijk te bereiken vanuit de verschillende accommodaties. Voor kinderen is er een groot kinderland met een snowtube en skischool, voor freestylers zijn er 3 funparken waar ze volledig los kunnen gaan in de poedersneeuw. Neem je creditcard maar wel mee, Beaver Creek Villa is niet goedkoop!

Salt Lake City, Utah

Grote voordeel aan Salt Lake City is dat de gelijknamig luchthaven dicht bij het skigebied te vinden is. In deze Olympische stad vind je een grote hoofdstraat met saloons, shops, restaurants, clubs en…. het grootste skigebied van Amerika! Met de Super Pass kan je dit gigantische gebied dat uit de 4 deelgebieden Brighton, Solitude, Alta en Snowbird bestaat, gaan ontdekken. Gevorderde skiërs en boarders kunnen diverse backcountry (= offpiste) dagtours maken met een gids, maar uiteraard zijn er ook talloze pistes en activiteiten voor beginnende skiërs en families met kinderen. Zo’n groot gebied biedt plezier voor iedereen!

Mammoth Mountain, Californië

Al jaren op een rij is Mammoth Mountain verkozen tot beste skigebied van Californië. Anders dan je in de Alpen gewoon bent, kijk je vanuit dit skigebied zo de woestijn in. Naast dit schitterende uitzicht vind je hier 150 km aan skigebied. De afdalingen die lager op Mammoth Mountain liggen zijn geschikt voor beginners en lichtgevorderden, ga je hoger de berg op dan ontdek je de Double Black Diamond afdalingen, een winters avontuur voor freestylers. Wanneer je het skiën en snowboarden wilt afwisselen met andere activiteiten, ben je in Mammoth Mountain op je plek. Zo kan je met de Snowcat Tour een tocht maken in een verwarmde sneeuwschuiver, om te gaan picknicken met een gorgeous view from the top!

Mt. Baker, Washington State

Op een hoogte van 1.070 tot 1.525 meter vind je het skigebied van Mountain Baker, in de deelstaat Washington. Mountain Baker, kortweg Mt. Baker, is gemakkelijk te bereiken vanuit Vancouver en heeft een gemiddelde jaarlijkse sneeuwval van bijna 2 meter! De berg omvat 1000 hectare skigebied waar je 8 liften en 38 pistes vindt voor alle skiniveaus. In de nabijgelegen dorpjes Glacier, Maple Falls en Deming vind je talloze accommodaties en gezellige restaurants naar ieders budget. En après-ski? Dat doe je tijdens Music on the Mountain, de legendarische live concertjes op de pistes van Mt Baker.

Droom jij er al langer van om te gaan skiën in de States? Wacht niet langer en boek hier goedkope tickets naar Vancouver, Aspen en Salt Lake City bij Connections. Ook vind je bij ons onvergetelijke winter escapes in Canada. Wacht dus niet langer en ontdek de legendarische poedersneeuw van de States!

  • Show Comments

  • Inge

    En misschien enkele tips voor als niet iedereen in het reisgezelschap fervente skiërs zijn :-). Park City in Utah, niet ver van Salt Lake City, is ook een enorm skigebied waarbij Park City zelf een leuke plaats is om te verblijven. Mijn petekinderen zweren erbij. En dan is er nog Vail in Colorado. Ik ben zelf geen skiër maar ik ben er al geweest buiten het seizoen. Het stadje zelf is opgebouwd als een Zwitsers ski-oord en het lijkt mij een plaatje in de winter. Vooral leuk voor diegenen die niet op de latten staan.

  • Merel

    Wederom bedankt voor de tip, Inge! 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Van Montreal naar Quebec

Ben je op zoek naar een epische roadtrip boordevol wilde natuur, walvissen én geweldige ...

10x bijzondere bezienswaardigheden van Alaska

Alaska is de grootste staat van de Verenigde Staten en een paradijs voor liefhebbers ...

Football Breaks: Bundesliga, bitte!

Bundesliga – Revierderby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04… Borussia Dortmund tegen Schalke 04 ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.