De zijderoute was een netwerk van karavaanroutes door Centraal-Azië, waarlangs eeuwenlang handel werd gedreven tussen China en het oosten van Azië aan de ene kant, en het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied aan de andere kant. Eeuwenlang was de zijderoute de belangrijkste handelsverbinding tussen Oost en West.

Met Connections kan je nu de steden Baku, Tbilisi, Samarkand, Tashkent en Bukhara ontdekken die langs deze mythische zijderoute liggen. Deze nog onbekende reispareltjes veroveren je hart en laten de kruisbestuiving tussen Oost en West zien. Go explore!

Samarkand, Oezbekistan

Gebouwen van adembenemende schoonheid in combinatie met een machtig verleden maken Samarkand tot een ongeziene verzamelplaats van onuitwisbare indrukken. Hier zullen de spectaculaire madrassahs, moskeeën en mausoleums je ongetwijfeld versteld doen staan. Als stille getuigen van het roemrijke verleden van Samarkand liggen ze nog steeds te pronken onder de Oezbeekse zon, die trouwens 300 dagen per jaar schijnt.

Must-visits: ontdek de meesterlijke architectuur van Shah-i Zinda, de Bibikhanum moskee en de imposante gevels aan het Registan plein.

Baku, Azerbeidzjan

Ben je op zoek naar een goede mix van oud en nieuw, bezoek dan zeker Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Er zijn maar weinig steden die zo’n snelle metamorfose ondergaan als Baku. De oude binnenstad waar de tijd geen vat op lijkt te hebben gehad, staat in schril contrast met de buitenwijken waar hippe boetiekjes en architectonische hoogstandjes als paddenstoelen uit de grond schieten.

Must-visits: aanschouw de 3 moderne torens van Flame Towers, ontdek het Paleis van de Shirvanshah en bezoek Lahic, een afgelegen en geïsoleerd bergdorpje dat bekend staat om koperen ambachtswerk.

Tashkent, Oezbekistan

De meest bruisende stad van Oezbekistan is ongetwijfeld de hoofdstad Tashkent. Enerzijds een stad waar volop nieuwe architectuur te bewonderen is, maar de Sovjetgeschiedenis nog steeds aanwezig is. Gekenmerkt door een fascinerende mengelmoes van invloeden en indrukken kan je hier met gemak enkele dagen doorbrengen. Je vindt hier talloze musea, winkels en restaurants, waarbij je soms het gevoel krijgt in het Westen te zijn. Toch zal je al snel ontdekken dat de tijd in Tashkent net wat trager tikt, en de hang naar het verleden nog groot is – zeker bij de oudere inwoners.

Must-visits: ontdek de hemelsblauwe mozaïeken van het Hazrat Imam Complex, sla je slag voor souvenirs in de Chorsu Bazaar en geniet van de rust en tegelijkertijd bruisende cafeetjes in het Alisher Navoi Park.

Tbilisi, Georgië

Tbilisi is een hippe, trendy en bruisende stad gelegen in het dal van de machtige Mtkvari rivier. In de oude binnenstad van Tbilisi lijkt alles bij het oude te zijn gebleven met smalle straatjes en oude ambachtelijke winkeltjes. De jongere generatie werpt echter het Sovjet verleden van zich af, door hippe winkels, bars en clubs te openen in de overige wijken van de stad. Oud en nieuw, alles loopt hier vlotjes in elkaar over, je zal je dan ook geen moment vervelen in deze booming city in Georgië.

Must-visits: ontdek Tbilisi van bovenaf met de Aerial Tramway of vanaf de Vredesbrug, ga shoppen in Rustaveli Avenue en bezoek de Sameba kathedraal en de Dansende Fonteinen in het Rike Park.

Bukhara, Oezbekistan

Bukhara is een openluchtmuseum te noemen met prachtige gebouwen die duizenden jaren oud zijn en de rijkdom van vroeger verklappen. Met de vele madrassa’s, minaretten en zelfs een enorme burcht waan je je hier in een sprookje en word je in Bukhara overweldigd door de pracht van weleer en de zeer gastvrije bevolking.

Must-visits: ontdek de Pol Kalyon met 3 architecturale hoogstandjes, de Chor Minor Moskee met helderblauwe koepels en de imposante Ark van Bukhara. Ontspannen doe je bij Lyabi Hauze, het meest rustgevende plekje van de stad!

Ben je overtuigd van de pracht en praal van deze nog onbekende pareltjes langs de Zijderoute? Ontdek dan hier onze citybreaks naar Baku, Tbilisi, Samarkand, Tashkent en Bukhara en ga eens op zoek naar het onbekende!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Pillows Hotels zet voet aan wal in België

Nadat Pillows Hotels voet aan wal zette in Nederland, is nu ook België aan ...

Met Halloween naar de States

De zomervakantie is nog maar net achter de rug of we kunnen alweer uitkijken ...

Op zoek naar warm water!

Met de herfst in het land en de winter in aantocht wordt warmte steeds ...

Dé brug voor thrillseekers (en andere activiteiten in Whistler Blackcomb)

Angst overwinnen op Whistler’s Peak Suspension Bridge Mensen met hoogtevrees, hier is de nieuwe ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.