Wil je jouw geliefde dit jaar verrassen op Valentijnsdag? Wat dacht je van een romantische weekendje weg in Europa? Om terug de batterijtjes op te laden, en volop van elkaar te genieten in een romantische omgeving. Daarom delen we 5 tips voor een romantische citytrip voor Valentijn. Vijf prachtige steden in Europa waar je met Connections binnen no time met je geliefde heen vliegt. Leve de liefde!

Praag, Tsjechië

Praag wordt ook wel het Parijs van het Oosten genoemd, en dat is niet voor niets. Deze romantische stad heeft naast een historisch hart ook verschillende districten, elk met een bijzondere sfeer en unieke charme. Maak een wandeling door de kronkelende straatjes van de Joodse wijk, over de prachtige Karelsbrug tot aan de Sint-Nicolaaskerk, een prachtige barok in barok stijl. De Praagse Burcht en de tuinen van het paleis ademen romantiek. Volgens de legende bezegel je je liefde voor eeuwig met een kus aan de voet van het standbeeld van de dichter Karel Hynek Macha. Praag is absoluut één van de mooiste steden van Europa die je zeker met je lief moet bezoeken. Bekijk hier onze goedkope vluchten naar Praag en boek je Valentijntrip vandaag nog!

Madrid, Spanje

De Spaanse hoofdstad Madrid staat bekend als een bruisende stad met adembenemend mooie architectuur, unieke kunstschatten, heerlijke tapas en sfeervolle pleinen en straatjes. Madrid ademt een totaal andere sfeer uit dan Barcelona, dat ook zeer geliefd is voor citytrippers. Toch raad ik eerder Madrid voor een weekendje weg met Valentijn, zeker voor liefhebbers van kunst, cultuur en lekker eten. Overdag kan je wandelen door de mooie historische stad of de prachtige musea. Tegen de avond kan je met je geliefde aanschuiven in één van de vele restaurants en tapasbars die Madrid rijk is.

Venetië, Italië

Venetië vormt een ideaal decor voor een weekend vol romantiek en liefde. Maak een gondeltocht door de kanalen, dwaal samen door de nauwe straatjes van Venetië en ontdek de prachtige paleizen en sfeervolle pleinen. In Venetië zal het je aan niets ontbreken om de liefde van je leven te verrassen voor Valentijn. Een avond naar de beroemde opera la Fenice maakt het romantische weekendje weg naar Venetië helemaal compleet… Ti amo!

Lissabon, Portugal

Lissabon staat bekend als de stad gebouwd op 7 heuvels. Door het aangename klimaat en de ideale ligging aan zee is Lissabon een zeer geliefde stad voor een citytrip. Door de straten van Lissabon lopen kleine trammetjes op een smalspoor, hierdoor kan je alle bezienswaardigheden van de stad gemakkelijk bereiken. Deze trammetjes bepalen het straatbeeld in de sfeervolle wijken in de stad zoals Alfama, Alto en Bairro. Hier proef en ervaar je de sfeer van Lissabon op zijn best. Ga met je lief op restaurant voor een fado diner, romantischer kan Valentijn niet zijn!

Rome, Italië

Het beroemde Colosseum, de Trevifontein en de Spaanse Trappen. Dit is slechts een kleine opsomming van de bezienswaardigheden die je zal tegenkomen tijdens een citytrip naar Rome. In deze prachtige Italiaanse stad is zoveel historie te zien en zoveel te beleven. Vergeet zeker niet tijdens je weekendje weg naar Rome om neer te ploffen op een van de terrasjes aan een van de Romeinse met een cappuccino of heerlijke Italiaanse gelato. Bezoek ook zeker het Terrazza del Pincio waar straatmuzikanten je verwelkomen met romantische muziek en je kan genieten van de zonsondergang over Rome.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

RIGA: Een minder voor de hand liggend weekendje weg

Staat Riga op je bucketlist? Waarschijnlijk niet, bij heel weinig mensen doet de hoofdstad ...

Travel Talks: op skitrip met Eva naar Jasper, Canada

Benieuwd hoe het is om te gaan skiën in de Canadian Rockies? Eva Janssens ...

De schatten van de Cycladen

De Griekse eilanden zijn al jaar en dag ware publiekstrekkers. Volkomen terecht als je ...

ARKET SUMMER 2018 TRAVEL BAGS

Nog op zoek naar een handige tas voor de komende zomervakantie? Dan moet je ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.