Massachusetts is een staat in het Noordoosten van Amerika, in de regio New England. De bijnaam van de staat is ‘Bay State’, vernoemd naar de kuststrook Massachusetts Bay dat aan de Atlantische Oceaan ligt. De staat was een van de eerste kolonies waar Europeanen zich vestigden na hun oversteek naar de Verenigde Staten. Alhoewel de staat Massachusetts en steden als Boston, Plymouth, Springfield, Worcester en Lowell talloze levende herinneringen van deze geschiedenis herbergen, worden ze gecompenseerd door een hippe en moderne cultuur die originaliteit omarmt. Daarnaast zorgen de prachtige natuurparken en de Atlantische Oceaan ervoor dat er genoeg te beleven is voor watersportfanaten, wandelaars en actieve reizigers.

Nobska Lighthouse

Massachusetts hoeft zeker niet onder te doen voor zijn grotere buur New York, maar biedt een scala aan reismogelijkheden. Van slenteren door de bruisende steden tot prachtige wandelgebieden in de bergen en zeilen op de prachtige Atlantische Oceaan, we geven je enkele tips en bezienswaardigheden mee voor je volgende reis naar deze boeiende staat in Amerika. Ga je mee naar Massachusetts?

Image source: MOTT – Massachusetts Office of Travel & Tourism

Tip 1 | Ontdek de geschiedenis van de Pilgrim Fathers in Plymouth

Plymouth is een stad doordrenkt met geschiedenis, aangezien de Pilgrim Fathers, de eerste Europese kolonisten, in 1620 aan land kwamen om een ​​van hun eerste kolonies te stichten. Zo kan je in het openluchtmuseum Plimouth Plantation de houten hutjes van de oorspronkelijke kolonisten ontdekken en een replica van de Mayflower, het schip waarop de Engelse kolonisten in 1620 aankwamen. Breng ook een bezoekje aan de Plymouth Rock, deze grote kei werd volgens de legende door de pelgrims gebruikt om aan land te stappen.

Plimouth Plantation

Tip 2 | Bezoek Boston, een boeiende en dynamische stad

Boston is de hoofdstad van Massachusetts en een bruisende stad van de Amerikaanse oostkust. Sinds de voltooiing van een stedenbouwkundig megaproject zijn de verhoogde snelwegen in Boston grotendeels verplaatst onder de grond. Daarmee zijn de wegen en de lucht vrijgemaakt voor voetgangers en toeristen. Zo kan je langs de Freedom Trail een geschiedkundige wandeling maken in Boston en zijn de andere wijken ook prima te voet te doen. In Boston valt genoeg te beleven. Zo kunnen shopaholics er naar hartenlust gaan shoppen in Assembly Row. Foodies kunnen hun hart ophalen bij vrijwel elk restaurant voor een lobster roll en verse oesters, de specialiteiten van de regio. En wanneer je Cambridge bezoekt, moet je absoluut eens deelnemen aan de Harvard Tour, een rondleiding op een van ’s werelds beroemdste universiteiten.

Boston, Massachusetts

Op zoek naar nog meer tips in de regio van Massachusetts? Lees ook eens ‘De veelzijdigheid van New England’!

Tip 3 | Spot the whales and dolphins!

In de kustplaatsen van Massachusetts als Gloucester, Barnstable, Plymouth en Marshfield vind je diverse prganisaties die boottochten organiseren waarbij je op zee gaat om walvissen en dolfijnen te spotten. De beste periode om deze prachtige dieren te spotten in Massachusetts is van april tot oktober. Ook voor liefhebbers van de hengelsport is er keuze genoeg aan Massachusetts Bay om mee te gaan op een Fishing Trip.

Image source: MOTT – Massachusetts Office of Travel & Tourism

Tip 4 | Wandelen bij Doane’s Falls in Royalston

Het bekijken van deze watervallen vereist wel een fikse wandeling, maar het is meer dan de moeite waard. Smeltwater uit de bergen voedt verschillende watervallen in deze kloof, waarbij het water in totaal meer dan 45 meter naar beneden stroomt en uiteindelijk neerklettert in een kristalhelder meer. Ook in de winterperiode is Doane’s Falls in Royalston een aanrader, een wit laagje bedekt dit prachtige natuurgebied en bij vrieskou zijn de watervallen bevroren, wat een bijzonder zicht oplevert.

Doane’s Falls in Royalston

Tip 5 | Fietsen op Cape Cod

Cape Cod is een schiereiland aan de kust van Massachusetts, en wordt door de locals ook wel ‘The Cape’ genoemd. In de zomer trekken veel toeristen vanuit New York en Boston naar Cape Cod dat 15 gezellige kustplaatsjes telt en prachtige zandstranden heeft. Cape Cod heeft een rustiek karakter en ansichtkaartwaardige vuurtorens, de meest bekende vuurtoren is het Nobska Lighthouse, dat je op het zuidwestelijke punt van Cape Cod vindt. Een leuke manier om het schiereiland te verkennen is per (huur)fiets. De populairste route is de Cape Cod Rail Trail, dat zich uitstrekt tussen South Dennis en Wellfleet. Het plaatsje Hyannis wordt gezien als het hart van Cape Cod. Je kan er een bezoekje brengen aan het museum van John F. Kennedy Museum die een voorliefde had voor Cape Cod. Ook kan je hier heerlijke visgerechten eten in goede restaurants of rondwandelen in de natuur.

De stranden van Cape Cod

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Boston of andere steden in Massachusetts? Bij Connections vind je het! Ook kan je bij ons terecht voor complete rondreizen in het Noordoosten van Amerika en budgetvriendelijke hotels, als Amerika specialist ben je bij Connections immers aan het juiste webadres. So… what are you waiting for? Go explore Massachusetts!

 

  • Show Comments

  • Inge

    Go explore Massachusettes? Dat ga ik inderdaad doen op mijn volgende USA-reis. Dankjewel voor de inspiratie.

  • Merel

    Graag gedaan! Veel plezier alvast in Massachusetts!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Football Breaks: beleef een avondje Premier League!

Leicester City FC is een Engelse voetbalclub, opgericht in 1884. De club speelt zijn ...

Enkele van de beste reisbestemmingen in juli

De zomer is aangebroken, de zon brandt op de huid, maar toch wil je ...

5x bijzondere wijnhuizen in Zuid-Afrika

Ook onze redactie laat zich graag inspireren door reizigers en blogs wereldwijd. Zo ontdekten ...

Tel Aviv: stokoud of hypermodern?

Een stad die je hart zal veroveren, als je ervoor open staat. Laat je ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.