Van het strandleven op Santa Monica tot de bergen van Hollywood, er is zoveel te ontdekken en te beleven in Los Angeles. Op The Travelling Generation lieten we je al kennismaken met de 10 hipste plekjes van L.A. Nu nemen we je mee naar een van de beste bezochte pretparken ter wereld: Universal Studios Hollywood.

Universal Studios Hollywood, The Entertainment Capital of L.A.
Universal Studios Hollywood is een pretpark en filmstudio in de San Fernando vallei van Los Angeles. In 1964 werd het opgezet als Studio Tour, een gestructureerde rondleiding om gasten een blikje te gunnen achter de schermen van de filmwereld. Ondertussen is Universal Studios Hollywood uitgegroeid tot een pretpark met meer dan 7 miljoen bezoekers per jaar. Nog altijd worden hier Hollywoodproducties opgenomen, maar is het bovenal een pretpark waar jong en oud plezier kan beleven in fantastische attracties. Wij hebben 5 topattracties van dit spectaculaire pretpark in Hollywood voor je op een rijtje gezet.

Attractie 1 | The Wizarding World of Harry Potter

Harry Potter fans, opgelet! In The Wizarding World of Harry Potter kom je ogen en oren tekort. Dit themagebied binnen Universal Studios omvat meerdere attracties als Harry Potter and the Forbidden Journey en de Flight of the Hippogriff. Ook kan je hier een toverdrankje drinken in Three Broomsticks en met eigen ogen zien hoe een toverstok zijn tovenaar uitkiest.

Attractie 2 | King Kong 360 3-D Ride

Deze grootste 3D experience ter wereld zal je hart doen bonzen en je handen laten zweten. Hier worden je overlevingsinstincten overbelast, want je wordt meegenomen in de angstaanjagende strijd tussen een 10-meter grote T-Rex en King Kong. Wie zal er winnen?

Attractie 3 | Studio Tour

Tot op de dag van vandaag kan je deelnemen aan een rondleiding door de studio’s. En dit is iets dat je gewoonweg niet mag missen! Tijdens de World Famous Studio Ride word je een uur lang ondergedompeld in de wereld van televisie- en filmsets, met demonstraties en special effects van oude en nieuwe Hollywoodproducties.

Attractie 4 | Waterworld

De film Waterworld is dan misschien een flop geweest, de gelijknamige show in Universal Studios is al jaren een succes. In deze show vol actie en avontuur ontdek je springende jet-skiërs, vuurgevechten, explosies en een vliegtuigongeluk dat je moet zien om te geloven.

Attractie 5 | Transformers The 3D-Ride

Voor wie geen genoeg kan krijgen van 3D rides, neemt ook eens een kijkje bij Transformers The 3D-Ride. In deze meeslepende, spannende 3D rit waarin de grens tussen fictie en realiteit vervaagt, kom je terecht in een Transformers gevecht waarbij je samen met Optimus Prime vecht om de mensheid te redden. Spectaculair!

Naast de bovenstaande attracties biedt Universal Studios Hollywood nog zoveel meer vermaak en entertainment. Denk hierbij aan attracties  als The Walking Dead Attraction en Revenge of the Mummy en het Dreamworks Theatre. Ook kan je de wereld van de Minions en the Simpsons ontdekken. Kortom, voor jong en oud valt er genoeg te beleven in Universal Studios Hollywood. Boek hier voordelige tickets naar Los Angeles of een van Connection’s  rondreizen aan de Westkust en ontdek de meest spectaculaire filmstudio van de wereld!

  • Show Comments

  • Inge

    Wat je zegt Merel. De laatste keer dat ik in Universal Studios was, was in 1998 en toen al ben ik naar Waterworld geweest 😀. Een langlopend succes dus.
    De studio tour mag je niet missen. Is voor mij het absolute joogtepunt.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

6 praktische tips voor (beginnende) soloreizigers

Alleen op reis gaan kan best spannend zijn. Voor wie het nog niet eerder ...

In het spoor van Zaha Hadid: 5 van haar mooiste ontwerpen wereldwijd

De Britse architecte van Iraakse afkomst Zara Hadid vergaarde wereldwijd succes met haar spectaculaire ...

Op zoek naar warm water!

Met de herfst in het land en de winter in aantocht wordt warmte steeds ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.